Dodaj do ulubionych

dziwne zachowanie

10.09.12, 08:55
Witam.
Od pewnego czasu moja Amber dziwnie się zachowuje. Oto przykład. Szczeka na miski w których ma jedzenie. Gdy położę karmę obok miski, to zje, ale jak jest w misce, to szczeka, żeby wyłożyć obok. Tak samo jest z wodą. Ma świeżą wodę w miseczce, ale musi zobaczyć, że dolewam do miski (chociażby odrobinę) i wtedy zaczyna pić. Nie mam pojęcia co się stało. Miski są regularnie myte. Kilka dni temu zmieniłam jej miskę, przez jakiś czas jadła, ale jak miskę podstawiałam pod nos, a nie stała na podkładce. Zrezygnowałam juz z podkładki. Zje troszeczkę, a za chwilę się odsuwa i zaczyna szczekać. Jak dosypię do miski, albo troszeczkę miskę przesunę w jej kierunku, to znowu zaczyna jeść i za moment znowu szczeka. Nie mam pojęcia co jej się nagle stało. Od około m-ca, tak jej się poprzestawiało. Trochę to komicznie wygląda, jak księżniczka domaga się żeby skakać koło niej. Nie wiem czy to tylko jej rozpieszczenie, czy jest to coś co powinno niepokoić. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: dziwne zachowanie 10.09.12, 09:24
      Marta ot ma taki kaprys, z rozpieszczenia chyba. Chce być w centrum zainteresowania chyba:). Moim tak odbija nieraz też, potrafiły mnie zmusić aby im podawać jedzenie w pokoju:). Chcą jeść przy nas i już:). Kochają być w centrum zainteresowania:). Pozdrawiam Ania.
      • iwona.jg Re: dziwne zachowanie 10.09.12, 14:00
        Mój Królewicz około 6 m-ca nagle przestał pić wodę z miski. Gdy chciało mu się pić szedł do łazienki i drapał wannę, albo prosił o wodę z butelki. Zmieniłam miskę na porcelanową i jak ręką odjął
        U Was nie wygląda to na niepasująca miskę.. ale tak mi się przypomniało :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka