01.11.12, 19:47
Wiele osób twierdzi , że shih tzu to pieski z ADHD. Zastanawia mnie - czy to prawda, moja sunia , mam ją od lipca wówczas skończyła 7 miesięcy , nigdy nie miała takich objawów . Owszem była ruchliwa , fajnie ganiała za pieskami w psim przedszkolu , ale gdy dostała cieczkę to zdecydowanie dorosła. Nie biega już z pieskami bez opamiętania , przez chwilkę biega , ale po chwili tylko obserwuje inne pieski . teraz gdy pogoda nie dopisuje to tylko załatwia swoje potrzeby i ucieka do mieszkania - prowadzi pod drzwi i koniec.
Natomiast gdy była słoneczna pogoda to chętnie biegała po parku ,biegała takimi susami , skakała z liśćmi i była zadowolona.Ale inie chciała biegać z innymi pieskami , nie wiem co jest tego przyczyna. W mieszkaniu to rożnie , czasami sama sie trochę bawi czasami wymusza na mnie zabawę w ciąganie maskotek lub ich rzucanie i aportowanie. Ale wydaje mi się ,że sporo czasu leży i medytuje lub śpi , pozycje ma przedziwne taka jak wyciągnięty mop , łapki do przodu i tylne tez wyciągnięte i tak sobie leży a czasem pod mordkę podłoży sobie miśka . Dlatego nie wiem czy to moja tylko tak się zachowuje czy inne psinki też. Teraz leży obok mnie na kanapie na boczku i chyba śpi .
Obserwuj wątek
    • maby-baby Moje też bardzo spokojne. 01.11.12, 20:40
      Moje sunie są bardzo spokojne, grzeczne i zwykle leniwe.
      Zero jakiegokolwiek ADHD, więc chyba nie ma reguły.
      Pozdrawiam!
      Justyna
      • shihmonka Re: Moja też baaaaaaardzo grzeczna 01.11.12, 21:01
        Kiedy moja trafiła do mnie miała niecałe 2 miesiące. Po kilku dniach pobytu była tak bardzo grzeczna,że dzwoniłam do byłej włascicielki i pytałam, czy to aby normalne i czy nie jest psinka chora? Powiedziała mi,ze jest spokojna i faktycznie w rozmowach przed zakupem też pytając o jej charakter też zapewniała mnie ,ze jest grzeczna i pieszczochliwa. Słuchajcie moja psinka niedlugo skończy 5 miesięcy - nic mi nie zniszczyła, zachowuje się bardzo podobnie jak piesek autorki wątku, śpi, troszkę się pobawi, przyleci z maskotką, aby jej porzucać, ma 5 minutowe momenty i wścieka się, że aż nie wiem co się dzieje, po czym następuje błogi spokój. Moja niunia rzadko szczeka, jak szczeknie to wszyscy lecimy, czy coś się nie stało? hihi...Ogólnie jest bardzo grzeczniutka.... i tylko się cieszyć, pozdrawiam
      • maria0511 Re: Moje też bardzo spokojne. 01.11.12, 21:19
        Moja Boni jest też taka leniwa jak są pieski wnuczek to z nimi pobiega w lesie czasami pogoni nasze koty.Ja się śmieję że dzieci podarowały nam taką rasę odpowiednią do staruchów czuli do nas. Pozdrawiam Maria
    • malgokasp59 Re: ADHD 02.11.12, 08:04
      To dobrze że moja Viki nie odbiega od innych , bałam sie troszke że może jej coś dolega .Dziękuje za odpowiedzi .
      • an3czka2 Re: ADHD 03.11.12, 11:12
        Ja tam mam podwójne ADHD i się cieszę. Kiedy Lila się wyciszyła po porodzie, to wręcz mi przeszkadzało, za cicha była. Wszystko jednak wróciło do normy jak odchowała dzieci. Jej córcia jest może mniej sfiksowana, ale też kocha rozrabiać. Nic jednak w domu nie zniszczyły, to chyba geny po mamusi. Jakoś od początku wiedzą co wolno ruszyć, a co nie. Tylko podczas remontu kradną Krisowi narzędzia czasem:). Na dworku Lila usiłuje wszystkie psy poustawiać do pionu, ale potem bawi się z nimi jak szalona:). Sa zwariowane, ale takie je kochamy:). Ania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka