zuzia3456 24.08.09, 11:20 poszukuje porad odnosnie dbania o siebie czy ma ktos jakas sprawdzona rutyne aby zawsze wygladac dobrze i zadbanie z gory dziekuje za rady. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazetowy.mail Re: zadbac o siebie? 24.08.09, 12:12 Temat rzeka... wszystko zależy od Twojego wieku, stylu życia, pracy itp. Odpowiedz Link
zuzia3456 Re: zadbac o siebie? 24.08.09, 14:00 dla 30 latki moze ma juz ktos jakas sprawdzona rutyne? Odpowiedz Link
gazetowy.mail Re: zadbac o siebie? 24.08.09, 14:24 Wstać rano, umyć się i ubrać. Włosy spiąc na karku w kucyk. Nałożyć gumiaki i iść do pracy w pole... Sama widzisz, że wszystko zależy od Twojego stylu życia. A my o nim nic nie wiemy. Odpowiedz Link
zuzia3456 Re: zadbac o siebie? 24.08.09, 14:43 nic szzczegolnego nie robie pracuje na noc w szpitalu Odpowiedz Link
milenamamazuzi Re: zadbac o siebie? 24.08.09, 14:50 Nie wiem czy o to Ci dokładnie chodzi, bo pojęcie zadbania o siebie jest bardzo obszerne, ale jeśli chodzi o dbanie w sensie pielęgnacji, to miałam kiedyś współlokatorkę, która miała fajny patent na regularnosc zabiegów kosmetycznych: Miała w łazience przyklejoną kartkę z kalendarza taką na cały miesiąc i na niej pod każdym dniem miała rozpisane co ma danego dnia zrobic - kiedy piling, depilacja, maska naw., farba na włosy. I ten patent ze spisem zabiegów działał znakomicie - nawet jak wracała o 2 w nocy na bani to nakładała na siebie co tam miała na liście. I wbrew pozorom nie okupowała łazienki godzinami Przyznam szczerze, że i mnie obecnie przydałaby się taka żelazna lista urodowych obowiazków, bo ostatnimi czasy z reguły wieczorami wykonuję plan minimum, czyli prysznic i krem na twarz. Odpowiedz Link
zuzia3456 Re: zadbac o siebie? 24.08.09, 16:07 no dokladnie o cos takiego mi chodzilo jak ta twoja wspollokatorka jakis plan. dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link
alexxa6 Re: zadbac o siebie? 24.08.09, 14:47 No właśnie! temat rzeka ) czy chodzi o podstawowe zasady higieny? jak mycie zębów, kąpiel,czysta świeża bielizna i ubranie itp? czy o jakieś zabiegi kosmetyczne upiększające? czy o wszystko na raz? Odpowiedz Link
ipola Re: zadbac o siebie? 24.08.09, 15:18 Bardzo ważne jest prawidłowe odżywanie, ruch, dbanie o zdrowie, o higienie nie wspomnę, sen. Odpowiedz Link
gazetowy.mail Re: zadbac o siebie? 24.08.09, 16:46 Nie rozumiem. Mamy Ci pisać że masz sie myć i wyspać i jakie kosmetyki używać? Praca w nocy, (czyli zmianowa) bieganie po szpitalu, do tego zasady narzucone przez sanepid... to co innego niż doradzanie kobiecie która siedzi ciągle w domu lub jest bizneswomen. W pracy zmianowej nie ma regularnosći snu, posiłków itp. Wszystko zależy też od ilości pieniędzy, twojego stylu i genów. Jedne będą co drugi dzień biegać na siłownię, drugie nie będą bo nie mają pieniędzy a trzecie bedą jadły wszystko co nie zdrowe i będą chude. Odpowiedz Link
mrowka_r Re: zadbac o siebie? 24.08.09, 19:27 Zuzia, kiedyś założyłam podobny wątek (tak mi się przynajmniej wydaje): forum.gazeta.pl/forum/w,49213,78268414,78268414,kosmetyczny_rozklad_jazdy.html Może znajdziesz coś dla siebie Pozdrawiam Odpowiedz Link