Dodaj do ulubionych

przymocowanie lusterka wstecznego - jak?!

27.11.14, 10:02
Pilnie potrzebuję rady: zahaczyłam ręką o lusterko, odpadło. Stopka metalowa na szybie została, lusterko było na nią wsuwane i kawałek plastiku (krawędź tego, co się wsuwa na stopkę) się odłamał. Próbowałam skleić superglue plastik i potem wsunąć - znów odprysło. Próbowałam przykleić lusterko do stopki - kropelką - nie trzyma się w ogóle. Jakiego kleju użyć, względnie co innego zrobić?
Obserwuj wątek
    • sk-1 Re: przymocowanie lusterka wstecznego - jak?! 27.11.14, 16:18
      Mocnym i tanim (16złoty) klejem jest METAL BOND, pokleiłem nim nawet przerdzewiałe br"oki w kadłubie silnika i głowicy. Trzymają kupę lat i ani grama wycieku .
      Najwięcej tutaj zależy od tego, jak duża jest powierzchnia styku i czystość klejonych elementów.
      Jeśli będzie to sklejone na powierzchni np. 1 cm.2 , to trzymać będzie ale trzeba ostrożnie ustawiać bo chrupnie.
    • doninek Re: przymocowanie lusterka wstecznego - jak?! 28.11.14, 12:54
      kiedy s z kolega jechalismy autem i zawadził głową o lusterko i sie odkleilo... nie chciało mu sie z tym bawić to pojechał do jakiegoś magika od szyb i mu przykleił to w 5 minut za 15 zł...
      • sk-1 Re: przymocowanie lusterka wstecznego - jak?! 28.11.14, 19:34
        Niby taaaak...,i na pewno racja . Ale z drugiej strony jak dużo jest warte, że cootammm , sama(m) sobie to zrobiłem. I jakie wtedy dowartościowanie i o ile radośniej i pewniej sie jedzie.
    • qqbek Eee tam superglut 29.11.14, 14:36
      Do metalu czy szkła najlepiej dwuskładnikowy, epoksydowy (nazwy handlowe: Distal, Pattex Epoxy, Poxipol, Uhu Plus... itd.)
    • yotka5 Re: przymocowanie lusterka wstecznego - jak?! 01.12.14, 09:10
      Dzięki za rady.
      Na razie użyłam tego metalbond, skleiło, i się trzyma - na jak długo, nie jestem pewna, ale grunt, że lusterko jest :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka