Dodaj do ulubionych

Podcinanie wędzidełka

IP: *.sfc.pl 12.07.06, 16:26
Czy ktos miał ten problem: mój synek ma za krótkie wędzidełko pod językiem
(ma 4 m-ce). Proszę o namiary, gdzie w Częstochowie mogę zrobic zabieg
podcinajacy, kto moze to zrobić oraz czy jest on dostepny w ramach NFZ czy
może prywatnie. Prosze o odp. i namiary na dobrych "fachowców" w tej
dziedzinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: flamaster Re: Podcinanie wędzidełka IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 16:32
      Nie rób tego w Częstochowie.
      Próbuj dowiedzieć się w klinice w Poznaniu lub Krakowie.
      U nas w Częstochowie nie ma fachowców w takiej dziedzinie jak medycyna...
      • Gość: marzena Re: Podcinanie wędzidełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:25
        popieram
        • Gość: A.M. Re: Podcinanie wędzidełka IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.06, 21:41
          kochani podcinanie wedzidelka to nawet nie jest zabieg!!! pytanie tylko czy na
          pewno jest to konieczne, obecnie praktykuje sie raczej naciaganie
          wedzidelka. "Podcinanie" stosuje sie kiedy artykulacja jest znacunie
          utrudniona, a u 4-miesiecznego brzdaca chyba trudno to stwierdzic. Druga sprawa
          to to ze po podcieciu trzeba zaczac szybko cwiczyc zeby nie porobily sie
          zrosty , a z maluchem moze to byc nieco utrudnione
          • Gość: ktuś Re: Podcinanie wędzidełka IP: *.icpnet.pl 12.07.06, 22:55
            mój brachol pare lat temu miał podcinane wędzidełko(w czewie) bo zamiast "r"
            wymawiał "l" teraz mówi już normalnie ale także uważam że u takiego malucha
            można coś jeszcze zobić bez podcinania
          • Gość: Aga Re: Podcinanie wędzidełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 22:55
            Ja jestem umówiona właśnie na taki zabieg z synem w najlepszej klinice w
            Chorzowie. Płacę tylko za swój pobyt dobowy z synem 100 zł. Jeżeli jesteś
            zainteresowana zapraszam na gg, podam namiary. Naprawdę polecam, najlepsi
            specjaliści już wypróbowani przez znajomych (sama dostałam od nich namiary-
            naprawdę zadowoleni)
            • Gość: żabka_mała Re: Podcinanie wędzidełka IP: *.sfc.pl 13.07.06, 12:25
              Jestem zainteresowana, a w jakim wieku jest twoje dziecko? Podcięcie wędzidełka
              jest konieczne u mojego malucha bo nie może wyciagnąć języczka do dkońca i jak
              próbuje to robi mu sie taki wężowy język, takie serduszko, tak więc zabieg ten
              jest konieczny. Moje gg 4928350
    • Gość: lekarz Re: Podcinanie wędzidełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:34
      moje miłe panie każdy lekarz pediatra czy chirurg który dysponuje sterylnymi
      nożyczkami może to zrobić na poczekaniu i bez komplikacji... przez to gorąco
      piszecie dyrdymały o podcinaniu wędzidełka w "najlepszych klinikach" hahaha...
      prze 30 lat praktyki pediatrycznej dziesiatki razy to robiłem hahahahhaaa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka