Dodaj do ulubionych

łuszczyca

27.01.14, 20:11
Do listy powikłań leczenia mogę dopisać łuszczycę .Leczę te zmiany i leczę ni ch..a .Czy komuś z forumowiczy zmiany cofnęły się po terapii ? Dodam ,że ani ja ani nikt z tych po których mogłam odziedziczyć nie cierpiał na tę zarazę . tzn teraz ja już cierpię
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: łuszczyca IP: *.jmdi.pl 27.01.14, 20:43
      Co do cofania sie po terapii luszczycy nie pomoge,nie lecze sie jeszcze ,w Warszawie moge poleciec dermatologa dr Andrzej Szmurlo,mojemu mezowi pomogl I szybko wyleczyl przepisujac Daivobet ,tj zel ze sterydem I szampon Clobex,doktor ,przyjmuje prywatnie w Lux Med albo Nova Derm na Twardej,pozdrawiam Cie cieplutko
      • Gość: Jajec Re: łuszczyca IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.14, 21:32
        Miałem problemy ale z rodzaju atopowego zapalenia skóry, pomagał Elidel lub Protopic. Nie ma przeciwwskazań co długości stosowania jak w wypadku sterydów. Po leczeniu przez jakiś czas musiałem stosować póki stan zapalny się nie wygasił. Teraz nie ma problemu.
      • bellamie Re: łuszczyca 27.01.14, 21:34
        Mówisz o wykwitach, które pojawiły się u Ciebie pierwszy raz w podczas terapii, czy o łuszczycy na którą cierpiałaś wcześniej? O ile dobrze zrozumiałam to chyba o tych pierwszych. Jeżeli tak to ustąpią po terapii. Mi wyskoczyły takie łuszczące się i cholernie swędzące plamy na nadgarstku (po wew. stronie) i na dolnej części kręgosłupa. Niestety, moja wizyta u dermatologa nie doszła do skutku. Natłuszczanie trochę pomagało. Do dwóch miesięcy po zakończeniu leczenia nie zostało po tym świństwie ani śladu :)
        • magdallena_28 Re: łuszczyca 27.01.14, 22:31
          Nie,nie chorowałam wcześniej. Emolienty i balsamy stosowałam zawsze,piłam wodę jak głupia i to nic nie dało . Mi nic nie dają sterydy w maściach ,jeśli komuś to samo przeszło to to raczej nie była łuszczyca i bardzo dobrze,,że nie była
          • em_mirek Re: łuszczyca 27.01.14, 23:10
            Czy aby na pewno to jest łuszczyca? Osobiście skonsultowałbym jeszcze z drugim dermatologiem, niczego mu nie sugerując. Pod podanym linkiem znajdziesz jak powinno wyglądać diagnozowanie łuszczycy
            www.zdronet.pl/luszczyca,172,diagnostyka-luszczycy,2059,choroba.html
            • magdallena_28 Re: łuszczyca 28.01.14, 02:34
              Hmm,kurcze też nie wierzyłam, z pierszą diagnozą się nie zgodziłam ,ale 2gi lekarz niewiedząc o terapii też to potwierdził,a nawet sam stwierdził więc ja nie wiem ,, obraz książkowy. Pytanie czy ustąpi po terapii? I czy po terapii nie będę miała 2 chorób przewlekłych hcv i łuszczycy?
              • bellamie Re: łuszczyca 28.01.14, 08:57
                Istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że po leczeniu ustąpi. Leczył się ze mną chłopak, który też miał takie zmiany podczas pierwszej terapii (w trakcie naszej rozmowy był na początku drugiego leczenia). Twierdził, że lekarz dermatolog też mu to zdiagnozował jako łuszczycę... a po terapii samo przeszło.
                Leczyłam kiedyś inne schorzenie u dermatologa (też skórne)... prawie mnie puścił z torbami i nie wyleczył :-P
                • Gość: jajec Re: łuszczyca IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.14, 13:30
                  Z tego co czytam miałem to samo, sterydy nie działały. Mi pomógł Elidel ale też warto spróbować Protopic. Po leczeniu przechodzi.
                  • Gość: Jolanta Re: łuszczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 18:23
                    Sterydy przy wzw c? No ja nie wiem... nie jestem lekarzem lecz pacjentką. Łuszczycę stwierdzono u mnie przed wzw (co nie oznacza, które ze schorzeń pojawiło się jako pierwsze). W każdym razie na potwierdzenie łuszczycy wykonano u mnie badanie histopatologiczne. Natomiast po potwierdzeniu wzw c, odstawiono mi praktycznie wszystkie medykamenty, pozostając przy Cygnolinie o najsłabszej dawce.
    • goro193 Re: łuszczyca 17.03.16, 13:11
      mnie na szczęście łuszczyca nie dopadła ale wiem że dużo moich znajomych ma i pomaga sobie dzięki Laminine
      lamininedlazycia.blogspot.com/2016/03/laminine-przy-uszczycy.html
    • jechanowska Re: łuszczyca 20.04.16, 13:28
      Wiele osób cierpi z powodu "wizualnych" skutków łuszczycy, dlatego warto stosować takie preparaty, które przyniosą widoczne efekty. W przypadku łuszczycy konieczne jest odpowiednie nawilżenie skóry, przede wszystkim jej głębszych warstw. Niestety większość preparatów nawilża jedynie naskórek, a problem leży głębiej. Składnik beta-glukan bardzo skutecznie nawilża oraz zatrzymuje wodę w skórze. Dodatkowo na poprawienie kondycji skóry wpływa olej kokosowy i estry wyższych kwasów tłuszczowych. Całość zwieńcza srebro koloidalne, które zabezpiecza skórę przed bakteriami. Wszystkie cztery składniki można znaleźć w jednym kremie - Beta-Skin Natural Active Cream. Polecam go wypróbować, bo naprawdę efekty są widoczne praktycznie od razu. ;)
      • Gość: Paulina Re: łuszczyca IP: *.promax.media.pl 20.04.16, 14:57
        Witam moi drodzy, przepraszam,że w tym miejscu piszę ale licze na waszą pomoc... Jakie jest ryzyko zarażenia jeśli moja szwagierka miała krwawiąca chrostę trądzikową na twarzy i palcem na którym była krew wyjęła z woreczka z wacikami do mycia twarzy jeden wacik a następnie po chwili ja wyjmowałam kolejny wacik. Dodam,ze na kciuku miałam dwudniową rankę od tarcia warzyw na tarce. Czy gdyby przeniosła palcem krew do woreczka z wacikami a ja sięgając kolejny palcem z ranka dotknełabym obecnej tam krwi to jest ryzyko? Proszę o odpowiedz bo zamartwiam się bardzo. Czy taka dwudniowa ranka ( wielkości 2-3 mm) z widocznym zaczerwieniem ,ale nie krwawieniem jest niebezpieczna i wirus mógłby przez nia wniknąć? Proszę o odpowiedz
    • klaudia_84 Re: łuszczyca 27.05.16, 19:52
      Mąż choruje od blisko 30 lat na to choler.....stwo i nie idzie się tego pozbyć w żaden możliwy sposób. Ostatnio miał znowu naświetlania, zastanawiają się nad lekami biologicznymi, ale to koszmarnie drogie i tu jest problem z refundacją :( Na co dzień pielęgnacja emolientami, smarowanie dermaveelem - jednym słowem wydajemy fortunę na zwykłą pielęgnację, nie mówiąc o leczeniu, a efektów brak! Nadzieja w lecie i słoneczku - wtedy zawsze jest lepiej :)
      • samjuz75 Re: łuszczyca 03.06.16, 20:10
        Warto stosować Elidel lub Protopic , można stosować cały czas bo nie mają skutków ubocznych jak sterydy. Mają działanie immunosupresyjne w miejscu stosowania, maści nie tanie, ale jak zadziała można smarować po ustąpieniu zmian profilaktycznie cały czas.
        • Gość: Jolanta Re: łuszczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.16, 23:18
          To są maści stosowane przy AZS. Łuszczyca to nie to samo :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka