krzyspp1 23.06.08, 13:19 dzis odebralem wyniki rna zony. poziom 5,52. co to moze oznaczac, bo nigdzie nie znalazlem sredniego poziomu wiremii, a z tego co zdazylem poczytac to poziomy ulegaja wahaniom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmagik Re: poziom wiremii hcv. 24.06.08, 17:57 oznacza to ile jest wirusa, im mniej tym lepiej takze w leczeniu. Ja miałem mega wiremie 103 mln kopii az lekarka nie wierzyła:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzyspp1 Re: poziom wiremii hcv. 25.06.08, 09:00 to faktycznie sporo. i jak sie teraz czujesz? jak przebiegala kuracja? jest jakis zwiazek pomiedzy poziomem wiremii a genotypem wirusa? Odpowiedz Link Zgłoś
mmagik Re: poziom wiremii hcv. 25.06.08, 23:34 przebiega łagodnie, nie mam pojecia jaki jest zwiazek Odpowiedz Link Zgłoś
mallor24 Re: poziom wiremii hcv. 25.06.08, 11:26 mmagik napisał: > oznacza to ile jest wirusa, im mniej tym lepiej takze w leczeniu. Ja > miałem mega wiremie 103 mln kopii az lekarka nie wierzyła:) a jaki miałes poziom aktywności procesu zapalno-martwiczego i stopień zaawansowania włóknienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
mmagik Re: poziom wiremii hcv. 25.06.08, 23:33 zapalenie 0 zwłoknienie 1 alat zazwyczaj około 85 Odpowiedz Link Zgłoś
mallor24 Re: poziom wiremii hcv. 26.06.08, 09:26 masz ogromne szanse na wyleczenie. Jak widać ilość kopii wirusa nie ma wpływu na stan wątroby i rozwój choroby Moj mąż miał 3 mln. ale stan zapalny 2 , włóknienie 3 i alat 180, który po 2 miesiacach spadl do 19 . Odpowiedz Link Zgłoś
krzyspp1 Re: poziom wiremii hcv. 26.06.08, 09:48 dziekuje za wyjasnienie. i nadzieje :) po urodzeniu dziecka czeka nas biopsja i dopiero dalsze leczenie. ale juz chcialem wiedziec jak najwiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyspp1 Re: poziom wiremii hcv. 09.07.08, 10:11 dwa dni temu zona miala wizyte w poradni (warszawa, wolska). czy to jest mozliwe, ze lekarz po obejrzeniu wynikow wiremii 5,25^10 podejmuje decyzje - nie leczymy tego. a gdzie biopsja? spotkaliscie sie z czyms takim? Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: poziom wiremii hcv. 09.07.08, 10:24 Wez nahaja i przez łeb. Nic Ci nie grozi. Cel uswieca srodki Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live PS 09.07.08, 10:28 W poradni nie leczymy sie. No moze jak Cie na noszach przyniosa. Wez skierowanie do SZPITALA od lekarza rodzinnego. Mozesz usłyszec ,ze do szpitala kieruje przychodnia - nie odpuszczaj - nalegaj do bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyspp1 Re: PS 09.07.08, 12:23 tak mi sie wydaje, ze cos musi byc nie tak. za to pani doktor byla przemila zaopatrujac zone w stos ulotek. bez przesady, ale to forum jest bardziej fachowe niz ulotki + pani doktor razem wziete. a najciekawsze jest to, ze kobieta pozostawila wolna reke jesli idzie o kwestie karmienia piersia. mimo, ze moze wystapic krwawienie. mozecie polecic naprawde sensownego lekarza, ktoremu CHCE sie zajmowac pacjentem i go leczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: poziom wiremii hcv. 09.07.08, 13:03 Jak pisałem. Skierowanie i do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyspp1 Re: poziom wiremii hcv. 09.07.08, 14:04 tylko, ze tej kobiety nie da rady obejsc. od internisty bierze sie skierowanie do poradni chorob zakaznych. to mamy za soba. ale to z poradni juz cie kieruja na leczenie do szpitala. ale niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: poziom wiremii hcv. 09.07.08, 14:34 Czytaj mnie dokładnie. Lekarz rodzinny ,jest władny w wypisaniu skierowania do szpitala. Do szpitala nie idziesz od razu na leczenie, tylko na konsultacje. W przychodni nie ma mozliwosci oceny stanu zdrowia pacjeta. Przychodnia to tylko rejestracja kolejnych przypadków i oddalanie czasu terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: poziom wiremii hcv. 09.07.08, 15:35 Bananarama ma rację. Lekarz rodzinny może wydać od razu skierowanie do szpitala. Także wprost do łóżka, a nie na konsultacje. Gorzej jeżeli już byliście w przychodni przyszpitalnej. Skierowanie prosto do szpitala, wydaje się (pomijając oczywiście sytuacje ekstremalne) aby ominąć oczekiwanie na przyjęcie w przychodni. BTW: Jeżeli z jakichś powodów lekarz zadecydował o nieleczeniu, po co biopsja? Zbędne ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyspp1 Re: poziom wiremii hcv. 11.07.08, 08:32 to mnie wlasnie troche dziwi. bo wiadomo - najpierw porod. do tego czasu nie ma co sie brac za jakiekolwiek badania inwazyjne. ale, zeby od razu wyrokowac, zeby nie leczyc? hmmmm... choc z drugiej strony staram sie ufac lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: poziom wiremii hcv. 11.07.08, 10:11 To teraz dopiero piszesz o porodzie? Mówiłem jestescie fajowscy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzyspp1 Re: poziom wiremii hcv. 11.07.08, 10:42 pisalem od samego poczatku! przeczytaj sobie wszystkie watki. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: poziom wiremii hcv. 11.07.08, 18:43 Przepraszam. W tej chorobie bełta sie czasami w głowie, zreszta ja wszystko zganiam na wirusa ;-) Zonka chciała zebym smiecie wyniósł - W CHOROBIE ?! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś