Gość: keani IP: 62.244.145.* 26.02.02, 14:17 Czy ktos tego uzywa i czy warto to urzadzenie kupic? prosze o porade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algreg Re: Termomix 28.02.02, 22:56 Używam od 3lat jest super mimo swojej ceny to jest nasz najlepszy zakup AGD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Termomix IP: *.no.powertech.net 01.07.02, 22:39 warto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolewora Re: Termomix IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 23:02 Bardzo warto!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzosi Re: Termomix IP: 213.68.26.* 02.07.02, 10:26 Termimix to jest takie urządzenie, które uciera, sieka, gotuje, zagniata ciasto, czyli robi wszystko co inne urządzenia kuchenne. Ja Termomix mam już od trzech lat i niestey muszę stwirdzić, że u mnie w kuchni nie jest wykorzystany, może dlatego, że gotuję bardzo rzadko :((( Ale wcześniej, kiedy więcej spędzałam czasu w kuchni, też nie do wszystkich czynności używałam to urządznei. Np. surówki wolę zrobić metodą tradycyjną, bo tą sieczkę z Teromixu można zjeść parę razy, ale nie codziennie. Zupy gotuję "po straemu" w garnku na kuchence, ciasto, czy krem ucieram też zwykłym mikserem, który nabyłam jak już miałam Termomix. To co naprawdę podoba mi się w tym urządzniu, to możliwość zrobienia pyszynych placków ziemiaczanych! Mam też problemy z mieleniem mięsa i w planach mam już zakup maszynki do mielenia. Uważam, że zakup Termomixa należy dokładnie przemyśleć. Ja dostałam go jako prezent ślubny od teściów i muszę przyznać, że np. moja teściowa, która już wcześniej miała ten wymysł w domu jest do dziś zachwycona Termomixem, ale fakt ona dużo gotuje i może potrafi go jakoś bardziej wykorzystać niż ja. Może jeszcze dodam, że w zeszły weekend byłam u mojej koleżynki, która też skusiła się na Termomix i jednoglośnie doszłyśmy do wniosku, że nie jest to urządznie niezbędne i stojąc jeszcze raz przed wyborem, nie kupiłybyśmy już go więcej. Aha, Termimix wykorzystuję jeszcze do gotowanie warzyw na parze, bo mam tą nadstawkę Varomę, ale warzywa można również dobrze ugotować w garnku na specjalnym sitku. Ostatnio nawet zaprzestałam robienia fromaży w Termomiksie, po prostu rozgniatam twaróg widelcem na talerzu i też wychodzi smakowity. Tak więc kwestia gustu, ale uważam, że cena jest zabijająca w porównaniu do możliwości tego urządzenia. Sorry za błędy, ale bardzo się spieszę. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolewora Re: Termomix IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 11:07 Ja mam termomix od 6 lat i jestem z niego bardzo zadowolona.Masz racje co do surówek ja również nie robie ich w termomixie.Gotuje w nim wszystkie zupy- kremy,sosy, które lubią się przypalać, kasze manną, budynie robię ciasta łącznie z drożdżowym. Co do mięsa to miele w maszynce bo z termomixu jest za miałkie acha robię też w nim bułke tartą. Odpowiedz Link Zgłoś