IP: 62.244.145.* 26.02.02, 14:17
Czy ktos tego uzywa i czy warto to urzadzenie kupic? prosze o porade
Obserwuj wątek
    • algreg Re: Termomix 28.02.02, 22:56
      Używam od 3lat jest super mimo swojej ceny to jest nasz najlepszy zakup AGD.
    • Gość: mik Re: Termomix IP: *.no.powertech.net 01.07.02, 22:39
      warto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: bolewora Re: Termomix IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 23:02
      Bardzo warto!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Malgosia Re: Termomix IP: 62.89.80.* 02.07.02, 09:35
      A co to jest?
    • Gość: dzosi Re: Termomix IP: 213.68.26.* 02.07.02, 10:26
      Termimix to jest takie urządzenie, które uciera, sieka, gotuje, zagniata ciasto, czyli robi wszystko co
      inne urządzenia kuchenne. Ja Termomix mam już od trzech lat i niestey muszę stwirdzić, że u mnie w
      kuchni nie jest wykorzystany, może dlatego, że gotuję bardzo rzadko :((( Ale wcześniej, kiedy więcej
      spędzałam czasu w kuchni, też nie do wszystkich czynności używałam to urządznei. Np. surówki wolę
      zrobić metodą tradycyjną, bo tą sieczkę z Teromixu można zjeść parę razy, ale nie codziennie. Zupy
      gotuję "po straemu" w garnku na kuchence, ciasto, czy krem ucieram też zwykłym mikserem, który
      nabyłam jak już miałam Termomix. To co naprawdę podoba mi się w tym urządzniu, to możliwość
      zrobienia pyszynych placków ziemiaczanych! Mam też problemy z mieleniem mięsa i w planach mam
      już zakup maszynki do mielenia.
      Uważam, że zakup Termomixa należy dokładnie przemyśleć. Ja dostałam go jako prezent ślubny od
      teściów i muszę przyznać, że np. moja teściowa, która już wcześniej miała ten wymysł w domu jest do
      dziś zachwycona Termomixem, ale fakt ona dużo gotuje i może potrafi go jakoś bardziej wykorzystać
      niż ja.
      Może jeszcze dodam, że w zeszły weekend byłam u mojej koleżynki, która też skusiła się na Termomix
      i jednoglośnie doszłyśmy do wniosku, że nie jest to urządznie niezbędne i stojąc jeszcze raz przed
      wyborem, nie kupiłybyśmy już go więcej.
      Aha, Termimix wykorzystuję jeszcze do gotowanie warzyw na parze, bo mam tą nadstawkę Varomę,
      ale warzywa można również dobrze ugotować w garnku na specjalnym sitku. Ostatnio nawet
      zaprzestałam robienia fromaży w Termomiksie, po prostu rozgniatam twaróg widelcem na talerzu i też
      wychodzi smakowity.
      Tak więc kwestia gustu, ale uważam, że cena jest zabijająca w porównaniu do możliwości tego
      urządzenia.
      Sorry za błędy, ale bardzo się spieszę. Pozdrowienia.
      • Gość: bolewora Re: Termomix IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 11:07
        Ja mam termomix od 6 lat i jestem z niego bardzo zadowolona.Masz racje co do
        surówek ja również nie robie ich w termomixie.Gotuje w nim wszystkie zupy-
        kremy,sosy, które lubią się przypalać, kasze manną, budynie robię ciasta
        łącznie z drożdżowym. Co do mięsa to miele w maszynce bo z termomixu jest za
        miałkie acha robię też w nim bułke tartą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka