mhr2 11.05.16, 15:30 zrobila, ogorki, marchewki, szparagi, jabłka, razem, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mhr2 Re: kiszonki, 12.05.16, 11:15 pół sloika ogórków i co dalej, dodaje szparagi, marchewki, jablko, zalalam woda solona, myslalam beda dobre, wszystko smaczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x samochwała w kącie stała IP: *.hsi11.unitymediagroup.de 12.05.16, 17:11 może po polsku przejdzie, skoro po niemiecku zostało wymazane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: samochwała w kącie stała 17.05.16, 13:14 Gość portalu: x napisał(a): > może po polsku przejdzie, skoro po niemiecku zostało wymazane ;) krotochwila, Odpowiedz Link Zgłoś
jaala66 Re: kiszonki, 14.05.16, 22:05 A probowalas marynowac pomidory? Widze w sklepie gotowe, ale nie wiem co z nimi zrobic. Do czego mozna ich uzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: kiszonki, 15.05.16, 08:50 jaala66 napisał(a): > A probowalas marynowac pomidory? Nie! Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: kiszonki, 15.05.16, 10:44 papryk nie mialam, ciekaw co będzie, polaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
posenerka Re: kiszonki, 15.05.16, 13:20 Kupiłam kiedyś z ciekawości. Miękkie, papkowate, nijakie. Zawiodłam się bardzo. Myślałam, że będą podobne do kiszonych zielonych pomidorów. Nie były. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: kiszonki, 15.05.16, 14:37 Kiedyś nasza Stynka przywiozła mi z Moskwy kilka słoików kiszonych warzyw ze stolicy Autonomicznej Republiki Mordowii, Sarańska, m.in. pomidory, paprykę, cukinię, fasolkę szparagową itp; Oni tam w Sojuzie wszystko kisili szczególnie w rejonach północnych; do dziś pozostał mi jeszcze słoik grzybów marynowanych z Syktywkaru, stolicy republiki Komi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: kiszonki, 16.05.16, 08:40 qubraq napisał: > , m.in. pomidory, paprykę, cuk > inię, fasolkę szparagową itp; kiszonki modne, co nie tylko chińska, japońska kuchnia daje. Odpowiedz Link Zgłoś