2002

(23 wyniki)
  • 1.Arnold inteligentny facet,z ktorym idzie normalnie porozmawiac tyle,ze racjonalne myslenie uniemozliwia mu patologiczna nienawisc do mieszkancow Sosnowca,Zaglebiakow i Goroli ,ktorych obwinia o wszystkie mozliwe nieszczescia. 2.Willi2 robotnik budowlany dumny z tego,ze jeste narodowym socjalista.Swoja frustracja z powodu niskiej pozycji spolecznej wyładowuje wieczorami na roznych forach znecajac sie nad Polakami.Posiada kilkanascie nickow raz jest Polakiem innym razem Slazakiem...
  • Jerzy Hausner - minister pracy - gość Jolanty Pieńkowskiej 10-12-2002 Jolanta Pieńkowska : Panie ministrze, dlaczego ani pana, ani ministra Jacka Piechoty nie było wczoraj w Katowicach ? Jerzy Hausner : Bo nie było takiej potrzeby. Tam było trzech wiceministrów , którzy są przygotowani do podejmowania negocjacji w szczegółowych sprawach. Podstawowe rzeczy zostały z moim udziałem i ministra Piechoty omówione w zeszłym tygodniu. Wydawało się, że stanowiska zostały bardzo zbli...
  • W Rankingu "Fast 50 2002 " - 50-ciu najszybciej rozwijajacych sie firm Europie Srodkowej, opracowanym przez firme konsultingowa Deloitte&Touche znalazly sie tylko trzy polskie firmy. Zaznaczam, ze Polska ma wiecej mieszkancow , jak suma mieszkancow wszystkich innych krajow, ktore do EU w 2002 wstapia.(Dla przykladu z Wegier znalazlo sie ale 20 firm)
  • chca bo mom taki kaprys! czy je jako szansa?, jezeli jest to znane tobie osoby majom moje namiary,
  • Wiosną przyszłego roku w Polsce odbędzie się spis powszechny. Jedno z pytań ma dotyczyć przynależności narodowej. Nie wstydźmy się być Ślązakami - deklarujmy narodowość śląską!
  • 48) POLONICA.net Lokalizacja: - Poniedziałek, 9. Grudnia 2002 12:14 IP: 245.chicago-12rh16rt.il.dial- access.att.net ------------------------------------------------------------------------------ -- "poza ludzmi samodzielnie myslacymi, patriotami i ludzmi wolnymi od zydokomunistycznej propagandy, odwiedzaja nas tu, elementy uposledzone, jak folksdojcze i eurofolksdojcze, stwory podajace sie za "katolikow" i "chrzescijan" a w rzeczywistosci katolewactwo, lib...
  • Chlebuś Autor: niklot1@NOSPAM.gazeta.pl Data: 30-12-2002 21:32 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując ------------------------------------------------------------------------------ -- Często mi się dzieje tak, że jak kroję chleb, to się cała kromka rozsypuje. Kruszy się i w ogóle jest nerwowa sytuacja. Macie jakieś sposoby na poradzenie sobie z tym? Kupowałem bułki, rogale i krojony, ale to nie to...
  • Napisales ze czytales o tym w tygodniku "Der Spiegel" Nr52/ 2002 Bardzo prosze o podanie strony bo znalazlem tam coprawda wiele o wykopaliskach archeologicznych ale nic o Slasku i biedaszybach. Byc moze mam wybrakowane wydanie ,wiec prosze o podanie strony´ wraz z tytulem .Chyba chcesz byc wiarygodny?
  • Drodzy Przyjaciele dzieci. Organizujemy wspolnymi silami rozne pomoce dla dzieci w Domach Dziecka. Kazdy,kto tylko moze - na miare swoich mozliwosci.Wiem,ze kazda Pomoc jest cenna i pomoze w roznych problemach - tych placowek.Pomyslalem sobie; czy moglibysmy dokonac czegos oprocz tych roznorodnych wsparc - czegos niezwyklego ? Czy moglibysmy wspolnymi silami zlozyc sie i dokonac zakupu zestawu komputerowego dla Domu Dziecka ? Nie wiem,czy jest to wogole mozliwe ? Czy taka Akc...
  • jAWORZNO BYŁO ZAWSZE I JEST CZĘŚCIĄ MAŁOPOLSKI Nie jest na Górnym śląsku ani w Zagłębiu Jaworzno jest częscią Ziemi Krakowskiej podstawowej częsci Małopolski Wystarczy popatrzeć na drogi Chrzanowa,Krzeszowic,Krakowa samochody z rejestracją SJ (niestety nie KJ) stanowią znaczny odsetek pojazdów tej częsci Małopolski Czyli Jaworznianie utrzymują kontakty z resztą Małopolski. Historyczna Niewiedza dziennikarzy niestety jest wielka.
  • KUBEK i okazane SERCE przez Forumianina "hiro " z Forum GAZETY WYBORCZEJ - TORUN pomoze POSTAWIC DROBNY KROCZEK malej 2 letniej MARTYNCE; KROCZEK DO SWOJEGO RODZINNEGO DOMU.Ten kroczek jest moze malenki,ale jakze pewnie stapany.Pewnie,poniewaz bardzo wielu WSPIERA to DZIECKO.Wspiera kazdy na swoj sposob,lecz kazdy chcialby napewno,aby RADOSC I NADZIEJA towarzyszyly MARTYNCE i Jej najblizszym.Kto mogl, to oferowal swoje klikniecie,proponowal swoja kwote za KUBEK. Wszyscy ,ktorzy b...
  • Oglaszam LICYTACJE - KUBKA GAZETY WYBORCZEJ. Jet to KUBEK wraz AUTOGRAFEM samego redaktora naczelnego ; bydgoskiej Redakcji GAZETY WYBORCZEJ - JOZEFA HEROLDA. Znajduje sie rowniez na nim napis nakreslony reka samego naczelnego ; " radcy " Dlaczego to czynie ? i co to jest ten KUBEK ? Pragne,aby ZWYCIEZCA tej LICYTACJI przekazal te pieniadze dla RATOWANIA ZYCIA I ZDROWIA - malej M A R T Y N K I . Ten KUBEK otrzymalem osobiscie z rak samego Naczelnego; JOZEFA HEROLDA. Te...
  • Póki nie było euro, Niemcy mogli sobie pozwolić na różne błędy w sztuce, na przykład sztywny rynek pracy, bo stały napływ kapitału zwiększał wydajność - uważa prof. Jacek Rostowski Wspólna waluta miała pomóc postawić gospodarki krajów strefy euro na nogi. Tymczasem wzrost PKB w tej strefie w 2002 r. nie sięgnął 1%, a w tym roku prognozuje się go poniżej 2%. Największe problemy mają Niemcy, którzy twierdzą, że ich gospodarka jest w kryzysie przez... euro, a w zasadzie przez zby...
  • Autor: willi2@NOSPAM.gazeta.pl Data: 30-10-2002 16:46 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując ------------------------------------------------------------------------------ -- A mi sie wydaje pacanie ,że bardzo cie boli jak twoja wielka Polska powoli sie rozpada.Jak powiedział kiedyś ktoś mądry następny rozbiór Polski będzie od wewnątrz.Taka jest prawda że 60 % terenów dzisiejszej Polski to tereny jej obce.Polski ferment polityczny,gospodarczy ...
  • Jeżeli to prowadzi mysłowicka prokuratura, to tarabuła może być spokojny.
  • Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek za niezgodną z unijnym prawem decyzję ministrów finansów państw UE z listopada 2003 roku o zawieszeniu postępowania karnego przeciwko Niemcom i Francji.
  • Cos tu sie nie zgadza. W 2001 roku bylem tam przypadkiem na studniowce i wcale Przystan nie wygladala jak ruina. To bylo tylko 6 lat temu, a autor pisze o 8...
  • List znajduje się na stronach antyunijnych UPR-u ue.upr.org.pl/wiadi.shtml#1034705577 Oto jego treść LIST DO IRLANDCZYKÓW OD UNII POLITYKI REALNEJ Szanowni Irlandczycy Zwracam się do Was z olbrzymią prośbą abyście w sobotnim referendum zechcieli głosować przeciwko Traktatowi Nicejskiemu. Dzięki wielu takim Waszym głosom moja Ojczyzna – Polska będzie mogła pozostać poza strukturami Unii Europejskiej. Nie jestem ksenofobem ani nawet nie boję się otwarcia Polski na Europ...
  • Prawo obowiązuje rónmież górników. Ochrona stołków dla związkowych działaczy nie uzasadnia bandytyzmu. Stania może z własnej kieszeni finansować nierentowną kopalnię - nikt mu tego nie broni. Ale państwo powinno przestać dotować górnictwo, bo przecież górnictwo przynosi podobno olbrzymie zyski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się