2002

(14 wyniki)
  • Dzis rano Forum dorobilo sie stutysiecznego wpisu. Wypadaloby to chyba jakos uczcic, wszak druga taka okazja niepredko nam sie nadarzy. Jakies propozycje?
  • UE= UTRATA SUWERENNOŚCI. Wszystkie decyzje w UE będą niedługo podejmowane w głosowaniu większościowym i głos Polski NIC nie będzie znaczył. Poza tym nadrzędność prawa europejskiego nad polskim będzie skutkowała koniecznością przyjmowania niekorzystnych rozwiązań. I wreszcie, rozpoczną się procesy odszkodowawce Niemców, chcących odzyskać tereny polskich ziem zachodnich.
  • Proponuje jakas zrzutke na tego typka na leczenie. Czemu jest chory? Pokazuje jakikowiek brak zrozumienia dla drugiej strony, fanatycznie broni swojego chorego swiatopogladu. Nie potrafi zrozumiec ze narod czyli obywatele uprawnieni do glosowania praga czegos innego niz to co on proponuje. Takie jednostki sa grozne dla spoleczenstwa. Ja rozumiem byc przeciw UE. Sprzeciw jest POTRZEBNY, bo wtedy mozna ulepszyc to co jest "zle" ale nie on tego nie rozumie. Ciagle powoluje sie na w...
  • Oj do USE (stan zjednoczone europy) jeszcz minie troche czasu. Od nazwy USE nazwa UNE (narody zjednoczone europy) bylo by na dzien disiejsz bardzie realna. A jak na 2002 to ja nie mam nic przeciwko FE (federaci europejskiej) lub CE (konfederacji).
  • Do końca tego roku firma Bus&Coach Sp. z o.o. producent autobusów miejskich i turystycznych z Bolechowa pod Poznaniem ma dostarczyć do Berlina 12 autobusów: dziesięć 18-metrowych przegubowców Solaris Urbino oraz dwa autobusy 12-metrowe. Umowę zawarto na targach IAA 2002 w Hanowerze. Kontrakt ten nie jest debiutem polskiego autobusu na niemieckim rynku. W roku 2000 firma, na zamówienie prywatnego przedsiębiorstwa ABUS, obsługującego część berlińskich linii, dostarczyła dwa pierws...
  • W których trzech krajach europejskich odnotowano w ostatnich 10 latach największy wzrost PKB na mieszkańca. I dlaczego?
  • No, ale to nie ma znaczenia, Polsce napewno będą sypać worki euro na głowę, będzie w Unii raj : biznes.onet.pl/0,705002,wiadomosci.html
  • W roku 2002 część państw Unii Europejskiej wprowadziła wspólną walutę. W większości języków wspólna także jest jej nazwa - euro. We wszystkich poza jednym. Podaj nazwę europejskiej jednostki monetarnej, która całkowicie różni się od nazw używanych w pozostałych językach. Czy ktos moglby mi pomoc? Nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi.Z gory dziekuje!
  • Nie mogłem już tych bzdur Barabasa, do których dołączył się inny unijny „ekszpert” Kai, znieść . Wprawdzie po przegranym przez Polskę referendum pożegnałem się z tym forum, ale dziś zajrzałem i co widzę. Otóż pojawili się pseudo eksperci, którzy łżą w żywe oczy na różne tematy mające związek z integracją. Np. w poniższym wątku • Zapłacimy więcej za F-16 dzięki Unii ! - bebokk, 11-06-2003 11:20 znów pojawił się ekspert Barabas i bezwstydnie głosi bzdury ...
  • W poniedziałek 2002-12-02 w wieczornych Informacjach Polsatu (ok 23:50) podano informację, że nie wynegocjowano żadnych okresów przejściowych na certyfikaty CE. Oznacza to, że od momentu ewentualnego przystąpienia Polski do UE, żaden polski producent nie będzie mógł wprowadzić nawet na rodzimy rynek towarów, które nie otrzymały tego certyfikatu. (Certyfikat jak na warunki polskie dużo kosztuje, a procedura jego otrzymania długo trwa). Od poniedziałku, nic na ten temat nie usłysza...
  • kiego. Nie zapominajmy o tym.
  • No i gdzie ten Traktat, Redakcjo? Siedzę w wygodnym fotelu, mam tu w klasztorze nieco wolnego czasu, obłożyłem się Kodeksami i chcę przeczytać ten traktat, tymczasem nie daliście ani linku, ani nie załczyliście go do dzisiejszego wydania Gazety. Myślałem, że w odcinkach będziecie drukować. Gdybym mógł go przeczytać, to by mnnie bardziej przekonało, aniżeli wszelkie święte zapewnienia Redaktora Michnika i arcybiskupów polskich. EU to nie sprawa wiary, tylko rozumu. Do racjonalneg...
  • Podajcie mi jakiś link gdzie można sprawdzić jaki pocent społeczeństwa jest za UE a jaki przeciw. Czy robił ktoś takie sondaże w internecie Może gazeta.pl zrobiła by takie okienko do głosowania i przedstawiła wynik tak jak to bywało w innych sprawach pozdr
  • Coraz bardziej skłaniam się do opinii, że to państwo zbankrutuje, niezależnie czy do UE wejdziemy czy nie. Jeżeli wejdziemy, nastąpi to szybciej. Jeżeli nie wejdziemy, to aby uniknąć bankructwa, musiałby nastąpić cud i powstać rząd zdolny do przeprowadzenia głębokich reform, o których wielokrotnie pisaliśmy na forum. Co mnie skłania do takiej przepowiedni? Dług publiczny rośnie w szaleńczym tempie (w 2002 r. wyniósł 328 mld zł i zanotował rekordowy przyrost o 44 mld zł, czyli o c...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się