Forum Kultura Muzyka Muzyka
ZMIEŃ
      2002

2002

(47 wyników)
    • Wiele mamy podsumowań roku na forum. Może nie wszystkie są potrzebne, ale pozwolę sobie na jeszcze jedno, jednak trochę z innej strony. Zastanawiałem się nad tym, jak mijający rok wypadł na tle uważanego za nadzwyczajnie dobry dla muzyki rockowej jego poprzednika... 2002 - Masa, naprawdę masa dobrych i bardzo dobrych płyt - ze skompletowaniem całkowicie zadowalającej mnie dziesiątki nie miałbym najmniejszych kłopotów. Fantastyczne lub bardzo dobre albumy The Notwist, Idlewild,...
    • X-Mass Core Tour 2002 Wspólne granie dwóch czołowych warszawskich kapel z nurtu - nu/metal/core Ametria i Hedfirst 1) 6 Grudnia 2002 - Łódź, Dekompresja, start: 18.30, wstęp: 5 PLN(studencki) 10 PLN (normalny), gość specjalny: Blood is the harvest 2) 14 Grudnia 2002 - Olsztyn, Andergrant, start: 18.30, wstęp: 5 PLN, gość specjalny: Project-X 3) 22 Grudnia 2002 - Warszawa, Nemo, start: 18.30, wstęp: 10 PLN gość specjalny: Dive 3D 4) 12 Stycznia 2002 - Wielka Orkies...
    • Sluchacze wybrali CKOD jako debiut roku. I co Wy na to? Znajdzcie zespol wydajacy oficjalnie, ktory wg Was nagral lepsza plyte (oprocz Niemyte Jeze):)
    • 1 The Streets : Original Pirate Material 2 Godspeed you black emperor : Yanqui U.X.O. 3 2Many DJ's : As heard on radio soulwax Pt 2 4 Liars : They threw us all in a trench and stuck a monument on top 5 Missy Elliot : Under construction 6 The Libertines : Up the bracket 7 Ms Dynamite : A little deeper 8 Beth Gibbons & Rustin Man : Out of season 9 Queens of the stone age : Songs for the deaf 10 Alain Bashung : L'imprudence 11 Carla Bruni : Quelqu'un m'a dit 12 The...
    • Kto wg Was był najlepszy (zaszokował Was): 1.Artysta roku 2.Artystka roku 3.Zespół roku 4.Płyta roku 5.Piosenka roku 6.Wydarzenie roku 7.Debiut roku A głosujemy także na "Kity Roku": 1.Artysta 2.Artystka 3.Płyta 4.Zespół 5.Piosenka 6.Wydarzenie 7.Debiut UWAGA: na podstawie Waszych głosów stworzymy ranking na: Pierwszym Internetowym Magazynie Muzycznym Cytryna ( www.cytryna.net) - drugi numer już pod koniec lutego!!! Będzie tam wywiad na wyłączność z Myslovitz i Ne...
    • Bjork to zjawisko. Wyobraźmy sobie, że Polska ma tyle muzycznych talentów, muzycznego geniuszu, ile mała Islandia.
    • Super skladanka
    • Za takie "błyskotliwe" debiuty jak Cool Kids of Death, Blue Cafe i Oxygen dziękuję. Je�li to ma być alternatywa dla tego co dajš w telewizji, to wolę wyłšczyć telewizor i nie słuchac radia. A teksty dla zespołu Oxy.gen pisze chyba kto�, kto ledwo skończył szkołę specjalnš (por. "Czy może wiesz, co ze mnš jest" - �wietny rym, szczyt "finezji" i prostactwa) Pozdrawiam
    • czy ktos juz go moze sluchal? jakie wrazenia?
    • ZAPRASZAM SERDECZNIE www1.gazeta.pl/lodz/1,35135,990566.html
    • Czekam na propozycje. Sam muszę jeszcze pomyśleć...
    • Chyba zapomial pan o pani Houston ktorej Bodyguard sprzedal sie w ilosci 37 miln egzemplarzy
    • Pierwsza trójka: 3.TENACIOUS D- Tribute (prawdziwa zenada- kto nie widział niech sie cieszy) 2.WEEZER- Keep Fishin' (wygłupy z mappetami- ani troche nie śmieszne) 1.QUEENS OF THE STONE AGE- No One Knows (niezłe jaja z jeleniem) Tak sobie mysle ze brali chyba pod uwagę ilość emisji (akurat te puszczali b. często) a nie względy artystyczno-estetyczne:) Dla mnie Coldplay i Scientist zdecydowanie wygrywa.
    • Tylko rock padl, a tam zawsze bylo takowe zestawienie, wiec moja proposition- pobawmy sie na Forum: 1. Najlepsza plyta- Polska/ zagranica 2. Najlepszy zespol Polska/ zagranica 3. Wydarzenie roku -"- 4. Koncert 1. Janerka- Fiu, fiu New Model Army- Lost songs 2. Myslovitz Lacrimosa 3. Reaktywacja Fields of the Nephilim 4. Myslovitz- Proxima The Cure- Berlin
    • A gdzie się podziało raz, dwa, trzy?
    • A mnie taen album niesamowicie się podoba. Enrique nie poszedł za nową elektryczną modą tylko zaśpiewał cudowne kawałki mające swój niepowtarzalny klimat. Można powiedzieć taki "Enriqueowy klimat" Brawo!!!
    • Wiem, że to jeszcze trochę wcześnie, ale... czemu nie? Bez specjalnej kolejności: Oasis, Heathen Chemistry The Notwist, Neon Golden The Coral, The Coral P.O.D., Satellite Coldplay, A Rush Of Blood To The Head Doves, Last Broadcast The Music, The Music Myslovitz, Korova Milky Bar Cool Kids Of Death, Cool Kids Of Death Oprócz tego nieźle zapowiada się płyta The Libertines - Up The Bracket (polecam nagranie tytułowe). Tyle mi w tej chwili przyszło do głowy... Czekam na wasze typy
    • kocham THE CRANBERRIES ich wszystkie plyty sa rewelacyjne!! Ludzie,kupcie plyte"STARS-the best...",a pokochacie te grupe!
    • Uważam, że to bardzo fajna muzyka i chyba najlepsza płyta "Deus Meus"
    • Najpierw odpadła gwiazda dnia pierwszego - PROJECT PITCHFORK, bo nie mógł się porozumieć z organizatorami. Wielu nie potwierdziło przyjazdu do połowy lipca. Wreszcie NEW MODEL ARMY (co za wybór! supergrupa gotycka to nie jest :p) przesunięto z 22:00 na 24:00. Ja odpadam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się