2002

(18 wyników)
  • Mam do sprzedaży (ewentualnie wynajmu) kawalerkę w Markach - blok z 2002 roku, położenie na tyłach urzędu miasta. Bliższych informacji udzielę na adres e-mailowy
  • Od dziś można prowadzić kampanię wyborczą w wyborach samorządowych 2002. Czy wśród gości Forum Marki są osoby zainteresowane honorową (bez wynagrodzenia) pracą w Radzie Miasta Marki na rzecz naprawy stanu naszego miasta? Jeżeli tak, prosze podać kontakt mailowy albo wysłać maila do mnie na adres: glosmarecki@wp.pl.
  • Szanowny Panie Prawniku! Na Pana prośbę cytuję, co na temat szybkiej 24-godzinnej cywilnej procedury wyborczej w sądach napisała "Rzeczepospolita" 11 września 2002 r.: "UWAGA! W nowelizacji do ordynacji nie wymienia się Dz.U. z 2002 r. nr 68, poz. 632. Mimo to czujemy się w obowiązku zasyganalizować, że jest w nim ogłoszony wyrok Trybunału Konstytucyjnego z 13 maja tego roku - sygn. SK. 32/01. Stwierdza on, że art 72 ust. 3 zdanie 3 ordynacji rozumiany jako wyłączający dopuszcz...
  • Zacytuję z ulotki wyborczej program, z którym do poprzednich wyborów startował KW Marki Prawe i Sprawiedliwe i Janusz Werczyński jako kandydat na burmistrza: 1)Dokończymy budowe sieci wodociagowej.Kazdy mieszkaniec Marek będzie miał dostęp do zdrowej i czystej wody. 2)Rozpoczniemy budowę i damy mieszkańcom możliwosć korzystania z kanalizacji. 3)Zwiekszymy nakłady na miejskie drogi. 4)Rozpoczniemy przygotowania do budowy nowoczesnego gimnazjium. 5)W 2003 roku rozpocznie si...
  • Miau Nie rozumiem jak to jest, że można być radnym Miasta Marek w latach 1996 - 1998 r i jednocześnie być burmistrzem Miasta Marek. Nie rozumiem czy można być burmistrzem Miasta Marek w latach 1998 - 2002 i jednocześnie w latach 1998 - 2002 radnym powiatu Wołomińskim Informacje pochodzą z ulotki reklamowej Miau nie rozumiem Czy Nasz Burmistrz Kici odpowie ? Miau
  • Drogi Panie Logan.Marki! Zabiera Pan głos w ważnych sprawach. Czy mógłby Pan zabierać go pod swoim imieniem i nazwiskiem? Przyczynił się Pan z Emtezetem do rezygnacji Pana Rafała Redeła z bycia opiekunem tego forum. Imię i nazwisko Emtezeta już poznałem. To M. Z. Forumowicze mają prawo poznać też Pana imię i nazwisko, szczególnie, że zabiera Pan głos częściej niż Pan M. Z. Pozdrawiam Jerzy Krajewski P
  • Zauważyłem na forum kampanię wyborczą i chcę wtrącic swoje trzy grosze. Gdzieś wyczytałem ,że p. Werczyński jest zbulwersownay prowadzeniem kampanii wyborczej przez p. Krajewskiego (chodzi o doniesienie do prokuratury) .Do p.Werczyskiego pasuje przysłowie "o cielęciu i wole" .W tym miejscu troche historii bo wydaje mi się że uczestnicy forum są z tzw. przylotu . W pierwszych wolnych wyborach do RM Komitet Obywatelski " Solidarności"wytwawił swoich kandytatów na radnych, Samorządow...
  • Drodzy Forumowicze! Oświadczenia majątkowe publikowane są po to, by obywatele mogli reagować, gdy osobie publicznej w sposób nieuzasadniony wzrośnie majątek. Takie sytuacje rodzą podejrzenia o korupcje albo inne nielegalne dochody. Mnie zastanowił wzrost środków pieniężnych w oświadczeniach majątkowych Pana Pawła Chojnowskiego. Na koniec 2002 r. miał tylko 14 tys. zł, a na koniec 2003 r. 235 tys., gdy jego roczne zarobki na etacie w Esculapie wyniosły tylko 36 tys. zł. Co praw...
  • Wiktor napisał " Wielu spośród radnych mogę - mając ku temu podstawy - zarzucic prywatę i interesowność. Kilkorgu z nich moge zarzucić nieuczciwy sposób uzyskania madantu radnego." Ja go zapytalem: "Czy mógłby Pan podac więcej szczegółów: imię i nazwisko radnego bądź radnej i przejawy ich interesowności i prywaty, a także: imie i nazwisko i opis nieuczciwego sposobu uzyskania mandatu radnego?" Nie otrzymałem odpowiedzi, bo Wiktor trzyma z grupa trzymajacą władze w Markac...
  • Pod koniec września 2002 r. ukaże się pierwszy numer bezpłatnego miesięcznika "Głos Marecki", który będzie roznoszony do wszystkich mieszkań i domów w Markach. Jestem jego wydawcą. Redaktorem naczelnym jest Sylwia Kwas. Szukamy współpracowników. Czy ktoś z forum chciałby dla nas pisać? Nasz adres glosmarecki@wp.pl
  • W Markach od br obowiązuje podatek od posiadania psa. Czyżby miasto chciało na własne życzenie zwiększyć liczbę bezpańskich psów ? Czy ktoś płaci ten podatek?
  • Burzliwa kampania Tak ostrej kampanii wyborczej, jak w 2002 r. w Markach jeszcze nie było. Pewnymi jej elementami zjamowały się sądy w szybkim trybie wyborczym. Zwycięzcą został Janusz Werczyński, który zyskał poparcie, i w sądach, i w kościele, i u jednej piątej potencjalnych wyborców. Atmosferę kampanii wyborczej pogrzał ewidentnie Komitet Wyborczy Wyborców "Rozsądny Gospodarz", który za pomocą płatnych ogłoszeń wyborczych zamieszczonych w "Głosie Marecki" poddał krytyce dzia...
  • Szanowni Państwo! Niestety, Sąd Apelacyjny oddalił moje zażalenie na postanowienie Sądu Okręgowego. Niestety, nie ma jeszcze uzasadnienia odrzucenia zażalenia. Nie zamierzam jednak przeprosić Werczyńskiego z dwóch powodów: 1. Fizycznie nie mogę spełnić warunków postanowienie, by przeprosić Werczyńskiego w "Głosie Mareckim" nr 2/listopad 2002, bo ten numer jest już wydrukowany i rozkolportowany. 2. Trybunał Konstutucyjny na początku 2002 r. uznał, że rozpatrywanie spraw w szybkim t...
  • Kto jest lepszym gospodarzem w mieście Ksiądz Proboszcz czy jaśnie nam panujący burmistrz? Co by nie mówić o Proboszczu nikt nie powie, że jest złym gospodarzem. Dba o swoje owieczki, wszystko co robi robi dla kościoła i parafian. Pomijam fakt, że sposób w jaki egzekwuje potrzebne fundusze totalnie mi nie odpowiada. Natomiast burmistrz traci pieniądze, które są miastu potrzebne. Ostatnim przykładem jego bezmyślnościlub ........ jest przeniesienie Banku Spółdzielczego z Lisa Kuli...
  • No wlasnie. Czy wybory musza zupelnie zdominowac to forum? Czy ktos moglby zalozyc jakis watek o sprawach mareckich, ktory nie bedzie watkiem wyborczym?
  • Szanowni Państwo! Ja jestem najlepszym kandydatem na burmistrza Marek, dlatego, że mam najlepszy program (znajdziecie go pod adresem www.ramsystem.pl/wybory)i najlepsze intencje. Również, dlatego, że wczoraj odpowiadałem konkretnie i rozsądnie na każde pytanie w trakcie debaty, również na te najbardziej złośliwe pytania. W demokracji prawienie złośliwości jest dopuszczalne. Poważnych pomówień jeszcze nie było, więc kolejnych pozwów do sądu nie szykuję. Na decyzję wyborców czekam...
  • Jak wszyscy pewnie wiecie, jakiś czas dojazd od strony Marek do ulicy Targowej został zwężony o jeden pas, który zarezerwowano dla autobusów. Wielu ludzi traktuje to jako dobry sposób, by się "wycwanić" i być na skrzyżowaniu z Targową przed tymi wszystkimi "frajerami", którzy jeszcze próbują szanować jakiekolwiek przepisy. Wcześniej (gdy nie było pasa dla autobusów) podobną funkcję pełnił chodnik, którym też można było wyprzedzić czekających w korku. Co o tym myślicie? Czy - jeśl...
  • Szanowny Panie Irytek! To ja byłem siłą sprawczą KWW "Rozsądny Gospodarz". Jego organizację rozpocząłem w sierpniu 2002 r. od pozyskania radnego Wacława Puławskiego. Na początku września zawiązaliśmy komitet wyborczy. Osobiście napisałem zręby jego programu. Osobiście znalazłem większość chętnych do kandydowania do rady miasta (w Pustalniku zabrakło nam jednego kandydata). Osobiście zorganizowałem większość kampanii wyborczej, która oparta była głównie na dwóch numerach "Głosu Ma...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się