Forum Gospodarka Gospodarka
ZMIEŃ
      2002

2002

(38 wyników)
    • Keynes is dead. Wsrod forumowiczow ciagle jest duzo wyznawcow Keynesa, ktorzy wierza ze manipulacje politykow stopami procent. Przez kilka lat udawalo sie tuszowac problemy, ale czas na wiekszy wstrzas. Wszyscy ktorzy chcieliby poczytac co mowi R.Pretchter polecam serwis: www.elliottwave.com/freeweek/signup/register.asp W tym tygodniu jest bezplatny. Wystarczy sie zarejestrowac. Do przejrzenia jest sporo: Short Term Update Monday, Wednesday and Friday Daily Futures Junctu...
    • A ile przybyło lokomotyw i prezerwatyw? Debilna propaganda.Macie problem bo po likwidacji stoczni nie można się podeprzeć tonażem zwodowanych statków.
    • wp.pl donosi za MFW ze wzrost gospodarki swiatowej(wlacznie z nieudacznikami EU, Japonia i Polska) wyniesie w 2002r +2,8%. Teraz chyba widzicie jak USA,Chiny i Indie musza ciezko pracowac,zeby EU i Japonia pozwolily sobie na stagnacje. Wzrost gospodarczy swiata w 2003 ma wyniesc 3,7% i tu bardzo zla wiadomosc dla HOUDINI'ego vel BUFFET,poniewaz MFW prognozuje wzrost GDP w USA w 2003 na 2,6%. A na ten wlasnie 2003 rok HOUDINI przesunal z 2002 kryzys w Ameryce,dewaluacja dolara i...
    • Amerykanie wydali w 2002 roku rekordowe sumy na zakupy i tym razem byly to glownie wielkie sumy na nowe domy czy na nowe samochody oraz urzadzenia do wyposazenia tych domow i samochodow. Jak podaje Wall Street Journal Amerykanie kupili w zeszlym roku 6,5 milionow domow. Gwaltownie wzrosla sprzedaz samochodow, szczegolnie takich jak SUVs i tych najwiekszych i najdrozszych co spowodowalo rekordy sprzedazy, szczegolnie w tych produkujacych najwieksze pojazdy. Szczegolnie po rekordowej...
    • Rzeczywiscie bylo kiepsko. Ja w koncu tez sprzedalem resztke funduszu sledzacego NASDAQ za 25% tego za ile go kupilem, ale odpisalem sobie to od podatku i w sumie strata nie jest az tak bolesna...
    • Czy przy dzisiejszej "dziurze budżetowej" jest to możliwe ? Czy też cło zmieni swoją nazwę na jakiś podatek?
    • Historia Europy to w gruncie rzeczy historia rzezi. Ucisk, wojny, rewolucje, holocausty. Dzikie plemiona pod flagami nacjonalizmu, fanatyzm religijny, szalone ideologie. Najazdy, etniczne kotly, masowa emigracja. Ponura historia ciagnaca sie przez tysiaclecia az do naszych czasow, znaczona rocznicami ujemnych -dni i pomnikami rzezi lub ludzi ktorzy im przewodzili. Na tym tle wprowadzenie wspolnej euro waluty symbolizuje zwyciestwo cywlizacji nad dzikimi instynktami. Euro pokazu...
    • nasz kraj wchodzi niestety w okres krótwalej ,resjii ,a nietety nicw obecniej sytułacji nie morzna zrobić ,wzrost gosporczy bedzie w granicach 1% ,a niestety berobocicie w połowie 2002,ośiągnie 25-30%,a czekaa nas czasy zaciskaniapasa ,i to ostro ,dopiero morza się spodziewac poprawy sytułacji w 2003,a całe wypwadzienie z tej sytułacji gosporczej trzeba poczekać niestety na lata 2004- 2006-nic pożniej PROSZĘ o dyskusje na forum na temat gospodarki członek sld z woj .śląskiego
    • ...i znowu Kulczyk z Millerem jakieś... szemrane... Piechota zapomniał co ma powiedzieć... Kto w końcu opublikuje prawdę w interesach z udziałem Kulczyka i ile z tego wpływa do kasy Sojuszu?
    • Przepraszam ale nie jestem ekonomista i takie liczby przyprawiaja mnie o zawrot glowy. W takiej sytuacji nasuwaja mi sie nastepujace pytania: Czy to oznacza katastrofe Panstwa, czy raczej agresywna kosumpcja rozmaitych struktur panstwowych i politycznych przed wstapieniem do unii w nadzie, iz dotacje pokryja te niebotyczne zadluzenie. Kazdemu kto wytlumaczy mi tresc niniejszego artykulu z gory serdecznie dziekuje.
    • Wystarczy na 318 godzin pracy 1 FARELKI....
    • Zlodzieje - niedlugo chleb potraktuja jako dobro luksusowe!
    • Sezonowa obniżka. Kpiny! Budownictwo przecież leży. Zadnego spadku nie ma. Ludzie sie po prostu nie rejestrują, ponieważ jeśli mają w rodzinie kogoś pracującego to automatycznie mają ubezpieczenie zdrowotne. A więc po co się rejestrować. Przecież te urzędasy z urzędów pracy nie pomogą znaleźć pracy w wręcz przeszkadzają, więc nie ma potrzeby się rejestrować. Mój apel zamknąc urzędy pracy!!!!!
    • Wystarczyło napisać, że tam prezesem jest Arendarski, ulubieniec GW. Pstryk ! I wszystko jasne !
    • Super super super lokata. Przebój KB !!! To brzmi ... śmiesznie.
    • Treasury Sec O'Neill stwierdzil ,ze USA jest na drodze do 3% wzrostu gospodarczego w tym roku. Wzrost budownictwa mieszkaniowego i duza sprzedaz samochodow najbardziej napedzaja teraz wzrost gospodarczy. Jak to powiedzial Facet:"Patriotyzm kosztuje" i zeby gospodarka ruszyla z miejsca,to trzeba kupowac,bo to az 67% wzrostu doch nar na konsumpcje przypada. Pawel-l caly czas kaze oszczedzac,no i efekty jego nawolywan widac po polskiej gospodarce. Houdini vel BUFFET bedzie zalamany...
    • Czy jesteście gotowi zmierzyć się z największą depresją od 70 lat, która czeka Nas w najbliższych latach ? Socjaliści wszystkich maści patrzcie do czego prowadzą manipulacje pieniądzem, rozdawanie cudzych pieniędzy, ingerowanie w wolny rynek. Głownym winowajcą są Stany Zjednoczone z Alanem Greenspanem na czele, ale My też się dołożyliśmy. Czy jesteście przygotowani na taka sytuację ? (Nie tylko finansowo, ale mentalnie)
    • za malo reklamy,knajp a za duzo narzekan
    • To cosik nam jeszcze rosnie poza byzrobociem?
    • Rover is over. 5 thsnd cars it`s nothing. It wont rise again. British have no idea how to make cars. Who will be that naive to buy this "company" with its logo ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się