hotelu

(37 wyników)
  • Witam,jestem tutaj nowa.W zeszlym roku dzieki forum z GW nt Wloch i niezastapionym forumowiczom super zaplanowalam i odbylam kilkutygodniowe wakacje we Wloszech.Teraz zagladam na greckie forum,gdyz wkrotce wybieram sie na Santorini.Na necie znalazlam full info nt Santorini,Kamari i wybranego hotelu (nazwa w temaciie),ale nie ma to jak rodacy,forumowicze doradza,cos dodadza...Dlatego otwieram nowy temat nt ogolny Santorini.A fajnie bedzie jak ktos napisze cos o Kamari i hotelu M...
  • Jaki polecicie hotel blizko plazy i z ladna plaża. Lece na ta wyspe pierwszy raz i zalezy mi na waszych opinii dot. hoteli. Z góry dziekuje. aha!!! Z jakim biurem lecieć??
  • Polećcie proszę hotel w Atenach, dla rodzinki z dwójką małych dzieci (jedno wózkowe), blisko metra. Czysty, miły, przyjemne ceny mile widziane;) Szukałam już wyszukiwarką, ale tam głownie pojawiają się hoteliki jak najtańsze, a na tym mi nie zależy aż tak bardzo jak na wygodzie. Sama znam tylko jeden dobry, miły i fajny hotelik, ale z masakryczną ilością schodów, a bez windy - odpada:)
  • Witam! W sierpniu będę mieszkał w hotelu Kissamos Palace. Jeżeli ktoś tam wcześniej wypoczywał proszę o uwagi, ewent. namiar na fotki inne niż w katalogach :-) Chcę wypożyczyć autko na tydzień i objechać zachód i południe Krety.
  • Witam, Szukam niedrogiego (do 40 euro za 2 osoby) hotelu lub pensjonatu w Atenach lub Pireusie. Wdzięczny będę za wszelką pomoc. Pozdrawiam Krzysztof
  • A wlasciwie doradzenie:-) no bo tak chyba lece do Aten (pisze chyba bo juz tak bywalo...ze roznie sie konczyly moje podroze, wiec teraz dopoki nie wsiade do samolotu zostawiam sobie to chyba:-)) z mezem na bardzo krotko -3,5 dnia- w ramach sentymentalno-romantycznej podrozy (hehehe). Moj maz jest dosc wrazliwy na punkcie czystosci w hotelach, ja zreszta tez co tu kryc, nienawidzimy robaczkow:-( brrr. stad moja prosba, przejrzalam net na ile moglam, znalazlm kilka hoteli... i juz dlaj...
  • Taka dywagacja niby nie na temat, ale ze ja jezdze prawie wylacznie do Grecji, to zamieszcze: Zawsze dziwilam sie i ubolewalam - po co ludziom hotele z ilomaś-tam-gwiazdkami, ja zawsze bralam najtanszy (lecz dobrze polozony) hotelik i zawsze bylam zachwycona (w koncu pokoj z lazienka i balkonem to JEST wysoki standard). Dyskusje ile ma gwiazdek i czy jest basen zbywalam pogardliwym milczeniem... Niemniej: tempora mutantur. Teraz mam 3letniego szkraba - i na przyklad musze miec hotel z...
  • Szukam i szukam w internecie i ciezko mi idzie. Prosze o rekomendację hotelu, byle nie przekroczylo 35 euro za dobe. Da sie cos takiego znalezc?Dzieki.Pozdrawiam!
  • bylam w grecji(peloponez)dwukrtonie,ale juz pare dobrych lat temu.a w tym roku zatesknilam za grecja.chce wyjechac z ukochanym,ale jestesmy dosc wymagajacy,tzn.najbardziej lubimy jezdzic w miejsca,gdzie jest malo turystow,jakies wioseczki odludne:)myslimy wiec o jakims rodzinnym pensjonacie,cichym,spokojnym,z dala od miasta.czy poza miescina stavros-mozecie mi cos jeszcze polecic?? pozdrawiam
  • Witam.W czasie planowanych wakacji w Grecji zamierzamy spędzić trzy dni w Atenach.Wybierając hotel kierujemy się opiniami gości,z niektórych wynika,że zwłaszcza w okolicy placu Omonia bywa niebezpiecznie.Czy ktoś z Forumowiczów doświadczył bezpośrednio nieprzyjemnych sytuacji,czy może nie taki diabeł straszny...Większość hoteli z przystępnymi cenami zlokalizowana jest właśnie w tej dzielnicy Aten,którą zamieszkują różnej maści imigranci.Bardzo proszę o info. Pozdrawiam.Włodek
  • Szukam miejscowosci/hotelu na Krecie, Cyprze lub innej fajnej wysepce greckiej, gdzie jest prawdziwie piaszczysta plaza (a nie zwirowo-piaszczysta) i gdzie jest lagodne zejscie do morza z piaszczystym dnem. Jakby jeszcze hotel byl tuz przy plazy to bylaby pelnia szczescia. Czy macie moze jakies doswiadczenia z takim miejscem? Bede wdzieczny za podpowiedzi.
  • Bebiaku dopomóż! Potrzebujemy dobrej rady/podpowiedzi na temat Astypalei oraz Amorgos. Jak być może pamiętasz, mamy zamiar odwiedzić kilka Cyklad w sierpniu. O ile na Naxos i Paros nie przewiduję problemów, to jednak mamy dylemat co do dostępności bankomatów na Astypalei oraz Amorgos. Być może masz jakieś własne doświadczenia z plastikowym pieniądzem na tych wyspach? Nie bardzo uśmiecha nam się targanie kilku tys. euro w kieszeni. PS> Na Astypalei mieszkamy w Hotel Paradissos ...
  • Jadę pod koniec czerwca do tego hotelu z biura Itaka. Podają ,że hotel mieści się 500 m od centrum Hersonisos. Lecz inne żródła podają, że 500 m od Stalidy. Czy ktoś tam może był ? Bardzo uciążliwa jest droga do morza ?
  • Nie wiem czy można tu takie pytania zadawać - jak nie to sorki ;) Gdzie polecacie pojechać z 10 miesięcznym dzieckiem? Byłam wcześniej w Herssonisos - polecam ale zbyt gwarno jak dla malucha, ale też nie chce wylądować na odludziu gdzie jest tylko 1 hotel a do miejscowości większej kilkanaście km. Chciałabym rejony Chanii. Czytałam opinie o hotelach na drugim forum, ale niektóre są sprzeczne. Macie może jakieś doświadczenia z wyjazdami z maluchami...a może inny zakątek grecki? dzięki
  • czy macie jakieś sprawdzone, przystępne cenowo miejsce w Atenach gdzie można przenocować?może w pobliżu lotniska albo Kiffisos bus station?
  • Witajcie, czytam Wasze forum już od ponad roku, jest ono kopalnią wiedzy i inspiracji:) Choć w Grecji nigdy nie byłam, to właśnie Wasze opowieści zainspirowały mnie do "zorganizowania" mojej własnej podróży marzeń:) Pierwsze podejście rok temu nie wypaliło, ale drugie (na maj 2010 kiedy to przypada moja i małżonka 10 rocznica ślubu) jest w trakcie realizacji. Powiem Wam, że dawno nic mnie tak nie cieszyło jak to co robię od kilku dni, tzn. myślenie, szukanie, wybieranie, analizowanie...
  • Witajcie, wiem, wiem że to nietypowe pytanie i powinnam napisać do każdego z osobna... pomyślałam jednak, że więcej osób przeczyta tutaj i może da znać na maila grecja-ellada@gazeta.pl :)) Bardzo prosze jeśli macie jakieś adresiki hoteli dajcie znać. dxuksm w internecie wraz z koleżanką, która będzie zwiedzać ten fragment Grecji na własną rękę już od 31.08 I albo my nie potrafimy znaleść tanich chatek (pokoju dla 1 os) albo jakaś drożyzna zapanowała. Miejscowość, w której szukam ...
  • Witam, chcemy zarezerwować hotel Helios na wyspie Aegina www.helioshotel.net/, czy był ktoś może z Was w nim, wie coś o nim ? dzieki za info, pozdrawiam
  • No wlasnie, opowiedzcie troche o tych Waszych podrozach - czy organizujecie je samodzielnie (przejazd, pobyt na miejscu) czy raczej kupujecie wycieczki z biur podrozy? Ja bylam w Grecji tylko raz - z biurem podrozy, ale chcialabym zobaczyc jak to jest jechac samemu. Macie takie doswiadczenia? Jesli tak, to czekam na rady, jak zorganizowac sobie taki wyjazd, zeby na miejscu nie bylo niespodzianek... :)
  • Czy ktos był na RODOS w tych miejscowościach? Prosze o opinie, czy to ładne miejsca, jakie sa plaże oraz jakich temperatur moge spodziewać się na poczatku września. Czy mocno tam wieje o tej porze roku? Poradzcie, które miejsce wybrać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się