hotelu

(15 wyników)
  • Witam wszystkich, 2 lipca br. wybieramy się z żoną na zasłużony (chyba :)) urlop do Albanii organizowany przez biuro podróży (.....:)) . Skusił nas przepiękny lazurowy kolor morza; wybraliśmy Sarandę, hotel Mario ( wikimapia.org/#lang=pl&lat=39.859048&lon=20.020830&z=19&m=b&search=Saranda ) z dwoma posiłkami (nie do końca jesteśmy przekonani co do słuszności decyzji). Bardzo jesteśmy podekscytowani tym faktem, ponieważ będą to nasze pierwsze kroki na ziemi albańskiej. Moja wiedza na tem...
  • We wtorek wylatujemy do Albanii na 3 tygodnie. Przylatujemy do Tirany w nocy, więc chcemy znać jakiś adres pierwszego noclegu. Zwiedzanie chcielibyśmy zacząć od Kruja, czy ktoś może polecić tam jakiś tani i przyjemny hostel? Potem mamy w planie nocować jeszcze w Durres,Berat, w okolicach Appoloni, Vlorze, w kilku miejscach po drodze do Sarandy i w samej Sarandzie, ew. jej okolicach. Jeśli ktoś może polecić jakieś noclegi na tej trasie, ew. ciekawe miejsca których nie można przegapić, to bę...
  • Witam, mam pytanie, czy ktoś był w ostatnim czasie w tym hotelu ? Jeżeli tak to bardzo proszę o informację o nim oraz o miejscowości. Czy naprawdę warto skorzystać z oferty ? Mam zamiar wybrać sie z biurem Oskar. Pozdrawiam
  • Witajcie! Kilka dni temu wróciłam z wyprawy po Bałkanach. Wjechaliśmy do Albanii przez grecką granicę i zwiedzając zobaczyliśmy całe wybrzeże az po Czarnogórę. Mogę od razu stwierdzić, że riwiera morza jońskiego (do Vlory) jest przepiękna, góry także, natomiast wybrzeże północne (Durres) "szału nie robi":). Albania mnie zachwyciła i chętnie bym tak znowu wróciła. Jeśli ma ktoś jakieś pytania "techniczne", to chętnie pomogę. Pozdr Basia
  • Wybieramy sie w sierpniu na Balkany i min do Albanii. bedzie to wyjazd raczej niskobudzetowy ;) szukam namiarow na tanie noclegi ...mozecie cos podpowiedziec? Zastanawiam sie tez na ile dni mniej wiecej liczyc zwiedzanie Albanii?wiem ze mozna i 3 dni albo 3 miesiace ale srednio oile liczyc...zeby cos zobaczyc?
  • Proszę bardzo stałych bywalców o doradzenie jak się mogę bezpiecznie dostać samochodem osobowym do Sarandy od strony Grecji i następnie do Durres. Czy od granicy Grecji jest jakaś normalna droga do Sarandy czy sobie to darować i pojechać przez Tiranę do Durres. Ale słyszałem, że w Sarandzie jest dużo fajniej i chciałbym ją zobaczyć :o) Dajcie znać jak najlepiej dojechać do tych miejsc lub także do innych, które warto zobaczyć :o) Dzięki bardzo za info. A jeszcze dopiszę, że...
  • szodra(4)

tak jak pisalas jedziesz samochodem do albanii, a tak sie zapytam z ciekawosci czy orjentujesz sie ile taka podroz kosztuje w obie strony? nocujecie gdzies po drodze? czy bezposrednio? i jak dlugo tam zostajesz?
  • czy ktos zna, moze polecic jakis tanszy (tak do 10 euro za osobe) hotelik w Sarandzie i glownych miastach pld Albanii? Wszystkie te z portali, serisow turystycznych i stonek znam, chodzi mi o informacje od bywalcow:)))
  • > kiedy mogę pomóc i jak mogę to pomagam, ale o wiele ciekawszym > zajęciem jest dla mnie poczytanie np.relacji z wyprawy do Albanii > niż kolejny raz pisanie tu... Zaglądając do tej pory na to Forum byłem pewien, że jedynym powodem, dla którego warto się wybrać "turystycznie" do Albanii są tamtejsi faceci, dlatego innych tematów się tu nie omawia. A kilka ciekawych turystycznych wątków, które tu się pojawiły, przeważnie pominięto milczeniem, np.: forum.ga...
  • Witam.Tydzień temu wróciłem z wakacji w Albanii.To było wspaniałe przeżycie.Poruszałem się samochodem SAAB 9-5 (chyba jedyny taki w tym kraju).Wjazd od strony Grecji (bo tam przebywałem wcześniej) przejściem granicznym którego nie ma na mapach,tj Sagadia-Konispol.Potem ok. 10 fatalnej drogi polnej usianej kamieniami o różnych gabarytach z prędkością max.20/h.Po tej drodze to już "kaszka z mleczkiem",nawet ta słynna droga Saranda-Vlore! Przebywałem 4 dni w Sarandzie-trzeba być.Polec...
  • Hej orientuje sie ktos jesli bym chciala zalatwic wize turystyczna dla mojego chlopaka na jak dlugo mozna ja dostac?Jesli wykupil by pobyt w hotelu na 3 miesiace to jest szansa ze dostal by wize na ten caly pobyt nie orientuje sie w tym wszystkim jesli ktos wie to bardzo prosze o informacje.Z gory dziekuje.
  • W maju lub czerwcu będziemy przejeżdżać przez Albanię z Macedonii(jezioro Ochrydzkie) przez Tiranę do Czarnogóry. Mieliśmy spędzić jeszcze kilka dni gdzieś w Czarnogórze. Może jednak zatrzymać się w Albanii np. w Durres i zwiedzić okolicę: Tirana, Kruja? Moglibyśmy zostać 4-5 dni. Czy mógłby ktoś doradzić: czy znajdę pokój 2-osobowy z łazienką i bezpiecznym miejscem na samochód w cenie do 20 góra 30 euro. Czy noclegu szukać na miejscu czy raczej zarezerwować wcześniej? Jeśli zarezerwowa...
  • jeszcze przez tydzień. Jeśli kto,ś czegoś potrzebuje odpowiem na ile będę umiał
  • GRECJA(8)

Czy jest może,któraś z Was w Grecji ze swoim facetem, w jakich miejscowościach mieszkacie, podoba sie Wam w Grecji???
  • Tak, byłam tam na wakacjach w tamtym roku z całą rodziną samochodem. Napisałam o tym na forum GW Turystyka 22.11.04. Nie siedzieliśmy w jednym miejscu, zwiedziliśmy cały kraj.Jeśli macie jakieś pytania, chetnie odpowiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się