ty

(73 wyniki)
  • Witam! Ostatnio dowiedzialam sie, ze istnieje mozliwosc operacyjnego leczenia epi. Chcialabym sie dowiedziec czy to w ogole ma sens i czy jest przydatne np. w moim przypadku, kiedy mam ataki raz na kilka miesiecy. Ostatni atak mialam 07.04.2006, wczesniej mialam 19.12.2005. Ale jak na ostatni przebieg mojej choroby, to i tak mialam dluga przerwe. Wczesniej atak mialam sredno raz w miesiacu, kilka razy zdarzylo sie nawe dwa razy w ciagu dnia. Znam tego przyczyne: hormony. Ginekolo...
  • nom bo tak jest niestety było wszystko ok teraz jest beznadziejie miałem znowu napad dziewczyna sie dowiedziała to mnie zostawiła nikt mnie niechce wszyscy jak sie dowiedzieli ze jestem chory odsuwajał sie odemnie i traktujał mnie jak tredowatego ludzie nieprzyznawajcie sie ze jestescie chorzy na padaczke bo i od was sie beda odsuwali i mało tego niedadzał wam zyc i beda wytykac palcami taka jest moja dobra rada dla was pozdrwaiam
  • Od poczatku grudnia nie przespałam w całości ani jednej nocy. Nasz synek ma ostatnio straszne kłopoty ze spaniem. Ma półtora roku, jedni mówią, że to taki etap, w każdym razie nie śpi dobrze. Mój mąż jest w domu tylko w weekendy, w tygodniu ja do małego pielgrzymuję po dwa, trzy razy. W weekendy wstaje mąż, ale ja się i tak obudzę zawsze. Podjęłam juz pewne kroki i jest trochę lepiej, ale pożalę się Wam tutaj, bo tylko Wy jestescie w stanie zrozumieć, jak czuje się osoba chora ...
  • Mam pytanie do wszystkich mamusiek z epi, szczególnie do tych, ktore rodziły przez cc. otóż zastanawiam sie jak to jest z przyjmowaniem lekow przeciwdrgawkowych w trakcie porodu. Za ok. miesiac bede miala cesarke i z tego co wiem, przed operacja trzeba byc na czczo przynajmniej 6 godz, pozniej zreszta nie jest lepiej bo przez jakis czas w gre wchodzi tylko kroplowka. Tak wiec rodzi mi sie pytanie: co z lekami??? jestem teraz na Tegretolu 400-0-400 i przeciez nie moge pozwolic sobie ...
  • Chciałabym wiedzieć jak wygląda to badanie, ile trwa, jak się człowiek w trakcie i po badaniu czuje, czy jest jakieś ryzyko tego badania?
  • Wczoraj mnie złapało, sądząc po bólu, bardzo konkretnie. Obudziło mnie wołanie "mama staje, obiadek da" - mały był głodny. Było po 16. Wiecie, ze ja niczego nie pamiętam! Ja ostatnie, co kojarzę, to że byłam z nim na szczepieniu na 14, ja nie pamiętam w ogóle drogi powrotnej, tego, że przyszłam do domu. Krzyś był przebrany - czyli musiałam to zrobić, ale nie pamiętam. Nie wiem, ile trwał atak, co on wtedy robił... On czasem mówi, że "mama chora", już coś rozumie. Przyszła teściowa do n...
  • Mam rocznego synka po opieką, męża nie ma od poniedziałku do piątku i wróciły mi napady. Roszady leków nie pomagają. Boję się :-( Chyba bardziej tego, że małemu krzywdę zrobię, ale o siebie też, bo bardzo długo było dobrze, a teraz to się stało tak nagle. Smutno mi :-(
  • Witam wszystkich!Mam 30lat,na epi cierpię od 10lat.To lekka padaczka,tylko z chwilowymi zanikami świadomości.Jak wiecie pewnie można by z tym żyć,ale już dwa razy wyleciałem przez to z pracy i odeszła ode mnie moja była.Obecnie pracuję,ale jedyne co potrzebne mi do szczęścia to znalezienie swojej drugiej połowy i najlepiej gdyby miała ten sam problem zdrowotny,myślę że takie dwie osoby dobrze by się zrozumiały.Czy spotkam kiedyś tę jedyną?
  • ciąża(5)

witam jestem nowa na tym forum. Choruje już 8 lat na epilepsje biore depakine i zawsze bałam sie zajść w ciąże.Niestety zaszłam niespodziewanie i bardzo sie boje. Niewiem co mam dalej robić.czy jest ktoś kto miał podobną sytuacje?
  • witam wszystkich jestem z Ropczyc koło Rzeszowa i mam 24 lata.Moje ataki zaczeły się w czasie milenium czyli 2000 roku. polegały z początku na utracie przytomności po jakimś czasie doszły do tego utraty świadomości [ całkowity zanik pamięci], w jednej chwili trace pamięć , niewiem jak się nazywam , gdzie mieszkam, ale mam świadomość że straciłem pamięć. z początku trwały takie zaniki ok. 5- 6 sekund, teraz to trwa ok 2 min. pragnę zaznaczyć że wole już te 6- 8 ataków naraz niż tę ...
  • jestem tu zupełnie nowa,nie mam doświadczenia i jestem w trakcie diagnostyki.Ale lekarze są już bez mała pewni,epilepsja... To dla mnie wyrok,ma trójkę dzieci... Mówi się że epi,pourazowa...Ale od początku. Pierwszy uraz w wieku lat 7...chłopiec z klasy mnie przewrócił,trzasnęłam głową w beton...Nauczycielka nie udzieliła mi pomocy,kilkadziesiąt minut byłam nie przytomna.Cóż,cudowne lata 70- te. Następny kilka lat później,siostra zepchnęła mnie z domku ma drzewie... Raptem półto...
  • No cóż powiem tylko tyle,niestety w dzisiejszych czasach epilepsja działa na ludzi,jak odstraszacz,Jest to przykre ponieważ ludzie którzy na nią chorują są w pełni normalnymi osobami.Ja od 5lat choruje na epilepsje a mam 23.Z opini kobiet z którymi się jakoś stykam na codzień wiem,iż bardzo podobam się kobietom,i że charakter też mam pozytywny.Byłem z kobietą przez prawie 3 lata ukrywałem ten fakt w obawie,że ją strace no i cóz kiedyś miałem przy niej napad epilepsji no i wydało...
  • Witam, mam padaczkę pooperacyjną( jestem po udarze krwotocznym z lewostronnym niedowładem). Do tej pory miałam tylko 2 ataki, w lipcu i pazdzierniku 2010. Biore depakine 2x600. Jednak codziennie mam lęki, ze atak wystąpi, ze upadnę i zrobię sobie krzywde, ze dzieci to zobacza (a sa male i chcialabym im tego oszczedzic). Czy macie podobne problemy? Jak sobie z nimi radzicie? Znacie jakiegos dobrego psychologa z Piaseczna lub Warszawy?
  • Witam, jestem nowy na tym forum i stwierdziłem, że muszę z kimś, kto mnie zrozumie porozmawiać na jakimś forum. Może zacznę od przedstawienia w skrócie mojej historii: -wiek ok 4-5 lat - przewróciłem się upadając głową na beton i ponoć na chwilkę straciłem przytomność, co nie było konsultowane z lekarzem -wiek 7 lat - śmierć ojca w wypadku.. i w sumie od tego się zaczęły dalsze utraty przytomności, bez drgawek. (upadek z deskorolki stojąc w miejscu na głowę, granie w piłkę na siedząco...
  • Witam wszystkich.Mam na imię Marcin,jestem 30-latkiem,który jak wszyscy tutaj boryka z problemami epi.Moja epi to pourazowa grand mall.Radzę sobie ze wszystkim,jedyne czego potrzeba mi do szczęścia to- kobieta.Banalne?Jestem zwykłym facetem który chce się czasem przytulić do dziewczyny,porozmawiać o problemach.Zawiodłem się na zdrowej kobiecie dlatego moim marzeniem jest stworzyć związek z dziewczyną z epi.Wierzę,że taka para potrafiłaby w życiu burzyć mury,łamać drzewa,po prostu...
  • Stan padaczkowy, trzy na ulicy, dwa dni leżałam pod intensywnym nadzorem, potem jeszcze dwa albo jeden atak w szpitalu, pogubiłam się, dopiero wyszłam ze szpitala, miało być pięnkie, jest do dupy. nawet nie wiem, czy jakieś błędy robie w pisaniu i tak ledwo widzę, wszystko nie tak, WSZYSTKO NIE TAK !!!!!
  • Witam, odwiedzam dość częto Wasze forum, z racji tego,że mój partner choruje na epi. Ma ataki 4-5 razy w miesiącu, od dziecka, czyli już 20 kilka lat. Mamy 10 miesięcznego maluszka, mieszkamy sami bez rodziców czy teściów. Ja mam ciężki charakter- nie ukrywam, on także, często się kłócimy, mamy różne zdania na dany temat. Dziś mi powiedział, że to przeze mnie ma ataki, że to wina jest po mojej stronie. Wiecie, jak sie poczułam...Naprawdę, staram się go nie denerwować, ustępować,...
  • tak wyszlo na badaniu EEG, padaczka skrytopochodna z napadami ogniskowymi, ckolwiek to znaczy. nie ma ataku ze sie rzuca, traci swiadomosc, u niego nie widac ataku, jedynym znakiem sa napady agresji, choc to tez nie do konca bo moze ty byc tylko niegrzecznosc, z lekarka sadzimy ze napad agresji moze (a nie musi) byc reakcja organizmu na atak w mózgku, Syn po mału zaczyna to wykorzystywac ze niby cos nabroi, ja mu cos zabronie albo nakarze i wtedy sie zaczyna, i za kazdym razem boje sie ze to ...
  • witajcie, mam problem który mam nadzieje pomożecie mi rozwiązać, spotykam się z pewnym interesującym dla mnie mężczyzną od niedawna, kiedy jest odpowiedni moment by mu powiedzieć o chorobie? to nie jest jeszcze związek, boję się zwyczajnie odrzucenia.I nie wiem jak to zrobić.
  • WIARA(6)

Chciałam tylko napisac aby miec w sobie wiecej wiary i optymizmu. Ja wiem ze to nie jest grypa, ze nie jest łatwo czasem z tym życ, wiem bo sama choruje od 10 lat, ale nie ktorzy tu wszystko widza w czarnych barwach i zamiast wspierac , dobijaja. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się