ty

(58 wyników)
  • szukam osób mających trzeci stopień zwłóknienia, którzy z tego wyszli proszę udowodnijcie mi że to możliwe
  • szczegolnie do puma i fundi. mialyscie jakies objawy kliniczne swoich problemow z tarczyca?
  • Zastanawiam się, czy jest sens prowadzić blog o tzw. nowych lekach, postępie badań klinicznych, zmianach w programie lekowym itp. noweleki.hcv.pl/ Czy kogoś to w ogóle interesuje?
  • Jutro pobranie krwi, po 12 tym tygodniu terapii. Przezyłem, wszystko w porządku, a miało byc tak zle. Nie wpadajcie w panikę. Nie jest tak tragicznie, jak w naszych myslach, przed terapią. Pozdrawiam
  • Prawie już po kuracji.... jeszcze parę tabletek... 48 tyg zleciało jak zbicza trzasnął... nie było tak zle..... teraz poczekam na wynik.... Pozdrawiam wszystkich co przed, w trakcie i już po.....
  • No więc wszepili mi to draństwo chyba przy operacji kolana. Ale wyjdę z tego draństwa, to jestem pewien tego. Byłem już w przychodni hepato coś tam coś tam (po 3 miesiącach czekania, rotlf). Wiem, wiem - zero alkoholu i stosuję się. Ale jak tu wytrzymać bez piwa zimnego, ukochanego. Czy buteleczka bezalkoholowego (Lech nawet podchodzi) też jest zupełnie wykluczona???. Zawartość w butelcznie do 0.5 proc. ekstraktu. To dużo mniej niż w syropkach na kaszel.
  • witam, mam na imię Beata, forum czytam już od jakiś kilku ładnych miesięcy, o zarażeniu wirusem HCV dowiedziałam się równo dwa lata taemu kiedy byłam w ciąży, od tego czasu jeżdże co jakiś czas do poradni w Olsztynie i w zasadzie zaczynają mnie już wkurzać, po urodzeniu dziecka (mała ma przeciwdciała, ale nie wykryto u niej wirusa hura..) w lutym 2008 r. ALT zaczął mi skakać do góry aż doszedł do około 400, dzwoniłam do poradni, ale kazali brać ni hepatil (kupiłam essential fort...
  • Raptem skoczyła, normalny dzień, na słońcu z godzinkę, siadywałąm dłużej, i wieczorem nagła sennośc, spałam jak martwa 2 godziny i obudziłam się z bólami mięśni. Mierze goroączkę, bo dreszcze i 37,7. Wziełam apap, i zaczełam ssac echinacee. Już chcilami wysiadami psychicznie. Co to może raptem byc? Przestałam brać o tygodnia TFX bo tuz przed sprawami kobiecymi tego się raczej nie bierze. Co myślicie bo ja nie ma sił chodzic do lekarzy. A takie miałam dobre wyniki miesiąc temu...
  • lekkie - białek oczu i wnętrza dłoni. Mam...:( Wybrałam 40 dni TFX w zastrzykach (nie przeziebilam sie ani nie zarazailam katarem, grypa,zapaleniem oskrzeli od nikogo, nie byłam przeciebiona, choc zawsze byłam chora o tej porze roku) teraz schodze do trzech zastrzykow tygodniowo. Biore essentiale i od wczoraj merz special. Wiem, że musze zrobic badania, a te zrobie w poniedzialek. Trzymama delikatna diete. Co zrobic do poniedziałku, co wziąć, jak obnizyć sobie bilirubine, bo ...
  • witam serdecznie mam świadomość, że ten post nie do końca może być zgodny z tematyką tego forum, niemniej jednak postanowiłem umieścic go tutaj, ponieważ na forum ogólnym niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi; w połowie maja miałem wykonane badania krwi i moczu; jeśli chodzi o morfologię, otrzymałem następujące wyniki: odczyn Biernackiego 3 mm/h (zakres referencyjny 1 - 10) leukocyty 5,28 tys/ul (zakres referencyjny 4,00 - 10,00) erytrocyty 5,04 mln/ul (zakres referencyjny 4,6...
  • Przełożyłam swoje badanie fibroscanem:( Jutro bede wiedziała, kiedy kolejny termin. Boję się wyniku. Wychodzą z tego badania zapłakane osoby z np takimi wynikami prawy plat - 4 lewy 3:(((((((((( w tej gradacji stading czy jakos tam, jestem ignorantka. Wiem ze mam zrujnowana watrobe, wiem, ze nudze, że dziwaczę, ale - boję się, że będzie nieklawo. Wiem, że wyniki nie beda ciekawe. jak mam rypnąć, to ja chyba wole tak bez leczenia:) Powiedzcie mi cos! Co robić, kiedy wyniki s...
  • Walczcie sobie z wirem, Kochani, zwyciezajcie, szczerze zycze - ja juz nie mam sily. Nie mam sily nawet rozpoczac tej terapii. Moj ukochany zostawil mnie w dlugach setkowych, i z moim hepatitis c. Wyszedl z mojego zycia jak z ... wygodki. Teraz, na swieta, - jestem sama i taka juz pozostane. Nie mam juz nic oprocz tego wirusa. Czuje sie skopana przez zycie, nie ma to sensu dluzej tak sie meczyc, tyle lat. Nie mam dzieci, rodziny ani nikogo, on byl tym Jedynym. On byl motywacja po...
  • Właśnie niedawno przeczytałem jakiś a rtykuł, który zdołował mnie jak już nic dawno.Pisza tam, że przez hcv umiera 2 razy więcej osób niż przez hiv i tak naprawde nic nie da się z tym zrobić a interferon to tylko koło ratunkowe które i tak prowadzi wkońcu do zatopienia :( Jakoś podłamało mnie to strasznie, dawno nie miałem takiej chwili zwątpienia.Może My naprawde się oszukujemy??Oczywiście nie mówie o tych, którzy mają hcv bez żadnych objawów ale o tych u których np trensaminaz...
  • wczoraj wieczorem zapomnialem wziac dawke rybawiryny (3 tablety po 200). dzwonilem do przychodni i tam mi powiedziano ze nic sie nie stalo. czy ta dawke mam pominac w swoim leczeniu? pozdrawiam
  • Przepraszam wszystkich, ale uważam,że wypaliłem się w tym forum. Powtarzam się.Nic nowego nie wniosę. Jan-w szuka,walczy - jest dobry. Ja bąk w cieniu. Oczywiście będę zaglądał tu, ale ... Pozdrawiam was. Nie pierdzielcie HCV JEST WYLECZALNY ! Bo jak nazwać minus po 2 latach terapii?
  • mam problem chyba; kuracja na karku (nie powiedzieli dokładnie kiedy - "na początku roku"); firma mi pada; wspólnik krótko mówiąc niewspółpracujący jest; kasy na ratowanie firmy brak; na życie zresztą też (wszystko poszło w firmę); zatrudnić się gdzieś obawiam z czystym sumieniem, bo nie wiem jak kurację będę przechodzić (i co, tak nowemu pracodawcy z mety zafundować notoryczne zwolnienia?); zresztą zawód mam taki, że pensji raczej nie dostanę. Pół roku mniej więcej po info o HCV deprec...
  • Witam Serdecznie Może to głupie albo sobie z tym nie potrafię poradzić i pewnie tak też jest, ale pomimo wszystko chciałbym zadać to pytanie Mam 26 lat i podczas transfuzji krwi, (dzięki której żyję)zostałem zakażony HCV Nie zamierzam się tutaj wywodzić na ten temat, bo jest to zbyt długa historia, ale proszę o odpowiedź, jakiego wieku mogę dożyć ile można żyć z tą chorobą Z Góry dziękuję za Odpowiedź Pozdrawiam Piotr
  • 2-ga terapia w okresie 09.2012-03.2013 (pierwsza 3 lata temu standardowa 2-lekowa nieudana). Badanie kliniczne terapia 4-lekowe: interferon + rybaviryna + telaprevir + vx-222. Mam HCV od około 27 lat, zwłóknienie niestety już F4. Dzisiaj dzwonili z wynikami [b]po 3 miesiącach[/b] od zakończenia leczenia. [b]JEST nadal MINUS!!! [/b] Ponoć te ostateczne wyniki to po 6 miesiącach... czyli jeszcze 3 miesiące... Wiem, że to tylko (albo aż) bitwa, ale to kolejna wygrana. Wiem, że do zakońc...
  • Witajcie, Jakis czas temu zadalam pytanie: lecznie czy dziecko? Czas i okolicznosci podaly mi odpowiedz.... leczenie. W poniedzialek odbieram ostateczne wyniki badan, omowienie leczenia itd... Okolicznosci? Przez kilka miesiecy mieszkalam i pracowalam w kraju w ktorym nagle wzw c zostalo zakwalifikowane jako choroba wykluczajaca prawo pobytu. Stalo sie to w czasie gdy bylam akurat w Niemczech cieszac sie ze swiezo urodzonej coreczki. Planowlam powrot, ale ten odpada. Na miejscu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się