Forum Zdrowie Fibromialgia
ZMIEŃ
      ty

ty

(16 wyników)
    • Witam Was wszystkich . jestem jestem na forum i to często ,chce odpisywac ale jakoś nagle ogarnia mnie takie zmeczenie ,ze wyłaczam kompa ..Byłam u lekarza i p. moja doktor przepisała mi nowy dla mnie lek Neurontin Odstawiając jednoczesnie te leki które do tej pory zazywałam czyli TRITTICO CR - lek przecwdepresyjny oraz Coxtral miałam zazywać tylko dorażnie.Po zazyciu tego neurontinu czuję sie strasznie .Jestem strasznie osłabiona ,chcę tylko spać cała jakbym sie w srodku trzęsła...
    • nigdzie nie mogę znaleźć namiarów na polecaną przez ciebie panią doktor, bardzo cie prosze o numer telefonu do niej.
    • zZłożyłam historię choroby II , bo w poprzednich wpisach już było za pełno. No i Ania mnie pogoniłam bym założyła drugi wątek.NAjważniejsza wiadomość to ta że jest już u nas Psinia " Cherry" i wypełnia mi każdą godzine dnia. Jak żywe : złoto" jest jej wszędzie pełno. Od razu sie obie polubiłyśmy. A bóle sa no i nic sie nie zmienia , a do tego jest zimniej i nie bardzo toleruje taki chłód i wilgoć . Podpieram sie Tramalkiem i wio do przodu no bo teraz mam małe dziecko i nowe obowiązki. Tak wię...
    • ewciu moja droga ty popros lekarza o amitryptyline naprawde pomaga i na bol i na depresje z tego co czytam to znowu masz strasznego dola ty poczytaj te watki w ktorych ty jako cierpiaca radzilas innym jak sobie poradzic dziewczyno nie zalamuj sie przwiesz ze za kilka dni bedzie troszke lepiej i znowu bedzie dobrze my jestesmy z toba wiem ze cierpisz ale tylko slowem moge ci pomoc wiec glowa do gory i nie zalamuj sie jest ok pozdrawiam
    • Jestem chora na fibromialgie.Nie pamietam juz kiedy to sie zaczelo.Przeszlam dluga droge, od lekarza do lekarza, od specjalisty do specjalisty, z oddzialu na oddzial..Nikt nie wiedzial co mi jest. Ortopeda mowil, ze to bole od kregoslupa, reumatolog, ze moze poczatki RZS-choc nie mialam stanu zapalnego.Zaczelo sie od lokci.Nie mialam sily przyniesc do domu zakupow a potem otworzyc kluczem drzwi...Po latach uslyszalam wypowiedz profesora reumatologii z Poznania (tu mieszkam) o FI...
    • Witam wszystkich na forum,postanowiłam również opisać mój przypadek . Na forum trafiłam w poszukiwaniu jakiejś rady na moje dokuczliwe przypadłości.Otóż cierpie od około 15 lat,a dolegliwości z biegiem lat przybierały na sile.Dopiero ok 3 lata temu neurolog określił to jako fibromialgie.Przeszłam wiele badań,między innymi miałam pobierany wycinek z mięśni.Wyniki mam w granicach normy poza /ob 20/. Dolegliwości wyglądają następująco:sztywnieją mi wszystkie ścięgna i przyczepy staw...
    • Ewcia mam propozycję by ten wątek był rodzajem terapii grupowej, na pewno kazdy z nas ma jakieś hobby albo twórczość zamkniętą przed światem , wszystko jedno w jakim przekazie czy wyrażeniu. Możemy sie może właśnie tu bardziej zbliżyć się do siebie i poznać sie , a przede wszystkim WYRZUCIć CAłY BóL W TYM CO NAM PRZYNOSI UKOJENIE I SPOKóJ. Może nasze życie w swoim świecie można przedstawić wszystkim nam i tym sposobem trochę sobie ulżyć i podbudować się że to na coś się nam przyda i mo...
    • Mam pytanie: ilu z was zmienilo prace i na jakie, a ilu z was poszlo na rente i w jakich latach Ja pracowalam przez 15 lat w klubie fitness,teraz nie pracuje( 8 lat), szukam cos dla mnie ale nie jest to dla mnie takie latwe. Maz mnie namawia abym wyrobila sobie rente, niewiem co mam o tym myslec, tym bardziej ze mam dopiero 35 lat. Napiszcze prosze czym sie zajmujecie i jak wam to wychodzi
    • Ostatnio dużo czytam i słyszę o działaniu Chlorelli. Czy ktoś próbował łagodzić tym dolegliwości związane z fibromialgią? Trzeba się łapać każdej deski ratunku. Poniżej link. www.meridian.az.pl/index.php?dzial=cotojest Z góry dziękuję za uwagi, jeśli ktoś próbował. Sama trochę się obawiam na własną rekę zacząć.
    • Mam 42 lata mieszkam w Małopolsce od ponad 10 lat jestem na Rencie. Histoia mojej choroby jest dość długa, łącząc to iż jako noworodek miałam przetaczaną krew. potem w wieku 7 lat zachorowałam na zapalenie opłucnej -spędziłam wtedy ponad 2 lata po za domem 6 miesiecy w szpitalu i 1,5 roku w Otwocku (sanatorium) nabrałam sie mase leków a jeszcze wiecej zastrzyków(streptomycyny) w wieku 13 lat miałam stan przed zawałowy i rozpoczęły się częste bóle Migrenowe, ponadtto Astma,alergiie,e...
    • mam 26 lat, od 11 m- cy chodze od lekarza do lekarza, powodem sa silne bole przedniej ściany klatki piersiowej, promieniuja na plecy rece, i nadbrzusze, oprocz bólu bardzo często mam uczucie takiego dziwnego mrowienia, "ciarek"przechodzących mi przez plecy, wyniki badań laboratoryjnych mam w normie, rtg klatki piersiowej i kręgosłupa w porządku, usg jamy brzusznej w porządku, gastroskopia (bo do tego jeszcze dlanczaja sie objawy ze strony ukłądu pokarmowego) również bez zmian, a...
    • Jestem u kresu wytrzymałości bo nie wytrzymuje z bólu.Ból promieniuje od stawów ale nawet sama nie umiem stwierdzić i zlokalizować bo rozchodzi sie na całe ciało nie wiem czy to stawy czy mięśnie.Zeby to tylko ból czuję jakbym miała zemdleć,czuję wewnętrzne drżenie i raz dreszcze to znów jakieś przedziwne oblewajace gorąco.Czuję jakby mnie cos od wewnatrz chciało rozerwać.Wierzcie że nie chcę juz żyćOstatnio cierpię tak w nocy i w dzień.W tej chwili jest minimalnie lepiej więc pi...
    • W jaki sposób stwierdzono u ciebie fibromialgię? Chodzi mi przede wszystkim o rodzaj przeprowadzonych u ciebie badań. Będę ci bardzo wdzięczna za odpowiedź.
    • Witam ja od miesiaca biore wlasnie te lekarstwa..po seronilu czuje sie lepiej bole troche ustapily,nie powiem ze calkowicie ale pozwala mi to w miare funkcjonowac,natomiast mianserin mnie strasznie usypial nie bylam w stanie nic zrobic tylko chcialam spac i spac lekarz kazal mi zmniejszyc do cwiartki ale jest tak samo wiec nie biore nie mam teraz tak potwornych boli nog,bola mnie stawy ale lydki juz mniej ,sa dni ze mam uczucie rozrywania wszystkich miesni ale sa i taki ze nic sie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się