ty

(20 wyników)
  • Dlugo sie zastanawialem czy napisac ten post. Czytalem wiekszasc waszych wypowiedzi i znajduje wiele w nich rad i wksazowek jak zyc z IBS. Poruszyly mniez niektóre posty z ktorych wynika ze wiele z nas naprawde cierpi. Dobrze ze takie forum istnieje bo przez cale moje ostatnie lata wydawało mi sie ze jestem sam na tym swiecie a wszystko dookola drwi ze mnie i nie potrafi zrozumiec przez jakie cierpienia przechodze. A wszystko zaczelo sie kilka lat temu kiedy bedac w pracy koledzy zacze...
  • Grzybica(28)

Wyniki mojej kolonoskopii nie stweirdziły grzybicy jelit, czy możliwa jest grzybica innych części przewodu poakrmowego, np. żołądka?
  • Hej wszystkim:) Wiem, że ten wątek pojawiał się parokrotnie i mam nadzieję, że nie zlinczujecie mnie za kolejny:) Jutro mam badanie i jestem pełna obaw. I to nie jakoś ze wstydu, bo różne badania już przechodziłam. Bardziej z głupiego przekonania, że te moje silne bóle, dosłownie całego brzucha, to coś bardzo poważnego. Boje się wyników, ale robię to badanie, bo to jedyny sposób, żeby uwolnić od ciągłego lęku, czy aby to już prawie koniec czy jeszcze nie. Wiem, że brzmi to chaot...
  • akurat skonczylam pisac, i co widze twoje marne wypociny ,zaloze sie ze jestes kompletnym laikiem jezeli chodzi o problemy o ktorych sie tutaj pisze wogole 1 raz widze Cie na forum, i mysle ze komus chcesz wysuzyc przysloge tym mailem ,rownie dobrze mozesz pisac w imieniu Ragazzy -to gratuluje takiego meza obym sie mylila i spadaj z tego forum jak cie nie dotyczy ZEGNAM!!!!!!!!!!!
  • Witaj weroniko ja przymiezam się do seroxatu jestem po miesiaczce i chcę teraz zacząć ale sulpiryd już dawno polecal mi gastrolog ale zbagatelizowalam to mysląc że pomoże jak te duspataliny itd. a Ty teraz piszesz że włączasz sulpiryd do seroxatu czy można 2 leki równoczesnie A! wlasnie dlaczego ten sulpiryd teraz czy lepiej dziala od serox. nz jelito napisz prosze!!! pozdrawiam libra
  • Drodzy jelitowcy, Ja wiem, że nie lubicie sekty candida, ale moje doświadczenia doprowadziły mnie to konkluzji, że co najmniej 80% przypadków ibs to nic innego jak dysbioza (dysbakterioza, grzybica, choroba pasożytnicza). Sprawdźcie sami. Objawy ibs (za Wikipedią): * ostre, skurczowe, nękające bóle brzucha (zazwyczaj podbrzusza i lewego dołu biodrowego). Prawie nigdy nie budzą w nocy. Nasilają się po posiłkach. Mogą towarzyszyć biegunkom. Ulgę przynosi wypróżnienie lub oddanie gaz...
  • Nienawidze lekarzy!!!!! Dostalam dzis skieowanie na kolanoskopie i do lekarza na lewatywe.( Wchodze do lekarza.Odrazu wiedzialam co sie swieci!!! Byl arogancki!Powiedzial tez zebym szla do jakiegos innego lekarza bo on jest od naglych przypadkow a nie glupot. Kazali sie umowic do poradni.ale wporadni sie ze mna nie umowili bo bylam za pozno oczywicie. Takze dzis nic nie zalatwialam!!! i musze w poniedzilek znow isc!!!! a ja od dobrych kilku dni nie wyproznilam sie;( mam goraczke...
  • Ponawiam prosbe o odpowiedz. Moze zaczne od tego, jak to sie wszystko zaczelo. Nigdy nie mialam zadnych problemow z jelitami. Od kiedy pojechalam na oboz, na ktorym jak wiadomo sa tylko 3 posilki dziennie (a ja nie bylam przyzwyczajona jesc o konkretnych godzinach), bylam ciagle glodna. Zaczelo sie okropnie glosne burczenie w brzuchu, ale tylko wtedy gdy bylam glodna. Pozniej liceum, ogromny stres, i od stycznia 2007 roku sie to zaczelo. Szukalam roznych informacji o chorobach jelit, ...
  • Mam pytanie dotyczace objawow IBS .U mnie obecnie nie ma zadnych poza bolem w jednym miejscu - z tylu po lewej stronie w plecach lub w tym samym miejscu na przestrzal z przodu.Dolegliwosci sie nasilaja (promieniuja na cale plecy ) po wypiciu kawy - nawet slabej , malego piwa albo nawet paru łykow , wina , surowych owocow , cebuli , pikantnych potraw ....Mam powazne watpliwosci co do diagnozy bo nie czuje zeby stres nasilal te dolegliwosci tylko konkretne pokarmy ....Ostatnio poj...
  • Moje problemy zaczęły się w grudniu `07, początkowo zmianą rytmu wypróżnień - dopadało mnie na uczelni. Potem biegunki etc. Po konsultacji z lekarzem zacząłem brać duspatalin, gastrolog potwierdził konieczność brania leku. Biegunki sie skończyły, od tego czasu występowały dziwne parcia i dyskomfort. Tylko i wyłącznie po wyjściu z domu. Duspatalin brałem do końca marca, potem chwilkę debridat, trilac i colon c. Poprawiło mi się znacznie, odstawiłem leki, potem sytuacje stresowe i wrócił...
  • Kochani Bylam na wizycie (czekalam trzy miesiace) u dr. Bielewicza - ktorego polecaliscie. Jest niewiarygodnie super fajny:) Po wizycie czulam sie jak nowo narodzona i dalej tak jest tak mnie nastawil do tematu ze szok umiem sie z tego smiac i nie zwracac uwagi na swoje wyimaginowane bole brzucha i "wymyslone" rozstroje- nie boje sie wychodzic z domu - mam to gdzies :) polecam wizyte u niego - warto czekac dlugo jest jakis taki fajny i umie powiedziec doslownie ze mamy troche ...
  • Nie wiem co sie ze mna dzieje ale nie potrafie nawiazywac kontaktow z ludzmi: ( Chcialabym miec przyjaciol tak jak kiedys ale teraz boje sie oceny przez innych, wydaje mi sie ze to co powiem jest nudne wiec siedze cicho. Kiedy stoje w grupce ludzi nie chce zeby na mnie patrzyli. Nie lubie siebie, nie znosze swojego wygladu, nie potafie siebie zaakceptowac taka jaka jestem. Nie potrafie podjac zadnego tematu, mam pustke w glowie:( kazde spotkanie z ludzmi to dla mnie stres. Czy to n...
  • witam wszystkich. fajnie ze powstala taka stronka. dzieki niej mozna sie dowiediec ze tak na prawde nie jest sie samemu. moje problemy zaczely sie bardzo dawno temu, chyba nawet juz w podstawowce. przez cala szkole bylem popychadlem, sam nie wiem dlaczego, staralem sie ale to nic niedawalo. wszystko to sprawilo ze mam okropne problemy z samym soba. trudnosci sprawia mi rozmowa z kims, mam problemy nawet z przejsciem przez ulice, wydaje mi sie ze wszyscy sie na mnie gapia. sam nie nawidze sieb...
  • Od dwóch lat cierpię na straszliwe wzdęcia. Nie mogę nic zjeść bo automatycznie mój brzuszek zmienia się w balonik, a wewnątrz zaczyna się istna rewolucja (przelewanie burczenie itp) Nie działają na mnie żadne leki, a uwierzcie mi próbowalam już wszystkiego. Ostatnimi czasy w moim życiu pojawił się ktoś... Jest dla mnie bardzo ważny. Jednakże on nic nie wie o mojej chorobie. A ja się strasznie wstydze moich dolegliwości (czuje się strasznie nieatrakcyjna, gruba itp). Z tego powodu unikam wsze...
  • napiszcie porosze czy ktos sie tym juz leczyl, czy byly jakie kolwiek efekty, chodzi mi glownie o osoby z grzybica. 6-mies kuracja nie brzmi zachecajaco,a le jakbuy chociaz troche pomogla...
  • Nie mam juz sily:( Jestem wykonczona...i fizycznie i psychicznie;( Nie daje juz rady:( Mam 20 lat,od 3 lat choruje na IBS:((zaparcia) Chce zeby ten koszmar sie wreszczie skonczyl:( zaden lekarz nie potrafi mi pomoc! Zaden lek nie dziala,ani dieta,ani ziola,ani cwiczenia...NIC! Lek dziala tydzien a potem STOP i koniec... mam diete,duzo sie ruszam,plywam i nic z tego:( Co z tego ze mam szczesliwa rodzine,fajnego chlopaka i przyjaciol kltorzy mnie kochaja jak ja nie potrafie sie tym ci...
  • nie umiem sie uspokoić, nie umiem sobie dać rady. Boje sie! Nie chce pracować. Mam dość. Chcę siedzieć w domu i mieć do kibelka 2 kroki. Nie chce zyc w strachu. :-(
  • Jak już pisalem w poprzednim watku nic u mnie nie znaleziono niepokojacego w czasie kolonoskopii. Nie ma bata--moje problemy sa psychosomatyczne dlatego zdecydowalem sie sprobowac leczenia psychiatrycznego i terapii psychologicznej. Jest oczywiscie problem--wolalbym nie marnowac czasu i pieniedzy na niekompetentnych ludzi. Czy znacie psychologa i/lub psychiatre we Wroclawiu, ktory choc troche znalby sie na IBSie lub chociaz byl otwarty na prace z kims kto na niego cierpi. A kto z Was ...
  • Rok temu lekarz rodzinny stwierdzil ze mam IBS przepisal mi leki m.in uspakające pozniej dal mi skierowanie do gastrologa ktory znowu przepisal mi leki ale nie uspakajające. Z wlasnych doswiadczene wiem ze objawy nasilają sie pdczas stresu wiec czy gastrolog powinien skierowac mnie do psychologa?
  • Witam serdecznie! Ciesze sie, ze moge dolaczyc do grona chorowitkow, na ZJN. Pozdrawiam leoncjo, ktory podal mi te strone, dziekuje mu za to. Mam taki problem otoz oprocz typowych objawow, jakie zaliczamy do ZJN (jezdzenie po brzuchu, trudnosci z zalatwianiem, wzdecia, gazy, podwyzszone cisnienie), meczy mnie uporczywa wydzielina z gardla. Jest ona gesta, przypomina kisiel, tyle ze jest bardzo lepka i ciagnaca - koloru zielonego. Lekarze powiedzieli ze prawdopodobnie jest to z za...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się