Forum Zdrowie ZEZ isko
ZMIEŃ
      ty

ty

(17 wyników)
    • Od 1,5 roku mam rozpoznanego zeza rozbieżnego ukrytego (mimo juz 22 lat na karku). Stąd też wiem, czemu kafelki w kościele wydają mi się pulsujące chociażby, ale nie w tym sęk. Chciałbym Was zapytać czy poniżej wyminieno objawy należy wiązać z zezem? - zawroty głowy lekkie z uciskiem w lewej skroni (własnie lewe oko mam w gorszej kondycji) - ból w okolicach gałki ocznej - podczas czytania czuję jak samo lewe oko wysila się, lekko uciska ... po to by móc skoncentrować wzrok na ...
    • Gadasz takie bzdury na temat pryzmatow czytajac twoje posty plakac mi sie chce: 1.pryzmaty musza byc dobrane idealnie 2.zeby dobrze bylo widac w pryzmatach oczy i glowa musza sie przezwyczaic jak wiadomo w mozgu musi sie wyrobic nowy jakby tor np.syn na poczatku chodzil w pryzmatach jak pijany i kombinowal zeby patrzec z nad okularow 3.nie kazdy moze byc operowany jesli masz tylko zeza to owszem a jak dochodza inne problemy z oczami to zapomni zeby dobry lekarz podja sie takiego zabi...
    • witam. Mam na imię Patrycja. Również mam zeza rożbieżnego:( mam 22 lata a mam go ok 15 lat.... wcześniej bałam się zdecydować na zabieg... Teraz jakbym chciała to jest już na to chyba za póżno... Mialam robioną próbę dwojenia i wyszła ona pół na pół... Tzn raz mi sie dwoiło a raz nie.... Lekarz zalecił wykonanie takiej próby jescze taz za jakiś czas... ale czy to ma sens.... Nie chciałabym abym po zabiegu miała tak cały czas... Czy jest szansa na to aby zabieg zakończył się powo...
    • żyć mi sie odechciewa, chcialbym powiedziec mamie ze chce przejsc tak operacje ale sie wstydze :((
    • Witam wszystkich:) Jestem właśnie po pierwszym zabiegu:) Zabieg odbył się w sobotę. Oczko już prawie nie boli i jest delikatnie zaczerwienione, ale to normalne. Opatrunek został zdjęty już na drugi dzień po zabiegu. Wcale nie było tak strasznie jak myślałam. Naprawdę nie ma się czego bać. No i najważniejsze jest to, ze widzę efekty. Mam tylko nadzieję, ze kąt się nie powiększy:) Jeżeli macie jakieś pytania to piszcie, z przyjemnością podzile się swoimi wrażeniami. Pozdrawiam wszystkich se...
    • mam zeza rozbieżnego, dostałem mocniejsze okulary by go korygowac, a mimo to dzisiaj nie moglem prosto ujsc po ulicy..na 10 metrowym chodniku trzymam sie zawsze lewej strony... mam wrazenie, ze prawe oko mi ucieka..i sie przewroce na prawo. CZy ktos ma podobne doswiadczenia??
    • Miałem dwie operacje i zez wrócił.Pierwszą operację miałem 14 lat temu.wtedy miałem konkretnego zeza zbieżnego.Kolejną operację miałem po 7 latach, zdecydowałem sie na zabieg ponieważ oko ponownie uciekało w zbieżność.Po tym zabiegu było gorzej niż żle.Po około dwuch latach oko poszło w zeza rozbieżnego i tak to wygląda na dzień dzisiejszy.Proszę o jakąś poradę bądz pocieszenie mnie.
    • hej jestem na tym forum codziennie,ale dopiero dzis zdecydowalam sie napisac.Podzielam opinie dziuniora z zezem jest trudno zyc .Mam 26 lat i jestem teraz sama zgadnijcie dlaczego (zez) wiem ze juz nikogo nie spotkam bo kto by chcial zezowata dziewczyne NIKT .Bylam z kims 4 lata w zwiazku ,zostawil mnie dla innej co prawda 2 razy grubszej ale bez zeza.TRudno bylo mi sie z tym pogodzic ,bo zrobilabym dla niego wszystko,zawsze tak bylo on byl nr .1 a ja i moje potrzeby daleko w tyle...
    • Hejka(20)

Po kilku wątkach które zacząłem na forum zacząłem otrzymywać od niektórych forumowiczów listy z pytaniami kto gdzie i kedy mnie operował. Co niektórzy są zawiedzeni, ba! Nawet oburzeni że nie podałem dokładnych namiarów na moją panią dr. Sory ludzie, ale moja p. dr też zagląda na tę stronkę i nie do końca byłaby szczęśliwa gdybym podał np jak to sobie zażyczyła pewna miła osóbka z forum adres domowy i numer komórki. Ludzie! tak nie mozna, przecież ochrona danych osobowych i prywat...
    • Witam wszystkich forumowiczow.Moj zabieg odbyl sie w sb.Nie napisze zbyt wiele bo oczy bola.Zabieg na 2 oczu,trwal okolo 2godz.W dziecinstwie przeszlam 2 operacje-jak sie okazalo na lewym i na prawym oku(nie mialam dokumentacji z tych zabiegow).Zadnych opatrunkow.Na drugi dzien kontrola i dr powiedzial ,ze jest rewelacyjnie,kat wynosi 0 stopni.Mialam maly kat zeza okolo 7stopni i nieznacznie gorzej widze na lewe oko(niemoznosc odczytania ostatniej linijki na tablicy).Oczka mam row...
    • jeszcze dzisiaj rano mialem a teraz nie mam. Bez bolu,krzyku i stresu, Zoperowany byłem w bytomiu u dr KJ, jeszcze mam oko zaklejone wiec efektu nie widac ale jzu sie ciesze, najgorsze było to ze trzeba byc na czczo co gorsza nei jesc od 17 dnia poprzedniego. robili mi oko lewe ale to nei koniec bo jeszcze trza bedzie cos poprawic,ale podobno efekt jest po pierwszym zabiegu, w sumie nei takim pierwszym bo to jzu 6 w moim zyciu. wczesniej zabiegi mialem kiedy byblem dzieckiem tera...
    • [URL= imageshack.us][IMG] img79.imageshack.us/img79/1487/zabiegzd9.jpg[/IMG][/URL]
    • zakwalfikowane do zabiegu?
    • (a byl kulawy) zostal zapytany przez kobiete ktora miala zeza: No i jak IDZIE? a on na to: jak pani WIDZIZ... Czy znalyscie ten zart? Zez moze byc bardzo atrakcyjny - zalezy jakiego jest rodzaju. Mnie np zupelnie nie przeszkadza. Cz w waszym przypadku jest to uleczalne przez operacje?
    • hej, trzymajcie za mnie kciuki! w piątek mam operację - mam zeza rozbieżnego! pozdrawiam! dzieki za forum! ola
    • Zdecydowałem się na operacje, ale powstało kilka problemów, dla mnie bardzo istotnych. Jestem z woj Lubelskiego, najbliżesza polecana klinika operująca zeza jest w wawie albo w krakowie, z tego co wiem w lbn sie tym nie zajmują. Jestem bezradny. Niewiem jak mam zacząć, co mam zrobić, gdzie się udać.
    • nawet nie wiecie jak bardzo sie ciesze!!! Dzis bylam u p. dr Zamlynskiej na wizycie kontrolnej. Ta kobieta jest wspaniala, po prostu dodala mi skrzydel! Zdaniem p. doktor efekt zabiegu jest swietny, oko ustawilo sie prawidlowo, a najwspanialsze jest to, ze zobaczylam kota :) Z ogonem i uszami, w calosci, 100% pieknego kota :) Pani doktor stwierdzila, ze wraca mi widzenie obuoczne! Przed zabiegiem widzialam albo jego fragment, albo dwa koty, ale nigdy nie widzialam go tak jak dzisia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się