Forum Zdrowie Diabetycy
ZMIEŃ
      ty

ty

(8 wyników)
    • witam Was serdecznie, mam na imię Konrad i pracuję dla agencji filmowej "Stars Impesariat". Chciałbym Was prosić o pomoc, wskazówki przy projekcie, nad którym obecnie pracuję. Otóż poszukuję osób w wieku 40+ z cukrzycą do dokumentalnego projektu multimedialnego skierowanego do lekarzy. Być może ktoś z Was zna takie osoby, bądź piszą one na tym forum. Zatem jeżeli ktoś wyraża zainteresowanie proszę o pilny kontakt na priv, bądź mailowo na: konrad.stars@gmail.com jeżeli mogl...
    • Pisałam tu kiedyś. Ale wtedy panowałam nad sobą, a teraz nie panuję. Mam doła dolastego, nie trzymam diety i przytyłam zamiast schudnać. Cukrzycę ciążową miałam już 7 lat temu. Potem było ok, potem w kolejnej ciaży też ciążowa i insulina. Nikt sie mną nie zajął po. Myślałam że jest OK. Sama się domyslałam po objawach i zmierzyłam cukier na czczo 146. Lekarka zaleciłą dietę i redukcje wagi bo oczywiscie mam nadwagę. Przejełam się zredukowałam, cukry trzymały się w miarę na dobrym ...
    • Jak pozbyć się ciał ketonowych nie zwiększając dawki insuliny? Moja dieta wygląda tak(przykładowy jadłospis): ciemny chleb-3 kromki, pomidory, ryba lub chuda wędlina, (śniadanie), Jabłko, 1 kromka z parówką i papryka(2 śniadanie), ryż, pierś z kurczaka, surówa(obiad), 1 kromka, twaróg(podwieczorek), 3 kromki, parówa, papryka (kolacja) + herbata bc do jedzenia boję się cokolwiek wprowadzić(z owoców jem jabłka i grejpfruty), żeby ten cholerny poziom nie skakał(choć przy tym samym...
    • um.warszawa.pl/v_syrenka/new/index.php?dzial=aktualnosci&ak_id=6195&kat=12&biuro=24#szkola
    • mam nadzieje ze wizyta przebiegla bez problemow?:)))) mnie strasznie zdenerwowala jedna z tych dwoch lekarek (ta z ciemnymi wlosami) - ciagle sie jej cos nie podobalo w wynikach i podpuszczala razna non stop. mialam miec pobrana krew na hemoglobine ale musialabym czekac jeszcze z godzine pewnie:( wiec poszlam sobie i zrobie prywatnie... nie wiem tylko czemu ja sie tak denerwuje w tym szpitalu za kazdym razem... a co powiedziala dr razna Tobie?:)))))
    • W poniedziałek, 8 stycznia o godz. 17.51 przyszła na świat nasza córeczka - Ola. Ważyła 3120g, ma 54cm. W trakcie porodu zmniejszyłam bazę do 50% a póżniej do 30% i miałam cały czas cukry między 80 a 120. Potem musiałam znów zwiększyć do 100%, żeby dobę później ustawić 60% i tak jest do tej pory. Tak więc cukry (podobnie jak ciśnienie) po porodzie strasznie szaleją. Nasza córeczka także nie chce ssać :), podobno dlatego, że ma wysokie podniebienie (taka jej uroda), więc też odciąga...
    • mój okulista postawił diagnozę: retinopatia proliferacyjna, smutno mi :( czy ktoś ma już z tym doświadcznie? na razie słabo widzę z daleka, ale szkiełka -0.5 pomagają mi w tym. Czego mogę sie poźniej spodziewać?
    • nie biore lekow nie sprawdzam poziomu cukru zachowuje sie jakbym nie miala cukrzycy bo po prostu nie mam kiedy sie leczyc pracuje w jednym miescie w tym gdzie mieszkam jeat moj lekarz diabetolog no i juz szosty rok mija a ja sie nie lecze czesto boli mnie glowa mam kolatania serca i bole w klatce piersiowej klopoty ze stopami ale jakos tak wychodzi ze nia mam jak isci do lekarza - no ze zgroza mysle co to bedzie dalej chociaz od dwoch miesiecy zjadam codzinnie dwie surowe marchewk...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się