Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      ty

ty

(96 wyników)
    • [b][/b] Ewaje napisała: Witam ! >,,Choć miałam mieszane uczucia co do konsultacji online,przełamałam się i spotkała mnie duża niespodzianka. Wreszcie znalazł się ktoś kto poświęcił mi tyle czasu a dokładniej mojemu dziecku, żeby poznać problem. Jest to bardzo wygodne, taka rozmowa w intymnym spokojnym miejscu, bo pytania są przecież są tak intymne i trudne, ze po rozmowie czułam jakby odleciało ze mnie wszystko, ale przecież chyba o to chodzi trzeba zagłebić się w problem żeby go poznać...
    • Ostatnimi czasy czuję,że coś jest nie tak z moim mózgiem. Coś jakby brain fag -przesilenie - wyczerpanie z jednoczesnym przytępieniem i odczuciem przemożnej senności. Najprostrze codzienne sprawy sprawiają mi i mojemu mózgowi wiele problemów i nie są przez niego realizowane. Szybko się męczy i jest przez to mało użyteczny, co mnie bardzo łatwo wprawia we frustrację. Wiem co czuję, jak reaguję i kiedy, ale że nie mam odpowiedniego dystansu do siebie oraz brakuje mi zaufania i pewności co d...
    • z gory dziekuje :-)
    • Kent, pod koniec XIX wieku, próbuje wyjaśnić choroby przewlekłe na drodze spirytualistycznej. Robi to przy pomocy iluministycznych idei Swedenborga. Wszystko staje się niematerialne, bez związku z obiektywnymi faktami. Kent pisał: "Podłoże chorobowe, które obejmuje psora jest zbyt rozległe, bo sięga do najbardziej fundamentalnego błędu człowieka, do grzechu pierworodnego, prawdziwej pierwszej choroby naszej rasy;mam na myśli zaistniałą w ten sposób chorobę duchową, stan pierwotny, z którego u...
    • O LOGICE I HOMEOPATII dr n. filoz. Dorota Rybarkiewicz WSTĘP Dr Stuart M. Close w „Wykładach i esejach o filozofii homeopatii” (Lectures and Essays on Homeopathic Philosophy) stwierdza, że sukcesy w przepisywaniu leku, jakie odnosili niektórzy homeopaci, były wynikiem stosowania przez nich określonych zasad myślenia. Nikt jednak zasad tych nie sformułował expressis verbis. Sugeruje więc on, aby zapoznać się z logiką i w ten sposób znaleźć metodę poprawnego rozumowania zapew...
    • [b][/b]W stanie zdrowia organizmu,podobna duchowej siła życiowa,ożywia materię(ciało), posiada pełnię władzy i utrzymuje wszystkie części organizmu w zachwycającym, harmonijnym funkcjonowaniu,tak w zakresie uczuć,jak i działań,w ten sposób zamieszkujący w nas racjonalny duch może swobodnie korzystać z własnego,żyjącego,zdrowego instrumentu dla wyższych celów naszego istnienia. Ciało materialne bez siły życiowej nie ma żadnych możliwości odczuwania czy działania,nie może też podtrzymywać w...
    • moja córka 9 lat dostała wezwanie na szczepienie odra swinka rózyczka poinformowałam o tym mojego homeopate a on powiedział zeby zaszczepic i dał odtrutke.czy tak postepuje prawdziwy klasyk. pytam bo jestem w tym temacie od niedawna ale wydaje mi sie ze chyba to nie po klasycznemu!!
    • mam namiary na panią dr. Zawiślak. tel.domowy 3731893 preyjmuje na Markwarta w Pogotowiu (chyba) tel. 322-90-51 w. 234 -( Szpital Poliklin. miałby chyba inny numer.Jak będziesz po kontakcie, daj znać.
    • swoje błedy w leczeniu lub postępowanie niezgodne z etyką lekarska? Każdy lekarz podlega prawu, można go rozliczyć (teoretycznie) za popełnione błędy. Zgodnie z Aktami PRAW PACJENTA dotyczącymi pacjentów: korzystających ze świadczeń zdrowotnych w ramach ubezpieczenia zdrowotnego, korzystających z prywatnego sektora usług medycznych oraz innych niż ubezpieczeni, można w jakikolwiek sposób zaskarżyć homeopatę??? Czy jest on traktowany jak czarownica i każdy idzie do niego na własną odpowiedz...
    • słyszałam jeszcze dobre opinie o homeopacie Rybus z Trójmiasta. Cos wiecie o nim??to jest pediatra??I którego byscie z tych dwoch wybrali??
    • Syn, lat 5, moglby nie jesc wcale sniadan i obiadow, no chyba ze slodycze i inne przekaski. Ograniczam mocno takie dodatki ale nawet jak jest glodny to i tak o kazdy posilek jest walka. Nie ma wstretu do jedzenia tylko jakby nie odczuwal potrzeby. Jak juz zacznie jesc to zwykle mowi ze mu smakuje ale po paru lyzkach juz sie najada i potem jest namawianie by zjadl wiecej. Je niewiele wiecej niz moja roczna corka. Juz rano budzi sie "wcale nie glodny". Jak go przypilnuje, zaszantazuje czyms ( ...
    • czy możliwe jest ze po pierwszej dawce (1 łyżeczce ) rexorubii dostalam uczulenia na calym ciele, wstalam rano i mam pelno malych plamek tworzacych jakies "mapy" , okropnie wygladam, chcialam isc na basen i niemoge.
    • Postanowilem zalozyc osobny watek, bo to co pisalismy w innym, tam nie pasuje. Nie wiem teraz jaka rade nalezaloby Ci udzielic. Za malo p Tobie wiem. Nie potrafie, tak po jednym zdaniu dawac kategorycznych wskazowek. Nie wiem, dlaczego bedac w wieku srednim czujesz sie jakbys mial 75 lat. Ze mna akurat jest odwrotnie. Zebym mogl cokolwiek Ci zasugerowac, musialbym wiedziec cos wiecej. Jezeli jednak jest tak jak mowisz, to pewnie warto by poszukac innego homeopaty, jezeli u jakiegos juz sie ...
    • Witajcie proszę o pomoc, bo jakoś w archiwum się na nic nie natknęłam. Mam katar, ale bardzo skąpy, jak poleci rzadkie to jest przeźroczyste (głównie po poludniu), natomiast rano po przebudzeniu dopiero po wypiciu czegoś ciepłego potrafie odpluć to co mi ścieknie na gardło i wysmarkać resztę - i wtedy są to takie zbite male grudki, troszkę przyschnięte, odrobinę podbarwione krwią. Cały opis dotyczy tylko i wyłącznie prawej dziurki. Z lewą nic się nie dzieje. (przepraszam za tak naturalis...
    • Definicje(31)

Proszę o podanie definicji: konstytucji i leku konstytucyjnego.
    • Pomozcie, bo mam ogromny dylemat. Moja córeczka (16 m-cy) do tej pory nie byla szczepiona na błonicę, tężec, krztusiec (DTP) i wciąz waham się od lęku przed szczepionką do strachu przed krztuscem, który jak wyczytałam, jest nie tak rzadką chorobą. Czy homeopatia ma skuteczny lek na tę chorobę?? czy dziecko musialoby jednak przejsc te ataki duszącego kaszlu, a kulki tylko by doraźnie pomagaly? Poza tym, czy krzusiec u dziecka półtorarocznego jest równie groźny co u niemowalaka, czy ryzyk...
    • Mam taki dylemat: mam niedoczynność tarczycy, więc rano na czczo, pół godziny przed jedzeniem muszę połknąć tabletkę z hormonami i popić ja pół szklanki wody. Mam też homeopatyk, również rano i na czczo. Czy jeśli najpierw połknę hormon i popije go wodą to muszę czekać, czy mogę od razu wziąć granulki homeopatyku pod język? Czy woda zmieni lub zniweczy jego działanie? Z góry dziękuję za odpowiedź ;)
    • hejka! niedlugo bede rodzila cieciem cesarskim (czyli jak by nie patrzeć normalna "operacja"). jakie leki mogę wziąść "przed" lub "po" w celu szybszej rekonwalescencji? Chodzi mi głównie o ból w miejscu cięcia i szybkie odtrucie po anestetykach. No i ogólnie sprawnościowo. Bo co do laktacji itp. to już wiem co i jak..
    • Co podac trzyletniemu dziecku przed/po narkozie (bedzie gastroskopia) aby lepiej ja znioslo arnica czy opium, bo spotkalam rozne pinie. macie jakies doswiadczenie? Czy przed tez cos podawac? Pozdrawiam.
    • Robiłam dziecku nie dawno badania pod katem, pasożytów, grzybów i bakterii. I wykryto u mnie (przez przypadek) i mojej 4 letniej córci Chlamydię. Wszystko niby oki ale jak mam się pozbyć tego gada??? Czy ktoś z Was miał może z nią coś do czynienia??? Błagam pomóżcie jestem załamana!!! :((( Miałąm problmy z doniszeniem ciązy ale jest Kami chodź praktycznie całą ciążę przeleżałem i dostawałam leki dzięki nim mam dziecko... Ale lekarz który robił nam te badania powiedział, że ta bakteria powod...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się