ty

(556 wyników)
  • Ankaaa, Nie moglam wprost uwierzyc w to co powiedzialas Martynie! Jak mozesz tak sie do niej zwracac? Co ty w ogole robisz na tym forum? To rzeczywiscie jest publiczne forum, ale ma sluzyc ludziom chorym, ktorzy szukaja czyjegos wsparcia, a ty zamiast zrozumiec lub pomoc zaatakowalas jedna z nas w perfidny sposob. Nie wiem, czy mial to myc rodzaj terapii szokowej, czy cos w tym rodzaju, ale wiedz, ze ostatnie badania holenderskiej specjalistki od ED pokazuja, ze to nie dziala. To samo d...
  • Hmm...czesto slyszycie takie komentarze?? Przykladowo od osob, ktore wiedza o Waszej chorobie? Bo zastanawiam sie czy tylko ja mam taka nienormalna matke...wlasciwie to zaczelam pisac, aby jakos sie uspokoic.Juz sie nawet przyzywczailam do tych od niechcenia rzucanych "suk" itp. Ale mimo wszystko nadal nei potrafie tego zrozumiec. Najpierw wyciaga mnei na terapie, zadnej nie koncze (zaczynalam 4)bo jak zaczyna sie gadka o pieniadzach to ch..owo sie czuje i w konsekwencji mowie, ze wszystko ok...
  • Witam, ED miałam zawsze, a przynajmniej wszystko zaczęło się w wieku nastoletnim. Wieczne odchudzanie, liczenie kalorii, myślenie o jedzeniu, lęk przed przytyciem... Ale wtedy nie było bulimii. Dziś jestem po 30 stce, mam dwójkę wspaniałych dzieci i kochanego męża, których kocham nad życie, pracę, dom i co??? Jestem durną babą, która nie może sobie poradzić sama ze sobą. Powiedzcie mi, dlaczego? Przecież ja nie chcę być chora. Zdecydowałam się na pójście do lekarza, ale póki co jakoś od...
  • Hej wszystkim!! Wiecie to forum chyba uzdrawia!! Choruję na anoreksję od stycznia zeszłego roku!!Byłam już raz w szpitalu 4 miesiące. Na forum weszłam chyba 2 dni temu. Poczytałam wasze posty. Moim teraźniejszym celem było 48kg na 172cm, znając życie po każdym osiągniętym celu był kolejny, a dzisiaj rano powiedziałam nie KONIEC wchodzę na wagę i utrzymuję obecną. Było akurat 48kg. I się przestraszyłam! Już 48kg. Poszłam do sklepu, kupiłam bułki, ser almette (już nie lihgt żaden),og...
  • i zaraz napiszę, do czego. Nie chodzi mi o wymienianie się receptami, jak latwiej zwymiotować. O porownywanie wagi. O dolowanie sie i utwierdzanie w tej idiotycznej chorobie :( Chodzi mi o to, żeby - trochę jak w terapii 12 krokow - mieć do kogoś zadzwonic, jak nosi. Zebysmy obie kogos takiego mialy. Z tego co wiem ( u mnie to tak dziala), bulimiczki mają sklonnosc do porownywania się. Wiec moze badzmy do siebie jak najbardziej podobne (mam 27, bulimie 10 lat). Nie wiem, moze to nie je...
  • jak wasze uzebienie ?braki w nim?ile potracilyscie zebów? a ajk wasze kosci jak wzrok? u mnei wszystko jest b kiepskie!;/
  • 33kg,siły jeszce mam,ale energii niebardzo.Nie mam na nic ochoty,nic mnie nie cieszy,jestem dobita tyloma latami walki i zmaganiem się z a.,po 2 razachw szpitalu. Jak pokonałyscie chorobe?
  • bardzo długo zastanawiałam sie czy Wam o tym napisac, nawet teraz-pisząc myslę, że za godzinę będę tego żałowac bo to troche tak jakbym przyznawała sie do porażki, że i mnie cos nie wyszło..ale skoro juz zaczęłam.. z głóry zapowiem, że na szczęscie w porę sie ocknęłam, naprawde w samą porę. ale do rzeczy. większosc forumowiczek zna moją historię leczenia i walki z anoreksją. dwa lata temu wyszłam ze szpitala po półrocznym pobycie z wagą 47kg, samodzielnie przytyłam znacznie więcej i do ...
  • juz nie potrafie normalnie zyc. nie umiem sie opanowac z jedzeniem. jest tak od kilku lat. niedawno bylam na diecie, jadlam duzo warzyw, miesa, nabialu itp i bylo w miare ok. nie myslalam tak obsesyjnie o jedzeniu i mozna nawet powiedziec ze bylam z siebie dumna ze potrafie sie kontrolowac ale od kilku dni... juz nie moge znowu to wszystko wraca. nie wiem co mam dalej zrobic. jestem z tym zupelnie sama. wstyd sie komukolwiek przyznac...
  • Hej ciotka wstydzę się do Ciebie pisać bezpośrednio, bo po ostatniej próbie odnowienia naszej przyjaźni jakoś nam się to nie udało. Mniejsza z tym jak chcesz to Ci wkleję na maila wymianę korespondencji z tym Gutowskim. Już w pierwszym mailu rzuciło mi się w oczy, ze facet robi straszne błędy ortograficzne i stylistyczne. Całuski
  • Zaczęłam jeść, psychoterapia powoli przynosi efekty-coraz mniej jest w ty zmuszania, coraz częściej jest to naturalne. Wiem, że to początek drogi i dużo pracy jeszcze przede mną i że nie jestem jescze zdrowa, tylko lecząca się. Waga jest już dobra, bmi 17,5 (ciąle czuję się z tym za gruba, w dodatku wróciła miesiączka a razem z nią trądzik, więc czuję się jeszcze gorzej), nawet nie wstydzę się już tak bardzo jeść przy ludziach, dopóki nie zaczęły padać komentarze typu:"O, nawet dużo zja...
  • Ściana(19)

W końcu to nadeszło. Ludzie mają mnie już dość. Facet stwierdził, że nie może już ze mną wytrzymać i musimy się rozstać na jakiś czas, że wrócimy do siebie, jak będę już zdrowa. Inne, bliskie osoby nie chcą już nawet ze mną gadać. Mama płacze, jak pyta czy jadłam i czy rzygałam. Więc kłamię, żeby nie było jej przykro. Kiedy nie jem, ludzie, na których mi zależy, mówią:a jak nie chce, to niech nie je-znaczy, że jednak jestem gruba. Zaczęłam tyć, ale teraz znów głodówki, ocet i rzyganie n...
  • od 4 lat cierpie na zabuzenia odzywiania konkretnie na anoreksje bulimiczna pare dni temu wyszłam ze szpitala IPIN (dożywianie przez sonde,depresja ) czekam na miejsce w klinice nerwic co najmniej jeszcze 2 miesiace. zetkniecie z rzeczywistoscią po szpitalu to jakis koszmar chętnie pogadała bym z kimś mającym podobne problemy najlepiej z Warszawy bo samotnosc i brak zrozumienia mnie przytłacza. Pozdrawiam kama687
  • poprostu tego nienawidze....siebie tym bardziej z to kim/czym sie stalam!!!:-( bulimia hehehehe 5lat zmarnowanych i nie wiadomo ile jeszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!grrr:-( pomyslicie ze mi odbilo ale ja jestem poprostu wsciekla.chce juz pojsc na jakas terapie ale nie moge-nie mam kasy..z praca lipa i tym samym ze zdrowiem i moja glowa.
  • od ok 5 lat jestem bulimiczką... nawet nie szukam nigdzie pomocy bo i tak wiem ze nic mi to nie da. Moje pytanie brzmi: czy ta choroba ma jakiś wpływ na cykl miesięczny?
  • Hej, Meluś. Tak sobie weszłąm na to forum z głupia frant, bo odwykłam od tego typu stronek, odkąd ajgor padł i stara ekipa mnie kopnęła w 4 litery (oprócz Mati, z którą się bardzo przyjaźnię). Strasznie mi było przykro, ze nie odpisywałaś na moje ski i maile. Prawda jest taka, że nie odwiedziułam Cię w tym Kraku, bo byłam za chuda w tamtym czasie, a sama mówiłaś, że w takim stanie by mnie nikt nie wpuścił na oddział. Nic to było minęło. Nie musisz nic pisać w tym temacie. Powiem Ci tylk...
  • Ma do siebie taki obrzydzenie...To co robie jest podle.krzywdze nie tylko siebie ale i dziecko ktore nosze pod sercem.Ciaza nie uwolnila mnie od wymiotow...Nie wiem jak mam z tym walczyc.
  • Chciałabym poruszyć bardzo ważny temat który jet bardzo istotny często pomijany i nazywany ' drugą osobowością ' :):) oczywiście teorii na podwójną osobowość w ciągu anoreksji czy bulimi jest baardzo wiele niektóre są dla mnie przesmieszne. Co to znaczy podwójna osobowość? Powiem wprost. Jest to poprotu nasze ego ! Bardzo głęboko ukryte, często nieakceptowane przez otoczenie (bądz z pozoru chorującego nie do zaakceptowania przez otoczenie.) ujawia się ono właśnie zazwyczaj podczas bulimi czy ...
  • Moje pytanie skierowane jest do tych bulimiczek które rozpoczeły walke z chorobą. Kiedy u Was nastąpił ten zwrot, że zdecydowałyście się na leczenie? Wierzyłyście w to, że naprawde uda się Wam z tego wyjść? Ja jakoś nie mogę się zdecydować na to żeby pójść do specjalisty. W niektórych momentach (wtedy gdy mam napady)wiem, że musze to zrobić bo nie wytrzymuje sama ze sobą, po prostu boje się o to że kiedyś zrobie sobie krzywde:( bo do tego już niedaleko i wtedy zawsze przychodzi ...
  • hej! mam 16 lat i od dłuższego czasu robię to bez przerwy. To zaczęło się jakieś 1,5 z przerwami, teraz już ok 4 miesiące nieustannie się zmuszam do wymiotów. Miewam ataki głodu i zjadam wszystko co tylko wpadnie pod rękę. Nie zależy mi ile zjem i co zjem bo wiem ze i tak zaraz zwymiotuje... Moje całe życie kreci się wokół jedzenia.... Mój każdy posiłek kończy się tak samo. Chodzę do szkoły i od rana aż do powrotu do domu staram się nic nie jeść, bo w szkole raczej nie mam warunków aby ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się