wy

(10 wyników)
  • Witam, jestem w 26 tyg ciąży i u syna stwierdzono poszerzenie ukm w obu nerkach (w jednej 4,8 a w drugiej 5,1 mm). Może któraś z was coś o tym wie? Ja dowiedziałam się wczoraj po usg, że trzeba to sprawdzać co 2-3 tygodnie i być może wcześniej zakończyć ciążę, jeżeli kanaliki będą się poszerzać. I że może być to związane z jakąś wadą zastawki. Czy ktoś wie, z czym to jest związane i co można zrobić po urodzeniu? Dzięki za pomoc :)
  • No i znowu jesteśmy w CZDZ. Od 1,5 tygodnia siedze plackem w szpitalu, w końcu mąż wygonił mnie na noc do domu. Bakteria w moczu, bafdania tragiczne ale już z tym jest ok i mamy posiew ujemny ale... w lewej nerce zrobił sie ropień albo coś w tym stylu, lekarze nie do końca wiedzą co to jest. Dziś po tomografii (znowu znieczulenie ogólne, intubacja i respirator) wyszło że są trzy, jeden duży i dwa malutkie niewidoczne na usg. Narazie dostaje antybiotyk ale pewnie skończy sie na dre...
  • UKM(7)

Moja Milka jak juz wspominałam ma obustronne wodobnercze w jednej nerce miedniczka 10-16mm w prawej 15-20mm w obu kielichy 7mm. Jak to jest właściwie z tym ukm jaka wielkość miedniczek jest uznawana za normalną a jak za poszerzony ukm, od jakiej wielkosci nie obedzie się bez interwencji medycznej? moze ktoś z was to ogarnia bo ja nie bardzo, a jakie wielkości UKM mają wasze dzieci? Dodam że Milka jak się urodziła miała w lewej 9-13mm w prawej 12-17mm
  • Beata jedzie do Watykanu pozegnac Papieża odwazniacha zabiera ze sobą Eryka ale obiecała ze pomacha od nas i naszych maleństw Ojcu Świetemu to tak jakby czastka nas tam była. Beatka szczesliwej podrózy bedziemy duchowo tam z wami!!!
  • Czesć, czy ktoś z Was zna jakiegoś nefrologa lub urologa z Niekłańskiej, który przyjmuje także prywatnie? Bardzo mi na tym zależy, chciałabym żeby mojego synka prowadziła jedna osoba a właśnie na Niekłąńskiej mamy mieć cystografię. Będę wdzięczna za namiary Kasia
  • Jutro Eryk i Beata idą do szpitala w związku z zabiegiem ostrzyknięcia moczowodu , które odbędzie się w czwartek, wszyscy trzymamy za was kciuki i całym sercem jesteśmy z wami, niech Eryk będzie dzielny a jego mama silna. Buziaczki, dajcie znać jak tylko będziecie w domku.
  • ,,Nie lękajcie się,, Dziś w uszach dźwięczą mi tylko słowa Ojca Świętego
  • Jestem załamana, bo dziś odebrałam wyniki posiewu mojej małej i co tam czytam??? E.coli Prot.mirabilis ESBL ilość : w 1 ml -1000. E. coli mała kiedys juz miała, to drugie jest nam obce, ale zdążyłam się dowiedzieć, że to nic dobrego. Badania ogólne moczu dobre. Drogie Panie, oświećcie mnie , co to za paskudztwo i jak sie za to zabrać?? Może toczyłyście walkę z tymi bakteriami?? Mała nie ma żadnych wad układu moczoqwego, ma tylko jedna nerkę. Czekam na wiadomości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się