wy

(197 wyników)
  • Jak w temacie. Chyba by Wam nie zbyło jakby po 5 czy 10 zł każda wpłaciła na konto tej fundacji, żeby uratować tego biednego konika Marusię. Znieczulica.
  • No i znów szpital, tym razem gastroenderologia!! Dostałam skierowanie dzisiaj od lekarza rodzinnego z napisem PILNE! Lekarz aż się wystraszył jak usłyszał co się dzieje w moim brzuchu- powiedział, że tam tylko woda i powietrze. I tak muszę się z wami pożegnać na jakiś dłuższy czas, ponieważ po wyjściu z tamtąd chyba pojedziemy zaraz do Irlandii, bo dom już sprzedaliśmy i do 1.07 musimy się wyprowadzić. Narazie wyprowadzimy się do babci na m2 a później jak najszybciej tam! Zrobiłam ...
  • reportaż nie zgazdzajcie się ja się zgodziłam, na wywiad i rozmowę nawet na zdjęcia, powiedziałam o sobie jak wyszłam z bulimii , to co było dla mnie najtrudniejsze w czasie choroby i wychodzenia z niej i się dowiedziałam, że cytuję że reportaż spada z miesiąca lipca na inny i nie wiadomo czy się wogule pokaże. Czuję się przez redakcję i przez Tą dziennikarkę o szukana. U ważam że ta gazeta jest przeciwna takim tematą jak bulimia. Mówi się w niej o innych chorobach, a temat chor...
  • pisza na wasz temat klasówki, prace dyplomowe i magisterskie i co? macie coś z tego? z tych ankiet? dają wam chociaz do myślenia? pomagają w czymś?
  • Dzisiaj pierwszy raz weszłam na tę stronę. Przeczytałam sporo waszych wypowiedzi i tak jak wy siedze w tym po uszy od dłuższego czasu.... Szukałam pomocy u psychologa i jej nie znalazłam, a mój problem powraca... Mianowicie moja choroba trwa juz ok. 8 lat, naprzemiennie. Głodówki i diety które owszem przynosza rezultaty a "okres szczęścia" tzn mojej "idealnej" wagi trwa kilka miesiecy, kiedy to powraca faza obżarstwa i wymiotów. Tak jest teraz, kiedy to z wagi 50 kg w pażdzierniku...
  • ...hmm....juz 5 dni nie mam atakow...nie utylam...nie schudlam...jest wporzadku...do tego z czego sie najbardziej ciesze zaczynam ...ale naprawde powoli...zaczynam jesc normalnie... po obiadku do kawy cistko, lub dwa...na sniadanie 2 kanapki nie jedna... jedzenie bez stresu jest takie ...normalne...a tak dawno tego nie czulam... tak dobrze jest bez tych mysli wiem wiem ze nie opuscily mnie na dobre...nadal ten kalkulator w glowie... nadal wazenie sie pare razy dziennie, i wiem ze...
  • Hej. Rzadko tu wchodzę, raz na kilka tygodni, żeby sobie poczytać i może coś zastosować w praktyce.Ciekawi mnie czy Wy też tak ciagle sikacie, no ze 30 razy w ciągu dnia i nocy, z różnym nasileniem.Skad w człowieku tyle wody się bierze.
  • czytam te wszystkie wasze posty i nie zrozumcie mnie źle, wiem ze sie denerwujecie jak ktos pyta o wage albo o diete, ale ja jestem ciekawa ile taka młoda dziewczyna moze schudnąc np przez 2 tygodnie jedząć tyle ile wy???! czyli no 250kcla dziennie?? przepraszam ze pytam- nigdy nie byłam chora i nie wyobrazam sobie niektorych sytuacji o których piszecie...:/ 3mam za was wszystkie mocno kciuki!!!!! Na pewno dacie radę zaleczyć tą chorobę!!!
  • dobra, wale wszystko, mam wszystko gdzies, wszystko !!!! ale musze z tym skonczyc, wiem że DLA MNIE nie jest jeszcze za pozno, jak i dla każdej z was !!! uwierzcie, to da się wyleczyć ! samej mi trudno ale to koniec, koniec z bulimią, (TYLE RAZY TAK MÓWIŁAM, ALE TO JEST OSTATECZNY KONIEC !) koniec wymiotow, najwyzej bede to wszystko spalać na rowerze, albo przez cwiczenia ! wiecie co ? skoro zmierzam ku koncu .. to odwroce się i zaczne zmierzać do początku. Wszystko się zmieni, MU...
  • Do Was(8)

Dziewczyny, wiem, że to co się z Wami dzieje nie należy do rzeczy, które określimy mianem normalnych. Sama nigdy nie byłam chora, ale chcę żebyście wiedziały, że Wami nie gardzę, szanuję Was i współczuję na tyle, na ile potrafię, ale czasami nie rozumiem. To pewnie dlatego, że ja sama jestem zdrowia i pomimo, iż chętnie bym się pozbyła "paru" kilogramów, to wiem, że nie byłabym w stanie popaść w taką chorobę, bo najzwyczajniej w świecie lubię siebie. Wiecie, niedawno koleżanka po...
  • hej niestety od ponad dwóch lat biore herbatki pprzeczyszcające red slim dochodzi nawet do 13 i nie moge przestac.od jakiegos czasu bola mnie nerki i kluje w sercu a włosy strasznie zrobiły sie cienkie i rzadkie.CZy was tez bola nerki?czy to moze byc poczatek niewydolności nerek?Boje sie ze to moze byc cos powaznego..
  • opowiem wam historię o małej dziewczynce......która kiedys była normalną,ładna osobą.Pewnego dnia spotkała chłopaka,byli bardzo szczęśliwi.Co jakiś czas dziewczynka przygadała sie swojej wadze-odchudzała sie ale z umiarem.Z chłopakiem zaczęło układać jej sie bardzo źle( chodziło o jego zazdrosc) i po ponad dwuletnim związku odeszła.Dziewczynka myślała,ze został jej tylko przyjaciel -kochała go nad życie .Bardzo długo walczyła o jego przyjaźń,ale on pewnego dnia odszedł :(((Już w czasie ...
  • Czy któraś z Was zachorowała na anoreksję inaczej niż poprzez odchudzanie (np. poprzez oddalanie posiłków ze względu na brak czasu, brak chęci do jedzenia czy.. jakby to nazwać.. z próżniactwa)? Niemal każdy mówi o odchudzaniu, ale anoreksja moze mieć inne podłoże. Czy są tu osoby z takim problemem?
  • Wlasnie odkrylam to forum siedzac przed komputerem i popijajac 3 torebki Figury 1 po wczesniejszych zwymiotowaniu sniadania, a nastepnie zjedzeniu 6 tabletek senesu... Nie bede Wam opowiadac,jak sie to wszystok zaczelo i jak trwa, bo moja historia jest identyczna jak Wasze. Mam 22 lata i jestem bulimiczka od 17 roku zycia. Od 3 lat studiuje w Krakowie i codziennie lykam srodki przeczyszczajace przy stosowaniu roznych diet, a jak mam ataki (zwykle w trakcie sesji lub gdy sie stresuje) t...
  • mam bulimie 5 lat i nigdy nie bylam ani u specjalisty ani psychologa! 2 tygodnie temu mialam napad tak silny ze chyba uszkodzilam sobie zoladek!!!! boje sie troche bo teraz strasznie mnie boli kazdego dnia.czy ktoras z was miala takie dolegliwosci? czy to cos powaznego ze musze isc do lekarza o poprostu troche przecholowalam!!! pomozcie mi prosze!
  • czy wy tez jestescie takie nadwrażliwe?? wystarczy czasem jedno słowo, jedno spojrzenie bym poczuła ukłócie w sercu, które długo krwawi... czy wy tez nie potraficie bronic swojego zdania?? czy wydaje sie wam, ze cokolwiek byscie nie zrobily to ktoś i tak będzie za to na was zły?? czy was tez paraliżuje strach przed wypowiedzeniem nawet kilku zdań przed grupą na zajęciach?? nie mówiąc już o innych publicznych wystąpieniach...
  • Kochani mam pytanko. CZy tez boicie sie zawierac zwiazki z chłopakami?Bulimie sprawiła, że od 4 lat nie mam partnera. po prostu nie wyobrazam sobie, że ktoś mógłby akceptowac to co wyrabiam. Z drugiej strony czy sa tacy faceci, którzy by to zrozumieli i potrafili pomóc?Kiedys jak sie zakochałam to ustapiła mi bulimia ale przeszło w ane a potem nagle wszystko sie rozpadło i bulimia wróciła z poiększona siła. Może jestescie w związkach. Jak reaguja na wasza chorobe partnerzy i co zr...
  • wczoraj udało mi się przetrzymać ten jeden dzień bez napadu na wszystko co można przełknąć,czułam się wieczorem taka silna i zadowolona z siebie-i na siłowni trening mi poszedł nieźle i w ogóle fajnie było.. a dziś... znów to samo-nie potrafię już nawet dwóch dni wy3mać bez napadów obżarstwa-co się wiąże potem z takim uczuciem ciężkości że i po treningu już i po całej mojej wierze że kiedykolwiek uda mi się choć pare dni przetrwać bez stałej towarzyszki pani B. jak wy sobie radzic...
  • Odchudzać to się trzeba UMIEĆ!!! Trzeba też ŻYĆ a nie tylko wegetować na ogórku kiszonym dziennie. Popiep... wam się priorytety.. A jak czytam niektóre wypowiedzi to mnie normalnie skręca ze zdumienia że takie wynalazki mogą chodzić po świecie.. Boją się Świąt bo jeść trzeba.. Albo chwalą się ile to nie żrą.. DURNE BABY, myślicie że jak widać wam wystający wszędzie szkielet to komukolwiek się spodobacie? WYGLĄDAJĄC TAK POWODUJECIE ODRUCH WYMIOTNY. Wagę tzreba mieć normalną a nie 2...
  • Kiedyś nam napisałm ze jestem z siebie dumna bo umiem sie pochamowac w jedzeniu...byłam głupia , już choruje prawie 7 miescy to mało wiem , ale boli tak samo.Teraz to wyglada inaczje o wiele, albo jem mało i robie wszystko zeby to zwrócic albo nie jem wcale , wlasnie za kilkadziesiat minut minie jak nie jem 5 dzien:(...nie czuje nawet głodu , wycienczenia tez nie , bo pije kawe...dzieki tem forum poznałam wslaniała dziewczyne ,przynazimy sie , wymieniamy pogladami i jakos dajemy sobie rade! B...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się