wy

(15 wyników)
  • Witajcie. Chciałabym przekazać Wam moje gorące podziękowania za to forum. Dzięki Wam dowiedziałam się tak wiele. Daliście mi siłę i wsparcie jakiego najbardziej potrzebowałam przez ostatnie miesiące. Dzisiaj patrzę na moją Adusię i cieszę, jej każdym spojrzeniem. Wiem, że jeszcze dużo przed nami, ale jestem przekonana, że będzie coraz lepiej. Chciałabym wiosną zaprosić Was do Krakowa. Będzie mi niezmiernie miło spotkać się z Wami i porozmawiać o naszych dzieciach. Spotkanie chciałabym zorgan...
  • Włanie chce zapisać małego do przedszkola. Pani w zwykłym przedszkolu mi uświadomiła, że jeśli mały ma orzeczenie to oni go nie przyjmą bo nie mają takiej grupy i opieki wykwalifikowanej, czyli nie będą go pilnować jak będzie po schodach schodził.Jednym słowem olali nas. Znajoma mówi -t nie przyznawaj sie ze ma orzeczenie.Wiele dzieci w okularach chodzi do przedszkoli., Ale myśle sobie, że skoro on będzie długo chodził w tym plastrze na oku to może faktycznie mieć problemy z chodzen...
  • Witam Was, Patrysia w przyszłym tygodniu skończy 8 miesięcy. Ma jaskrę wrodzoną, myślałam, że po dwóch operacjach przeciwjaskrowych ciśnienie ustabilizowało się, a rogówka powoli wraca do normy (wcześniej była całkowicie nieprzezierna, teraz zaczyna być widać źrenice, ale centralne przymglenie jeszcze jest). Jak skończyła 3 miesiące to zaczęliśmy jeździć na rehabilitację wzrokową. Ostatnio miała robiony taki "test widzenia" przez okulistkę za pomocą czarno-białych tablic: Patrycja widzi jak ...
  • Zwłaszcza chodzi mi o grupę maluszków, w której będzie Krzysiek i córeczka Roccan - Hania. Pozdrawiam, mama Krzysia
  • Witam, dziś pojawił się cień optymizmu - wyniki krwi i badań metabolicznych są ok. Zatem przyczyna jakaś inna.My mamy wzrok ok. Jasiek te kilka dni bardzo nerwowy.Kochane Mamy (bo raczej tylko Wy piszecie), choć jeśli są Tatusiowie to też.Powiedzcie, co trzeba zabrać do CZD w Warszawie na operację. Dzięki za info!. A wie ktoś czy można tam uzyskać na miejscu poradę neurologiczną, bo jeszcze jest kilka spraw niepokojących pediatrę (oczywiście nie rodzinnego, bo tu wszystko było ok....). ...
  • witam wszystkich. Dawno sie nie odzywalam ale na bierzaco zagladam do Was. Teraz ja mam powazny problem i mam nadzieje ze ktos z form spotkal sie z takim dylematem i bedzie mogl mi pomoc... otoz: moja corka (19 m-cy) miala operacje na PHPV w pazdzierniku ubieglego roku. Pani Prost dobrala jej soczewki +15. Mieszkamy w Grecji wiec po powrocie poszlismy do tutejszego okulisty. Ten w styczniu stwierdzil ze mala powinna miec soczewki +20 i takiez zamowilismy. Niestety ponosila je 4...
  • Jak już pisałam w innym wątku, Młody młodszy (5 mies.) ma mieć operację zaćmy w przyszły piątek. Poczytałam już sobie o obozie wędrownym na karimacie, wynoszeniu rzeczy do szatni, kuchni dla rodziców etc., ale: - naprawdę nie wolno mieć nic elektrycznego i tego przestrzegają? Gdzie doładować komórkę? - jest na terenie CZD jakieś miejsce gdzie można nabyć obiad? Najlepiej jadalny i niepikantny, bo mały mlekopij na każdą zmianę kuchni reaguje zaparciami, a to niewskazane po operac...
  • Witam. U mojego 6-miesiecznego synka zdiagnozowano PHPV. Badania robilismy w Klinice Okulistycznej w Krakowie. Nie podjeto sie tam dalszego leczenia ze wzgledu na brak odpowiedniego zaplecza anestozjologicznego i male doswiadczenie w operowaniu tej wady. Zostalismy skierowani na konsultacje i ewentualna operacje do Katowic do prof. Romaniuk. I tu zaczynaja sie schody... Zeby umowic sie na wizyte trzeba zadzwonic-nie moge sie dodzwonic do rejestracji-i czekac na wizyte ok. 2 m-ce po czym Pani ...
  • Kochani forumowicze!!! Podobnie jak Małgosia wszystkim dziękuję za słowa wsparcia otuchy w trudnych momentach i oczywiście za super porady. I oczywiście jestem wam winien kilka informacji o Jasku. Byliśmy załamani, bo nie było żadnych reakcji. Po 3. miesiącach pojawiły się optymistyczne pierwiastki. Jasiek pewnego dnia zareagował na kolorową zabawkę. A tydzień temu zaczął wyciągać rączki do zabawek. Jeszcze w to nie wierzę!!! Mam nadzieję, że uda mu się odzyskać część widzenia. Teraz musimy z...
  • Witam, dziś odebrałam nową soczewkę w Poznaniu. W sumie bez rehabilitacji byliśmy jakieś 2,5 miesiaca. Pełna laba ale i ogromny stres bo oko z dnia na dzień coraz bardziej uciekało. Ciężko będzie po takiej przerwie i mi i małemu;( Dziś soczewkę założyła lekarka około 14tej, po drodze nagle się bardzo rozpłakał i pocierał, coś mu tam przeszkadzało. W domku, około 16 założyłam plasterek i chodził w nim 4 godziny. Protest był przy zaklejaniu nie większy niż wcześnien, parę razy też ...
  • Witam, przeczytałam, że Twój synek ma orzeczenie niepełnosprawności. Ja też chciałam złożyć wniosek. Wypełniła mi go lekarz pediatra na podstawie wypisów ze szpitala, ale nie napisała nic konkretnego w punkcie "rokowania na przyszłość". Czy pamiętasz może co miałaś napisane w tym punkcie? Pytam Ciebie, bo też jesteśmy z W-wy, więc składam wniosek do tej samej komisji.
  • Witam W przyszłym tygodniu mój synek będzie miał zabieg na okulityce w CZD. Czy któraś z mam może coś napisać na temat warunków tam panujących? Czy można nocować przy dziecku? Czy są przepustki dla dziecka na noc? Co zabrać ze sobą? Jakie są warunki sanitarne? A może ktoś ma za sobą rekonstrukcję kanalika łzowego?
  • dziewczyny dajcie namiar na jaworskiego w Katowicach. Chyba muszę zrezygnować z usług Markuszewskiej bo ta kobieta jest niepoważna. W maju młody zgubił soczewkę i wyobraźcie sobie,że do dzisiaj jej nie ma. Dzwonię do niej co dwa tygodnie i ciągle słyszę to samo,że soczewka już w drodze. Prostowa jaka była franca tak była ale na soczewkę czekaliśmy trzy tygodnie,a nie cztery miesiące.
  • napiszcie mi moje drogi mamy które przechodziłyście przez biurokrację z NFZ jak uzyskać refundację?? jaworski powiedział że mam wziąć wniosek od okulisty i z nim przyjechać. w NFZ powiedzieli że wniosek od lekarza zaopatrującego w soczewkę. jaki jest ten kod "środka pomocniczego" którym jest soczewka, który lekarz wpisuje w ten wniosek (zlecenie)?? na decyzję nfz długo się czeka?? z góry dziękuje
  • jedziemy do Essen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się