Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      wy

wy

(120 wyników)
    • Co wg. was daje silniejsze herxy BLO, Borelioza czy Babesia. Podczas pierwszych miesięcy leczenia Borelioza spowodowała u mnie takie Herxy że przestało mi się ruszać oko, pęcherz zwariował no i potworne bóle stawów. Podczas leczenia BLO również nasilone objawy neurologiczne ale pęcherz -przewidywalny, potworne zmęczenie takie że czasami 10 metrów to Mt Everest i drętwienia skóry, łzawienie oczu, bóle głowy, pieczenie stóp, na całej długości piszczeli jakby mi się krew gotowała, przeczulica ...
    • Chcialbym zyczyc wszystkim z tego forum w nowym roku Zdrowia i raz jeszcze Zdrowia a reszta to bedzie pikus ! Prosze Was pomozcie mi, staram sie sam odnalezc to czego szukam na tym forum ale mam trudnosci z koncentracja czytanie tych watkow sprawia mi trudnosc mam zaburzenia wzroku wiec pomyslalem ze zaloze wlasny watek , wiem to troche egoistyczne ale chyba wiekszosc mnie rozumie ? jak sie zaczyna wszystko walic to chwytamy sie wszystkiego nie pamietam ugryzienia kleszcza ;-( k...
    • Podziwiam was wszystkich za to, że sie nie dajecie tej paskudnej boreliozie, za to, ze wierzycie, ze bedzie dobrze, ze probujecie normalnie zyc, marzycie, planujecie,walczycie... Mnie po malu zaczyna brakowac sil, wiary i motywacji do walki :(( Choruje conajmniej kilkanascie lat, jest coraz gorzej, zwolnili mnie z pracy, mąż tez zarabia niewiele. za co zyc? kupic leki? Moje dziecko tez prawdopodobnie choruje i to "dzieki" mnie :((( Niestety u mnie pojawiaja sie juz widoczne za...
    • Witam wszystkich. To jest moj pierwszy post na forum, chociaz czytam was od dawna. Moje problemy zdrowotne zaczely sie dwa tygodnie po zlapaniu kleszcza (1,5 roku temu). W porownaniu do batalii o zdrowie, ktore prowadzicie moj przypadek moze wydac sie trywialny, ale mocno utrudnia zycie. Postanowilem wiec zapytac Was o porade. Jak napisalem po okolo dwoch tygodniach od 'kleszcza' zaczelo mi puchnac prawe kolano. Ponizej pozniej opisze jeszcze objawy bo sa dosyc specyficzne. Troche wiedz...
    • Witam,kto z was leczy postać stawową boreliozy , jak dłougo i jak przebiega leczenie, chciałabym się poinformować ponieważ sama choruje pozdrawiam missmarta04
    • wiadomo że są różne rodzaje bólu (wiedzą to nawet Ci nie boreliozowi kiedy glowa potrafi boleć na kilka rodzajów:) ). Ale do rzeczy - czy możecie napisać jak Was bolą/bolały mięśnie przy antybiotykach? Czy jak przy zakwasach, czy jakby były zdrętwiałe/zesztywniałe? choroba nie mnie dotyczy, więc nie wiem co by jeszcze za przykład - ale mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.... Dziekuję
    • Gdy półtora roku temu u mojej żony niespodziewanie wykryto neuroboreliozę sam znalazłem to forum i sam w Jej imieniu napisałem pierwszy post. Sam potem zadbałem o to by tu pisała, m.in. po to, żeby poznała swoją chorobę i zagrożenia jakie ze sobą niesie. To nie było dla niej łatwe - tak jak nie jest dla Was ani dla Waszych rodzin. Gdy jeszcze leżała w szpitalu i lekarze nie za bardzo mieli pomysł na leczenie, postawiliśmy bazować na informacjach z tutejszego forum. Choć wtedy n...
    • Czytam was od ponad roku,odkąd dowiedziałam się,że mam tę przeklętą chorobę i zaczęłam ją leczyć z przerwami i zbyt małymi dawkami i wcale nie byłam zdrowa tak jak twierdził lekarz.Zjadała mnie pomalutku,powoli przez 10 lat,aż 2,5 roku temu wybuchła w pełnej swojej krasie.Zaczęły się wędrówki po lekarzach,badania i nic,a ja stałam się malutka,słabiutka,głupiutka i płytka,żeby dyskutować z lekarzami,że to nie depresja ani nerwica,nie miałam na to siły,chęci i straciłam wiarę w odkrycie m...
    • czy po zazyciu doxy biegaliście ciągle do toalety- chodzi o pęcherz, przecież jak biorę dziś 3 dawkę ,z tego co czytałam raczej nie powinnam mieć takich "rewelacji"? (nie odczuwam bólu podczas że tak powiem "tej czynności").Czy Wy macie jakieś problemy z pęchcerzem- pytam już zdiagnozowanych...
    • mam na myśli Miłość, pracę, rodzinę, plany, marzenia itd. etc... :(
    • hej hej !!!!!!!!!!! jestem naprawde podekscytowany tym co mi sie dzis udalo i to calkiem przypadkowo ale zaczne od poczatku !!!!! mialem dzis badania okresowe z pracy i latalem po lekarzach a ze jestem gadula to w przychodni w warszawie na solcu trafilem na bardzo fajna pania doktor nie do wiary ,siedzialem u niej godzine i jej opowiedzialem o borelce i braku specjalistow i tak dalej,powiezialem jej co wiedzialem,dowiedziala sie odemnie ze test ellsa jest do du.. i tak dalej,opow...
    • Bo u mnie ostatnio bol jest nie do wytrzymania. Nie wiem jak to opisac, ale najbardziej to tak w miejscu zatok i za okiem. Nie wiem co mam o tym myslec. Czy to moze byc rodzaj herxa? Stawy mnie nie bolą, także nie wiem czy to to.
    • Ja wysiadam finansowo. I psychcznie też. Wróciłam do Biotraxonu po 4 miesiącach. Niestety wróciły obiawy neurologiczne. Już coraz mniej nadzieji we mnie na lepsze jutro. Przydały by się jeszcze koinfekcje zrobić. Tylko... długi...Brak kasy, totalny brak.
    • Już nie mogę wytrzymać ból, ból, a później ból.Już zniknął i teraz powrócił jak bumerang. Moje nogi to jeden wielki ból. Czym jest spowodowany wcześniej pomagała cholesteramina i ból był cykliczny co 4 tyg. teraz to wszystko się rozjechało.
    • Kto z Was ma w zestawie chinolon, jaki i jakie są Wasze doświadczenia? Ja biorę Tavanic, mam wrażenie, że działa, przynajmniej jeżeli chodzi o pewne objawy, natomiast niektóre nawet się nasiliły (pieczenie i łzawienie oczu, spiekanie ust, etc.) i nie wiem, czy to dlatego, że powoduje go jakaś inna koinfekcja czy też dlatego, że Tavanic właśnie działa i to rodzaj herksa. Będę wdzięczna za Wasze spostrzeżenia...
    • Cześć. Krótkie, konkretne pytanko. Czy ktokolwiek z Was wyzdrowiał, poczuł się lepiej po antybiotykach? Czy rzeczywiscie ta kilku...kilkunastomiesięczna terapia Wam służy? Czy też tylko koncernom farmaceutycznym? Bardzo proszę o zwiezłe odpowiedzi. Pozdrawiam Borelioza2005 PS. Od razu oddam głos - mi antybiotyki zniszczyły żołądek, namnożyły grzyby, uszczupliły kieszeń i pozbawiły resztek energii. I nie mówcie mi że powinienem brać dalej, bo to Herx był... bilans zysków ...
    • ewidetnie jest to bol nerwowy, zaczyna sie na czubku głowy ( jest tak silny ze nie mozna dotknac wlosów) potem schodzi przez srodek czaski w kierunku oka i poduje drganie powieki, potem przez policzek kolo ucha i bol ucha a poytem idzie do gardla i uczucie bolu przelyku i gardła. Bol jest po prawej stronie ma charakter raczej puslujacy. Osoba ktora go ma jest pond 2 lata na abx i pierwszy raz ma taki bol. Zeby wytrzymac zazywa po 10 ibupromów dziennie. Bol potrafi...
    • Witam wszystkich. Swoje leczenie na bb rozpoczęłam w marcu 2009. Poczatkowo 2*2 doxy i co drugi dzień 1*1 Azitrox, tak do końca lipca. W sierpniu Zamur 2*2, Klarmnin 2*1. Wrzesień powrót do zestwu 2*2 doxy i co drugi dzień 1*1 Azitrox. Od października 3*2 tetra, 2*1 ciro i 2*1 Zamur. I niestety stało się. Od tego ostatniego zestawu abx ruszył grzyb tzn. ja tak przypuszczam, luźne stolce, obłożony język. Dzwoniłam do lekarza powiedział abym odstawiła abx i przyjmowała fluconazo...
    • Chcialbym sie spytac wszystkich tych, ktorzy maja postac chroniczna czyli czuja sie caly czas zle. Czy granica "rozpoczecia sie" chronicznej infekcji byla u Was gwaltowna i wyrazna czy tez postepowala stopniowo. Ja mialem bardzo wyrazna granice - rozpoczecie sie chronicznej boreliozy. Objawilo sie temperatura, zapaleniem gardla i tachykardia w marcu 2004 i od tamtego momentu caly czas zle sie czuje. Przedtem czulem sie normalnie i miewalem przemijajace okresy zmeczenia. Teraz jest ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się