wy

(54 wyniki)
  • poszukuję rodziców którzy mają Walkera,tzn ich dzieci jaki jest koszt,kto zajmuje się dystrybucją,gdzie można obejrzec prezentację? będę wdzięczna za info moja córka ma mpdz czterokończynowe,3 latka
  • Drogie e-mamy, chciałabym się Wam przedstawić. Pisałam już co prawda na Wspierajmy się, ale ciesze się, że powstało oddzielne forum i że się rozwija. W końcu i ja chciałabym do Was dołączyć. Mam na imię Magda, 32 lata, dwoje dzieci: 6-letniego Adasia i prawie 4 m-cznego Antosia. Antek urodził się 3 tyg. przed czasem, przez c.c. Dostał 10 pkt. Miesiac temu u Antka stwierdzono wzmożone napięcie mięśniowe, asymetrię. Żeby nie czekać, poszłam do prywatnej przychodni rehabil. NDT-Bobat...
  • Jestem mamą 9 i pół miesięcznej panienki i właśnie byłyśmy na pierwszej konsultacji Vojty. Niestety w domu nie udaje nam się wykonać ćwiczeń ponieważ nie jestem w stanie utrzymać małej. Zawsze znajdzie jakiś sposób żeby się wywinąć. Zdesperowana niemal na niej leżę ale i tak nic się nie udaje. Napiszcie kiedy zaczęło Wam się udawać? Jutro idziemy na kolejną konsultację więc pewnie wyjdą jakieś błędy. Marta
  • Zakladam ten watek, zebysmy były w miare na bierzaco :) Dni mijaja, tygodnie uciekaja, nastala wreszcie zima... U nas ustalony już rytm: Michal budzi się około 9 i zjada kaszke, potem spi sobie do 12/13. Cwiczymy jak się obudzi i po cwiczeniach Maluch zjada obiadek. Po jedzeniu idziemy na spacerek jak pogoda pozwoli. Po specerze Mlody zjada jarzyny, owoce i bawimy się, cwiczymy do wieczora. Wieczorkiem znow cwiczymy, potem kapiel, kolacja i sen :) Ostatnio zwiększyłam Michalkowi i...
  • Niestety śmiertelnie poważnie podchodzę do ćwiczeń i martwię się że nie za bardzo nam to wszystko wychodzi, Stwierdziłam że muszę podejść do życia z większym poczuciem humoru i nie przejmować sie brakiem postepów itp. Może przydarzyło Wam się coś śmiesznego co nie przydarzyło by sie gdyby nie różne komplikacje życiowe
  • Odkad mamy problemy ze zdrowiem naszego syna nasze malzenstwo przezywa kryzys, jest coraz gorzej. Juz sie czasem zastanawiam czy sie nie rozejdziemy, ja i on to zupelnie dwa swiaty, ja-dziecko, dom, rehabilitacja, on-praca, praca, praca (a moze juz inna niemarudzaca kobieta) Ucieka w prace jak tylko moze, zero wsparcia. Dawny romantyzm z jego strony przepadl, albo jest na sile. A jak jest u was?
  • witajcie, chodziłam z moim synkiem do neurologa dr. Szymańskiej, najpierw do IMiDu, a później już tylko na kontrole do prywatnej przychodni na Polnej Róży. W tym roku dowiedziałam się, że dr Szymańska przyjmuje teraz w Babka Medica, zapisałam się tam, a na dwa tygodnie przed wizytą zadzwonili do mnie, że dr przestała u nich przyjmować i muszą odwołać wizytę. Czy może wiecie czy dr Szymańska przyjmuje prywatnie gdzieś jeszcze? Czy już tylko na Kasprzaka? pzdr
  • Święta, święta i po świętach.... jak zwykła mawiać moja babcia :) A my wracamy do codzienności. Dziś od rana ochoczo zabrałam się za ćwiczenia z małym. Przyznam się że przez te 3 ostatnie dni trochę się zaniedbaliśmy i wykonywaliśmy minimum ćwiczeń. Ale za to spędziliśmy fajnie czas a mały miał mnóstwo ludzi dookoła. I oczywiście każdy chciał się z nim bawić. Z tych emocji w Wigilię nie chciał ani spać ani jeść. Tylko śmiał się i pokrzykiwał ( nauczył się jakieś nowe okrzyki wyda...
  • Witajcie, Moj synek ( obecnie ma 11 miesiecy) rechabilitowany jest od 6 tygodnia życia. Ma uszkodzony CUN i bardzo ciężką postać padaczki. Przy tych wszystkich diagnozach radzi sobie calkiem nieźle ( ku ogromnemu ździwieniu lekarzy zresztą - typowali że będzie roślinką wrrrrrrrrrrrr). Niedawno nauczył się raczkować, robi to troszkę niepoprawnie, ponieważ zbyt skraca jeden bok. Nietety mały ciągle zapada na infekcje - katar, zalegająca wydzielina. Jest podobno sposób na pozbycie s...
  • Ciekawa jestem, jak to u was wygląda. Mój synek miał odroczone szczepienia z wiadomych względów, ale ostatnio neurolog stwierdziła, że skoro stan jest że się tak wyrażę stabilny, a nawet idzie ku lepszemu bo komory powiększone się zmniejszają, to czas zaszczepić. Zaszczepili nas infanrixem, broniliśmy się bo chcieli tą 5-czy 6 w jednym, a ja jakoś nie jestem przekonana bo się nasłuchałam, że to jednak nie dobry pomysł. W każdym razie pediatra się zdziwiła, która prowadzi synka, że...
  • Witam serdecznie po długiej nieobecności wszystkich bywalców forum. Przyznam się że ostatnio nieczęsto tu bywam. Kiedy zakładałam forum mój synek był maleńki a ja nie miałam pojęcia co mnie czeka. Wtedy wertowałam internet w poszukiwaniu wszelkich informacji o tym co nas spotkało ( wiotkość, asymetria...) Dziś Michaś ma lat 6 i coż... Wiem już dość sporo o problemach dzieci niepełnosprawnych. Mimo wielu lat rehabilitacji mój synek nie siedzi i nie chodzi samodzielnie. Nie mówi. W...
  • Szukam dobrego rehabilitanta. Moja córeczka na wzmożone napięcie mięśniowe i wymaga szybkiego podjęcia rehabilitacji, a w CZdz zapisali nas za 3 miesiące. Dlatego szukam prywatnie dobrego rehabilitanta. Proszę o namiary jeśli ktoś spotkał się z tym problemem u dziecka i znalazł dobrego specjalistę. Z góry dziękuję.
  • Witam! Mój kamilek ćwiczony Vojtą robi postępy, ale nie wiem czy w prawidłowej kolejności. Otóż coraz sztywniej trzyma głowe, gdy sadzam go (na chwilkę, podtrzymując go) to w mairę sztywno trzyma głowę, nie leci mu do tyłu. Ale przy podciaganiu do siadu, wygina się w "c" i głowa jeszcze wisi. A jak lezy na brzuchu to ładnie unosi głowę, ale leci mu jeszcze na boki i wtedy przewraca się A jak to było z Waszymi Maluszkami???
  • Witajcie chciałabym sprzedać kombinezon thera togs rozmiar infant (malutki). Noszony i używany (prany) ale ma w komplecie nieużywane zapasowe spodenki i przód koszulki. Zainteresowanych prosze o kontakt na mail m_konarska@tlen.pl
  • wczoraj udało mi się dostac na wizyte do super pani neurolog, ktora postawiła nam diagnozę: nadpobudliwość psychoruchowa oraz niewielka asymetria. Synek ma dopiero 5 m-cy a juz od miesiaca przewraca sie z brzuszka na plecki i odwrotnie, podnosi wysoko rączki przy lezeniu na brzuchu a teraz wysoko pupcie jakby chcial wstac. Strasznie sie przy tym złosci i te jego napady zlosci trwaja calymi wieczorami, macha przy tym bezproduktywnie rączkami i nozkami. P.Doktor stwierdzila ze rozwoj ruchowy j...
  • Witam! Jestem mamą 7-miesięcznej Marysi, która urodziła się w 30 tygodniu ciąży (korygowane 4,5 miesiąca). Przeszła bardzo wiele, w tym wylewy dokomorowe. Rehabilitujemy małą dopiero od kilku tygodni bo wcześniej neurolog stwierdził że córka jest zdrowa. Zdiagnozowano u niej wnm i asymetrię. Bardzo się martwię gdyż moja córcia niewiele jeszcze potrafi; nie umie się przekręcac na boczki i na brzuszek, jeszcze nie potrafi dobrze chwytac zabawek, jak ją położę na brzuchu nie chwyta ...
  • Neurochirurg chce zaaplikować Maćkowi stymulację farmakologiczną w postaci serii zastrzyków z cerebrolysiny, mam wątpliwości, bo słyszałam, że ten specyfik (oparty o wyciąg z mózgu świni, zresztą, o którym na naszym forum było ostatnio głośno), może wywołać ataki padaczki. Może ktoś stosował i ma jakieś doświadczenia ? czekam na opinie.
  • Błąkam sie po każdym forum, czytam wszystko co mogłoby mi pomóc i mojemu dziecku, ale sądzę, że tutaj jest moje miejsce, więc pozwolę sobie zadać Wam, doświadczonym mamom kilka pytań. Moja mała ma pół roku dwa miesiące temu pojechalam do neurologa, bo mała w pozycji na brzuszku mocno przechylala sie na jedną stronę.Ma asymetrię i zlecone badania metodą Vojty. Pierwszy etap przeszłyśmy dzielnie, ale drugiego dziecko nie daje sobie zrobić, bo robi sie sina. Jednak rozwój fizyczny n...
  • Dawno do Was nie zagladalam Kochane Dziewczyny, ale dzialo sie u nas sporo, bo nadszedl czas I Komunii Swietej mojej Anusi. I tak zajeta przygotowaniami do tego wielkiego dnia patrzylam sobie jak Michal szalejac po calym pokoju najpierw zaczal porzadnie siadac, potem rozpedzil sie i przelecial na czworaka przez cale mieszkanie za psem (uklony dla psa:)), az wreszcie wiedziony ciekawoscia co tez ta mama robi na lozku (odpoczywalam sobie z ksiazka:))poprostu przyczworakowal do lozka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się