Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      wy

wy

(109 wyników)
    • Nie posłuchałam Was, pomyślałam, że zaryzykuję i zwiększyłam dawkę Euthyroxu. Efekt, tak jak zapowiadałyście.Ft 4 poszybowało w górę, waga ni drgnęła, a wieczorami serce tańczy disco ( źle nie jest, ale było lepiej) TSH 1,64 µIU/ml 0,27 4,20 N FT3 3,40 pg/ml 2,00 4,40 N FT4 1,84 ng/dl 0,93 1,70 H Zrobiłam b12 i ferrytynę, na poziom wit D czekam Witamina B12 877,70 pg/ml 191,00 663,00 H Ferrytyna Ferrytyna 40 µg/l 15 150 N Z tego co przeczytalam,to większoś...
    • witam , chciałam sie dowiedzec czy ktos z was ma oprocz hashimoto chorobe zapalna jelit?
    • Moje Drogie! Pisałam tu w lipcu (pewnie już nikt nie pamięta) o moim skoku TSH. Wklejam mój poprzedni post poniżej: [i]Wyniki badań przy Euthyroxie 50 z 28.12.10: TSH 4,07 ft3 2,74 ft4 1,05 Pani dr stwierdziła, że mam za małą dawkę i przeszłam na Euthyrox 75. Wynik TSH z 13.04.11: TSH 0,89 Po tym badaniu nadal brałam Euthyrox 75. Ponieważ we wtorek mam wizytę, więc powtórzyłam badania. Wyniki z 18.07.11: TSH 4,27 anty-TPO 27,63 [/i] Na wizycie Endo stwierdziła, że tak ...
    • Chciałam serdecznie podziękować Wam za zrozumienie jakie potraficie okazać, wsparcie, to, że dzięki Wam zaczęłam wreszcie normalnie się leczyć i trafiłam do dobrego endokrynologa, którego wskazałyście... Dziękuję w szczególności Rostedzie, Hashi-tess, Morganie i Edith31 !!! Nie wiecie jak dużo zrobiłyście dla mnie... Dzięki Wam zrozumiałam lepiej chorobę z jaką się borykam, jak sobie z nią radzić, jak ją leczyć... Przestałam żyć w poczuciu winy, oskarżałam się wiecznie o...
    • Witam wszystkich.Nie znacie mnie jeszcze,ale ja was trochę znam.Czytam Wasze listy i odpowiedzi-mam nadzieję,że to nic złego.Wasze forum to skarbnica wiedzy,dowiedziałam się więcej o mojej chorobie od Was niż od lekarza.Cieszę się,że znalazłam tę stronę.Po lekturze zaczęłam łączyć maje dolegliwości w jedną całość:dokucza mi zespół suchego oka,kamienie w nerkach,w pęcherzyku żółciowym/już usunięte/,torbiel na jajaniku,podwyższone ciśnienie tętnicze,kołatanie serca,kłopoty z koncent...
    • tym jak wygląda moje leczenie. W tym wątku chciałabym zadawać swoje pytania, żeby nie zaśmiecać forum. A Wy jeżeli możecie to proszę odpowiadajcie mi. Dziękuję. Chciałam też podziękować Rostedzie za pomoc. Przypomnę swoją historię choroby. Może komuś się to przyda a na pewno będzie pomocne dla mnie. I tak: pierwsze badania 18,02,2008 TSH - 6,07 normy 0,3 do 5.0 USG tarczycy PP 32 x 15 x 15 PL 34 x 15 x 16 .... miąższ jednorodny waga 72 kg przed chorobą moja waga to zawsze o...
    • Witam Na Hashimoto leczę się już od ponad dziesięciu lat.Był moment że wszytsko sie unormowało,brałam stałą dawkę Eutyroxu,wyniki bardzo dobre.No tyle że potem dwie ciąże,więc znowu zmiana dawek,trochę się wszystko rozregulowało.Pół roku po porodzie miałam wynik TSH 0,17.Lekarz ustalił mi dawkę Eutyrox 100 (pon-czw) i Eutyrox 150 (pt-nd).Miałam miec wizytę kontrolną u swojego stałego endokrynologa ale niestety obecnie przebywam poza Polską,więc tu na miejscu (Hiszpania) udałam się do s...
    • czesc!od roku choruje na hashi moje tsh to4 tpo 4500,bole miesni,i inne przykre objawy tej choroby mam za soba nurtuja mnie jednak chwilowe zawroty glowy ,czy tez mieliscie tego typu objawy?drugie pytanie mam synka 10lat ktorego urodzilam jeszcze przed hashi,chcialabym miec jeszcze jedno dziecko,prosze o kontakt osoby ,ktore rodzily majac hashi.czy mialyscie jakies problemy podczas ciazy?
    • Czy ktoś z Was próbował sprowadzić test ślinowy na zawartość kortyzolu? I czy są dostępne tylko za granicą? Everes
    • Witam, czytam forum od kilku miesięcy i dzięki Wam otworzyłam oczy :)) Hashimoto stwierdzono u mni 7 lat temu, kiedy przytyłam ponad 10 kg ,przewracałam się o własne nogi, płakałam bez powodu i w ogóle było naprawdę źle. Przez te lata badałam TSH co 4 miesiące i w zależności od wyniku brałam euthyrox od 100 do 150. Rok temu byłam na kontroli u endokrynologa. Pani stwierdziła że bez badania krwi powinna sama regulowac dawki a wyniki badania nie powinny być różne więcej niż o 0,2...
    • Witam Was, żałuję, że tak późno zdecydowałam się do Was dołączyć. O Hashimoto dowiedziałam się w lutym tego roku. Przedstawię Wam moje wyniki luty 08 anty-TPO 294ul/ml Maj 08 tsh 3,61 (0,4-4) Ft3 3,04 (1,8-4,2) Tf4 1.26 (0,71-1,85) na tym etapie moja endo twierdziła, że wszystko ok, można sie starać o dziecko, bez lekarstw. Zrobiłam jeszcze trochę badań hormonów - wyszła podwyższona prolaktyna po obciążeniu -(268po godz i 181 po 2godz, normalnie 19.68 ale to był ju...
    • Pewnego razu dokłanie 2 i pół miesiąca temu postanowiłam zrobić badania kontrolne, ponieważ byłam wiecznie zmęczona i stało się- diagnoza Hashimoto oraz niedoczynność, przeciwciała ATPO oraz ATG powyżej 600, TSH 6,05 przy normie do 4,5 a ft3 równe 20% znacznie mniejsze od ft4 65%. Zaczełam leczenie i tu się dopiero zaczął mój problem. Na początek 25 euthyrox po 2 tygodniach 50, samopoczucie ? z dnia na dzień coraz gorsze- stany depresyjne do tego stopnia, że byłam skłonna odłożyć te hormony, ...
    • Witam wszystkich!Jestem z Wami po raz pierwszy i bardzo chciałabym prosić o pomoc i radę doświadczone Hashimotki!Leczę hashi już ponad rok na podstawie TSH i TPO-tylko tego wymagała moja endo.Okazuje się że to za mało.Nigdy nie zlecono mi FT3 i FT4.Moja endo bawi się ze mną w kotka i myszkę-mam takie wrażenie,bo kiedy TSH=14,6 dostaję Letrox 100 kiedy spada do 0,05 dostaję Letrox50 lub 75 i tak w kółko.Teraz brałam przez 2 mies.75-kę i czuję,że znów TSH jest za wysokie.Mam potęż...
    • Hej, mam niedoczynnosc, wyniki niestety mam na tyle "dobre" by endokrynolog mnie "olała" - tak to niestety odbieram. Leczyłam sie juz kiedys na nadczynnosc - Letroxem, teraz biore Euth. 50, ktory dostałam od siostry - ma to samo. Jak tylko wyzdrowieje to ide do endo, niech cos ze mną zrobi bo ja juz nie wyrabaim - nerwowo, wieczorem mi juz po prostu odwala ze zmeczenia, stresu i checi snu. A nie moge bo moje dziecko ma tysiac pomysłow na minute ;) :( . Mam wszystkie objawy H. - wla...
    • Witam, Wlasnie mam tak, ze odebralam wyniki TSH i wychodzi na to, ze obecna dwaka Euthyroxu jest nieskuteczna. TSH = 7.47 przy normie do 4, ale wszystkie wiemy, ze powinno byc ok. 1. Do endo jestem zapisana za 3 tygodnie, ale wynik TSH jest oczywisty - bedziemy zwiekszac. Czy w tej sytuacji mam czekac te 3 tygodnie, czy moge sobie sama podniesc dawke? Obecnie biore 50 mg, a dzisiaj sobie strzelilam 75. I jedno, i drugie nie jest duza dawka o ile mi wiadomo, ale troche sie waham. ...
    • byłam dziś u swojego endo (po ponad pół roku)powiedziałam o swoich objawach:senności ,osłabieniu , tyciu.Powiedział ,Ze moje tsh w marcu było 1,85 więc te objawy to nie od tego kazał dalej brać letrox 75 i przyjsc w marcu to wtedy powtórzy badania bo wystarczy kontrolować raz w roku, jestem w szoku skasował 100 zł i spławił mnie co Wy na to?
    • Od marca tego roku borykam sie z ogromnym dla mnie problemem. Straciłam wszystkie włosy. Kilkumiesięczne poszukiwanie przyczyn mojego stanu wskazało diagnozę - Hashimoto. Chciałabym wiedzieć, kto z Was ma taki sam problem i jak sobie z tym radzi. Nadmieniam, że gdyby nie te włosy (ich brak), to nie mam żadnych innych większych dolegliwości, ponad te, jakie może przeżywać kobieta czterdzestoletnia. Czekam na każdą odpwiedź
    • Moja córka ma uczulenie na laktozę, składnik wszystkich leków na tarczycę dostępnych w Polsce, dlatego sprowadzamy leki z Niemiec(L-thyrox hexal). Chciałam się dowiedzieć, czy ktoś z was zażywał EFEROX HEXAL I CZY W JEGO SKŁADZIE(MASA TABLETKOWA) JEST LAKTOZA?
    • Ja rozpoczęłam próby od 3.98 ale bezskutecznie :( CZy rzeczywiscie przy TSH=1 jest nałatwiej? Jak to było u WAs?
    • Witam i pozdrawiam.Mam nietypowe sadzac po waszych link. pytanie czy ktos z was zauwazyl gwaltowna zmiane tzn. wypadanie wlosow przy tej chorobie.Dzieki za wszystkie odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się