wy

(21 wyników)
  • Co wam powiedziano po biopsji watroby? Mi powiedziano, ze mam przewlekle wzw c, ale nie wspomniano nic o genotypie wirusa. Powiedziano, zebym powtorzyla badanie RNA, bo nie wiadomo czy nie bylo zafalszowane. Wczesniej przed szpitalem wyszlo mi anty HCV dodatnie i RNA tez. Moje pytenie jak mogli stwierdzic, ze mam WZW C skoro byly watpliwosci co do wyniku badania RNA?? Moze po biopsji zobaczyli cos w badaniu histopatologicznym? jak bylo u was?
  • Słuchajcie mam takie pytanie do Was. Czy swędzenie skóry w zgięciach rąk, nóg? tzn. pod kolanami? w zgięciach łokciowych, może być objawem HCV? Czy skróra wtedy swędzi na całym ciele? Pozdrawiam ciepło życząc miłego wieczoru Tomasz
  • Witam! z tej strony Krystian 22lat. Do zakażenia doszło najprawdopodobniej podczas przetaczania krwii w wieku dwóch lat. O swoim HCV dowiedziałem sie w 2009r jednak ze względu na tryb życia, prowadzę własną działalność gospodarczą i spędziłem rok zza granicą w celu pozyskiwania klientów i nowych projektów a później na mój ogólny bardzo dobry stan zdrowia odwlekano moją terapie. Dziś jestem po 10tym zastrzyku pegasys 180 raz w tygodniu i 1000mg compengus dziennie. Moje ogólne wyniki i kilka py...
  • Witajcie!Roczna kuracja int.+rybawir.nie przyniosła pozytywnych skutków.Po rocznej przerwie zaczynamy drugi raz:(Mąż dostał tym razem rebetol i pegintron,jesteśmy po 2gim zastrzyku.Jest zle.Osłabienie i ból mięsni non stop,brak sił i ochoty na cokolwiek,trzęsawki,marazm....Nam tez lekarka powiedziała,że rok wyciety z zyciorysu.Drugi rok....Nie minął nawet miesiąc,a mąż ma chwile zwatpienia,by odstawic to,ciężko jest....
  • mój najdroższy Tatuś chorował na tego wirusa około 30 lat(jeśli można to w ogóle ocenić,bo dowiedział się przez przypadek,podczas operacji wycięcia woreczka żółciowego,kiedy to lekarzowi nie spodobał się wygląd Jego wątroby i pobrano wycinek;a miejsce i czas zakażenia jest tylko przypuszczany),przechodził dwa razy kurację skojarzoną interferon+ribawiryna,bez rezultatu;namęczył się tylko niepotrzebnie,bo bardzo żle to znosił,cały czas był pod kontrolą lekarza hepatologa na Śniadeckich w ...
  • Jak w temacie szukam kogoś kto ma stwierdzoną marskość wątroby. U mnie stwierdzono ją chwilę po wykryciu hcv, jednak nie do końca mnie to przekonuje ponieważ czuję się dobrze wyniki też mam dobre (ASPat, Alat i bilirubine). Lekarze uważają że to początkowe stadium, mam włóknienie w wątrobie a także guzki regeneracyjne, nie zapytałam się tylko jaka jest różnica między jednym a drugim, może ktoś z Was wie? Oprócz oszczędzającego trybu życia raczej nie będę leczona, ponieważ mam też chorobę z a...
  • A kto zechce tu napisze. Fakt jest faktem, jestesmy w dobrej sytuacji - ale ja jestem po terapii,i czekam na wynik tz za 3 mc :-)Boziu, daj wszystkim mój dobry duch
  • Ja mam swoja wiedze na ten temat , ale interesuje mnie wasza. Samowyleczenie = brak wirusa tz minus Terapia = minus nie oznacza braku wirusa?
  • Zblizaja sie sylwestra wiem ze nie wolno ale to jest jeden dzien w roku.Zaraz ktos napisze to po co sie leczysz?Ale pomyslcie tylko ile jeszcze dodatkowych lekow musicie przyjac podczas kuracji ktore wyniszczaja watrobe i psuja leczenie, tego nikt nie zabrania
  • wiem mam wirusa c typ 1, o wirusie wiem od grudnia 2007 z tego wlasnie powodu moj synek urodzil sie przedwczesnie (4 tygodnie)przy 2 poprzednich ciazach miala cholestaze i w 3 tez i dlatego lekarka zrobila testy , bilirubina bardzo podskoczyla i to bylo powodem wywolania porobu,jestem po 1 zastrzyku,we wtorek nastepny,zobaczymy bo goraczka byla okropna trwala cala noc mimo 3 tabletek paracetamolu,bol kosci zwlaszcza kregoslupa ,drugiego dni wieczorem goraczka wrocila moze to z powodu n...
  • www.sklep.zdrowe.com.pl/index.php?p=productsMore&iProduct=133&sName=Liver-Aid-CaliVita,-100-kapsulek--FL0073--299PB&PHPSESSID=f3bf3336d7c0ad834bd3babe94251476
  • hej, zajrzalem tu do Was dzis i choc mam nadzieje, ze mnie to tym razem ominelo (tfu tfu - czekam na badania watroby), to naprawde nie moge wyjsc z podziwu, jak wiele sily wielu z Was ma i determinacji. grzebalem w necie ostatnio i stwierdzam jednak, ze polska jest wciaz 3. swiatem jezeli chodzi o publikacje i najnowsze opracowania medyczne i mikrobiologiczne. jezeli cos Wam sie obilo o uszy i mozecie jakis zarzucic jakis temat do zbadania, to chetnie poszukam po zagraniczny...
  • po trzech miesiacach ciezkiej walki taki wynik: wiremia: nie wykryto. wlasnie wrocilismy od lekarza na wolskiej:))) na poczatku zona miala ponad 500 tys. na razie wygrywamy :))) choc nie bez strat: zaczela sie niedoczynnosc tarczycy, ale z tym sie chyba uporamy. pozdrawiam
  • Jestem tutaj znanym fobikiem na forum, ale walczę z tym. mam do Was jeszcze jedno pytanie... Jak to jest z wrotami zakażenia. czy rana musi być świeża, czy wystarczy zaschnięte pęknięcie skóry-które przecież zasycha wciągu kilku minut? nie mówię tutaj o wyraźnym kontakcie z krwią, tylko o kontakcie takiego czegoś z dłonią obcej osoby potencjalnie zakażonej... Co Wy o tym sądzicie? takie coś jest groźne? Gdyby ta obca osoba dotknęła takiego miejsca opuszkiem palca? np. podczas p...
  • WSZYTKIM WAMKOCHANI żYCZE ZDROWYCH SPOKOJNYCH śWIAT.......
  • Witajcie. Mam bardzo pilną sprawę do Was.Poszukuję lekarza hepatologa w Trójmieście dla 2 letniego chłopca... Jak miał roczek to wyniki Alat,Aspat, były w granicach 50 czyli nieznacznie pdowyższone, raz na pare miesięcy przechodzi wirusówkę,katar,kaszel,rozwolnienie,po czym mija, ma nietolerancje laktozy i często wysypke na policzkach. Ale oprócz tegj laktozy nie uznali go za alergika, bo duzo je i jest tłuściutki,naparwde dorodny chłopak, według lekarzy alergik ejst chudy! W styczni...
  • Dla znających angielski - Relacje zarażonych HCV: bettyhepatitisc.blogspot.com/
  • po pol roku od zakonczenia leczenia moja zona ma minus:))) strasznie sie ciesze :))))
  • Pragnę podzielić się z Wami radosną nowiną W Y G R A Ł A M pokonałam intruza !!!!! Jakie to cudowne uczucie było warto trochę się pomęczyć. Pozdrawiam
  • Życzę Wam, żebyście Święta spędzili z bliskimi, w spokojnej, rodzinnej atmosferze, żebyście popróbowali pysznych przysmaków (tylko nie przesadzajcie z jakimiś smażonymi karpiami i kapustami :-) ), żebyście odpoczęli od codziennego zabiegania, pracy, obowiązków. Życzę Wam także przede wszystkim... dobrego zdrowia, bo wszystkim nam ono bardzo potrzebne :-) Tym, którzy są przed terapią życzę zakwalifikowania do niej, tym w trakcie - jak najmniej, a najlepiej żadnych skutków ubocznych, ty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się