wy

(12 wyniki)
  • Dawno nie pisałam na forum hurtowo. Stare czasy mi się przypomniały :) Co tam u Was? Jak się czujecie? Ja w miarę w porządku, ostatnio miałam przejścia z odrobinę za dużą dawką, do tego znowu mam niską ferrytynę, więc biorę żelazo. Poza tym to jestem na nogach od rana do wieczora, zatem po słabości z 2008 i 2009 nie ma ani śladu. A już się obawiałam, że nigdy nie będzie lepiej. :)
  • Witam Was serdecznie. Pierwszy raz robiłam badanie na tarczycę. Wynik TSH to 3,82. Endokrynologa mam dopiero za tydzień, a chciałabym wiedzieć, czy jest się czym martwić.... Proszę Was o opinię. m.
  • Witam. Na Wszym form jestem pierwszy raz wiec chcicłam sie z Wami przywitać. Krótko o sobie. Mam Hashimoto- malejąca tarczyca, przeciwciała małe tylko anty Tg nieznacznie przekroczone. Lecze sie rok ale objawy miałam juz od bardzo dawna. Wciąz mam problem z ustawieniem dawki. Około pażdziernika na dawce 125 euthyroxu miałam ft4 na poziomie 72 % a ft3 62%, TSH 0.07 i lekarka kazała utrzymać dawke czułam sie super i nie tyłam. 24 listopada w medycynie pracy kazali mi zrobić wyniki i wyszł...
  • Witam was dziewczyny, czytam was hmmm już naprawdę długo, dzięki Wam tak naprawdę dowiedziałam się wiele o swojej chorobie jaką jest Hashi - dziękuję, dziś wreszcie się ujawniam gdyż odebrałam wyniki....a takich u siebie jeszcze nie widziałam,;-/ a wizyta u endo za 7 dni. Tak więc od początku by was trochę wprowadzić... ;-) Hashimoto u mnie stwierdzono w marcu 2009 roku, od tego czasu leczona jestem euthyroxem. Jednoczenie 4 miesiące temu po badaniach krwi okazało się ze mam niedob...
  • Witam wszystkich serdecznie. Postaram sie opisac co mi dolega. Od poczatku idac to w 2007 zdjagnozowano u mnie ch. Addisona ( nieodczynnosc kory nadnerczy) Od 2009 lecze sie na niedoczynnosc tarczycy.Nie mialam przeciwcial jednak z usg wynika iz tarczyca jest bardzo mala. Wymiary płatow to: PP - 12x12x40 PL - 11x14x37 mialam wszystkie objawy niedoczynnosc i pare nadczynnosci. Zaczęto podawac mi eutyrox od grudnia 2009 roku, obecnie jestem na nastepujacej dawce: --...
  • Witam! Problemy z tarczyca mam prawdopodobnie od okresu ciazy, a nasiliły sie okolo 2 lata temu. Objawy: wahania nastroju (depresyjny) i energii, zmeczenie,czeste bole glowy,jakies uczulenie na powiekach,wypadanie włosow,uczucie chłodu,klopoty z pamiecia i najgorsze dla mnie- chudniecie, zawsze bylam szczupla teraz jestem jak patyk mimo dobrego apetytu. Wynik testu z forum:18.Podam wyniki z ostatniego roku: marzec 2009: (normy w nawiasach) TSH 2,32 (0,27-4,20) żelazo 60 (49-151...
  • juz nie wiem co robic , latam po lekarzam od paru miesiecy jak glupia i nie potrafia mi pomoc, wyniki wychodza w normie , chodzi o to ze od 3 miesiecy nie moge jesc, tzn gdy wkladam jedzenie do ust i polykam, zaczynam sie dusisc, pokarm staje mi w przelyku, , dusze sie , nabieram powietrza wtedy i wpada mi do tchawicy i zaczynam kaszlec i tak w kolko, schudłam juz 20 kg bo nie moge jesc , tylko pije i jem kleiki kaszki wszystko plyne, , zrobilam nawet bronhoskopie i gastroskopie i nic nie wys...
  • w teście niedoczynności 48 tsh: 86.88% [wynik 4.22, norma (0.38 - 4.8) ] - 31 sierpień i skierowanie do psychiatry z depresja i nerwicą tsh: 113.11% [wynik 5.277, norma (0.3 - 4.7) ]drugie, prywatnie w 10 stycznia FT4 -13.91% [ wynik 7.47, norma (9 - 20)]to tez 10 stycznia. FT3 12.33% [ wynik 4.53, norma (4 - 8.3)] innych badań nie robiłam. coś więćej zrobić? przeciwciał nie robiłam, poczekam na usg u endo,jade w przyszłym tygodniu, czy może jednak zrobić? jak długo sie czeka na wyn...
  • W ramach badania całej rodziny przebadałam i męża. Wyniki przeciwciał, i usg są ok, TSH ładne (1,01) ale hormony tarczycowe średnie: FT4 22.08% [wynik 1.1, norma (0.93 - 1.7)] FT3 54.58% [wynik 3.31, norma (2 - 4.4)] Test na niedoczynność - 11 więc niewiele. Dominujące objawy to ciągłe zmęczenie niezwiązane ani z anemią, ani z poziomem cukru + wory pod oczami. Do tego są kołatania serca. Myślałam, że mąż może mieć nadczynność, bo jest od zawsze bardzo szczupły i bardzo się poci, al...
  • proszę Was dziewczyny o pomoc. koleżanka zrobiła badania i ma takie wyniki : FT 3 - 4.99 (2.57 - 4.43) FT 4 - 1.70 (0.9 - 1.7) tsh 3 generacja 0.007 (0.27- 4.20) i to tyle.dziękuję za sugestie.
  • Alleluja!(10)

Witajcie wszyscy! Chcę Wam życzyć, żebyście wszyscy, choć na te kilka świątecznych dni, zapomnieli o poziomach hormonów, dręczących Was dolegliwościach i troskach osobistych. Czyli, po prostu - Wesołych Świąt!
  • Witajcie Forumowicze! Trzeba zapłacić za domenę chorobytarczycy.eu, z której wszyscy korzystamy :) Bardzo proszę ludzi dobrej woli i przy kasie (czego nie można powiedzieć o mnie) o pomoc w zebraniu kwoty w wysokości 61 zł. Proponuję "cegiełki" w wysokości [b]5 zł[/b] lub [b]10 zł[/b] (lub więcej, nie będę nikogo ograniczać :D). Chętnych proszę o kontakt na maila gazetowego. [b]Kto pierwszy ten lepszy![/b] Osoby, które dołożą swoją cegiełkę otrzymają laurkę w tym wątku :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się