Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      wy

wy

(22 wyniki)
    • Witam! W zasadzie od dziecka choruje na łuszczycę, szczególnie na łuszczycę skóry głowy. Wczesniej pomagaly mi szampony przeciwluszczycowe i przeciwlupiezowe, w zasadzie szampon Denorex dawal widoczne rezultaty juz po 1 stosowaniu. Jednak od kiedy mam kandydoze moja luszczyca glowy strasznie sie nasilila. Od tych 3 lat nie bylo chyba momentu kiedy mialabym zdrowa glowe. Przetestowalam juz kilka szamponow na luszczyce i nic, wrecz wydaje mi sie ze jest jeszcze gorzej. Zastanawiam ...
    • Mam drożdzycę ukł pokarmowego i mam bóle w podbrzuszu, częściej po lewej stronie, czasami po środku.Zastanawiam się czy to może być jelito, może koncowa część, czy ktos tak ma.Jak mam wzdecia to bardzo naciska na pęcherz , to może pęcherz mnie boli.Jestem załamana bo chciaabym dowiedziec sie comnie konkretnie boli!? a może to od ciagłych zapaleń szujki macicy?Miałam już kolanoskopię, cystoskopie, tomografie, wszystko ok.Jedyne co mi wychodzi to bakterie w szyjce macicy, grzyby w u...
    • Wiadomym jest,ze cukrzyca moze powodowac grzybice poniewz jest podniesiony cukier w organizmie,ktory jest swietnym podlozem do przerostu grzybicy.Czesto jest tak,ze ludzie nie wiedza,ze ja maja.A wtedy wyleczenie candidy jest niemozliwe. Edyta.
    • Trzy lata męczyłam się z ginekologiczną grzybicą, której oczywiście nic nie ruszało. W styczniu zaczęłam kurację kwasem bornym wg recepty Homeopatki i kontynuowałam ją ok. 2 m-cy, dopóki nie pojawiły się u mnie objawy zwane przez Homeopatkę irytacją pochwy. Bardzo dobre określenie. Po niedługim czasie od odstawienia kwasu objawy grzyba wróciły i to z podwojona siłą. Miałam ustawiczne zapalenia pochwy, pieczenia i swędzenia które łagodziłam na chwilę globulkami z propolisu. Dodatko...
    • Proszę powiedzcie mi czy Candida może wywoływać takie objawy jak mdłości i biegunki? Czy ktoś z was miał takie objawy? Ja pisałam już o moim przypadku na forum o jelicie drażliwym ale o Candidzie nic ciekawego się nie dowiedziałam. Skopiuję ten wątek: Od ponad roku mam mdłości (prawie codziennie), biegunki na przemian z zaparciami, przy tym okropne bóle brzucha. Przez ten rok zrobiłam wiele badań, min. gastroskopię (wykryto wrzody), badania krwi ( w normie), H. pylori ujemny. Tera...
    • Domyslam sie że nikt ostatnio nic nie pisze ,bo każdy jest wczytany w Forum Bioslone(he he) wczoraj wkleilam link na temat grzybicy a miedzy innymi jak to w koncu jest z ta dieta?.Tam mozna się dowiedziec konkretów.Bardzo prosze czytających o komentarze.co sadzicie na temat tych etapow żywieniowych. Dieta zostala nieco zmodernizowana przez Słoneckiego ,bo pierwszy etap trwa trzy tyg.a nie szesc jak wczesniej podawano.ale w sumie jest ciekawie...Ciekawe jest to ze zalecany jest s...
    • Kto z Was ma problem z trądzikiem?
    • Czy Was tez bolą / bolały zatoki ? Tak mnie dziś boli głowa w okolicach zatok, że ledwo żyję :( Jutro idę do laryngologa (oczywiście prywatnie;). Czy taki ból zatok to jest normalne przy kandydozie?
    • Przepraszam was ale chyba bede musial opuscic to forum... Cały czas myslalem ze to ta Candida mnie tak męczy ten biały język, nieświeży oddech, różnego rodzaju bóle brzucha, gazy, czeste choroby itp. Zrobiłem badanie wymazu z języka na grzyby i nic nie wyszło. Ostatnio sie mój stan pogorszył doszły biegunki, bóle głowy, stan podgorączkowy, strasznie sie poce, lęki i ból po lewej stronie brzucha... i postanowiłem wkońcu coś zrobić poszedłem do rodzinnego dał skierowanie na USG jamy ...
    • Witajcie, czy ktos z Was ma jakies doswiaczenia ze stosowaniem Mikstury pana Słoneckiego? pozdrawiam, Asia
    • Tak jak w temacie.Czy warto to kupić???
    • Dzisiaj weszlam na wage i sie zalamalam-3 kg. mniej.Jestem i tak szczupla a jak tak dalej pojdzie to zostana sama skora i kosci.Napiszcie co jesc w duzych ilosciach aby zachowac wage.Czy jest to wogole mozliwe,zeby nie chudnac wiecej? Szok.
    • Chciałabym, abyśmy w tym wątku opisywali swoje początki z candida. Jak to się stało, że zachorowałam/em? Kiedy zostałem zdiagnozowany (czy lekarz od razu wpadł na taką diagnozę? czy tez może sami wpadliście na to, że to candida?)?
    • Ja ja dzis kupilam na targach medycyny naturalnej w Wawie,polecila mi ja moja pani dr, powiedziala,ze glinka dobrze oczyszcze organizm z toksyn, sluzu i uzupelna niedobory krzemu.
    • Witam wszystkich Mam straszny mętlik w głowie jak juz pisałam w wymazie z gardła stwierdzono mi candide, za waszą radą powinnam przejść na dletę ale tu mam problem, Naczytałm się czego wolno a czego nie wolno i juz nic nie wiem bo jedni piszą ze np kaszę jęczmienną wolno innni ze nie! itd. napiszcie proszę co mogę jeść! Boję się ze bardzo schudnę a i tak juz jestem dość chuda. pozdrawiam
    • dziecko ma od dwóch dni wysoką gorączkę (38-39), kilka śluzowych kupek zielono-żółtych cuchnących błyszczących jak kisiel i ma odruch wymiotny. Ponad rok temu walczyliśmy z grzybami.od tamtej pory cały czas probiotyki i zrobiliśmy kilkutygodniową przerwę i mamy takie kupki. napiszcie co otym myślicie? Lekarz powiedział,że to wirus.
    • witajcie!!!! Bardzo długo mnie nie było, ale tak bardzo zaangażowałam się w walkę z candidą u syna, że zabrakło mi czasu na śledzenie forum. Dlatego też przepraszam wszytskich, którzy mnie wspierali- pomagali za tę ciszę. Ale do rzeczy... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!![b]Mam najnowsze wyniki syna- NIE MA CANDIDY ALBICANS[/b]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W ciągu trzech miesięcy udało się wybic dziada- dieta...
    • Juz raz zwracałam sie do Was o pomoc za odp. serdecznie dziekuje!Mam grzybice po antybiotyku (rano biały język).Wpierw leczona byłam przez Pania laryngolog Flumyconem i witamina B - bez rezultatu!!!(ale nic mi nie wspominała o diecie).Dopiero jak weszłam na forum zorientowałam sie ,że leczenie tym lekarstwem bez probiotyków i diety - nic mi nie da. Wczoraj kupiłam sobie w aptece probiotyki:ProBacti4, Trilac i Probiolac (mam zamiar brac je rotacyjnie).I zaczęłam od wczoraj ścisła d...
    • Czy wiecie jak nalezy prawidłowo zaparzać ta herbatkę? Jeśli ktoś z was pije to napiszcie. dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się