Dodaj do ulubionych

Royal Canin kontra Purina.

19.05.06, 15:45
Teoretycznie Royal Canin jest lepsza karma od Puriny. Tylko teoria to jedno,
a praktyka to drugie.
Czy ktos z was przechodzil z RC na Purine lub odwrotnie ....i czy stan
zdrowia waszych kotkow sie pogorszyl/bez zmian/polepszyl?
I jeszce jedno pytanie, ktora karme Puriny wyzej oceniacie Purina Cat Chow
czy Purina Pro Plan?
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • agataj16 Re: Royal Canin kontra Purina. 19.05.06, 16:11
      Pro plan lepsza niż cat chow. A moja Mela je i RC i Pro plan więc nie wiem,
      która lepsza.
    • bswm Re: Royal Canin kontra Purina. 19.05.06, 19:36
      Pro Plan jest duzo lepsza niz Cat Chow - ta druga to prawie Whiskas ;/
      Jesli chodzi o RC to procentowo miesa ma w sobie od 28 do 42% a Purina Pro Plan
      ok.20%
      Purina tez ma sporo fosforu i magnezu, co jest bardzo wazne, bo od tego moga
      tworzyc sie krysztaly...
      Zdecydowanie polecam Hill'sa - on ma ok. 60% miesa i bardzo niski poziom fosforu
      i magnezu - a cenowo podobny do RC.
      • umfana Re: Royal Canin kontra Purina. 19.05.06, 20:01
        Puriny nie chciały jeść, więc RC. Muszę zacząć kopować Hill`sa bo wiedzę, że
        lepszy od RC
    • aniabe13 Re: Royal Canin kontra Purina. 19.05.06, 20:52
      A ja swojej kocie robię miksa z różnych karm. Kupuję Purinę, Hillsa , RC
      czasami jeszcze Nutri i mieszam wszystko w puszce. Kota rąbie bez wybrzydzania,
      jest zdrowa i lśniąca.
      Dodatkowo dostaje 1 saszetkę pogardzanego whiskasa na dwa razy lub mięso czy
      ryby.
      • kotolub Re: Royal Canin kontra Purina. 20.05.06, 10:08
        Popieram - robię to samo. Mieszam "na zęby" z "dla wybrednych" i "light" - co
        mi się nawinie - uważam, że tym sposobem koty maja urozmaiconą karmę i nie
        uzależniają się od jednego smaku.
        • po.prostu.ona Re: Royal Canin kontra Purina. 20.05.06, 12:44
          Ja też mieszam smile
    • balbina_alexandra Re: Royal Canin kontra Purina. 20.05.06, 17:40
      Karmię kociaki głównie RC i Hillsem. Reksio na szczęście lubi suche i nie jest
      specjalnie wybredny - tez im mieszam. Purina Cat Chow nie odbiega jakościowo
      zbyt daleko od Whiskasa, Pro Plan jest lepszą opcją. Mój kot bardzo lubi Pro
      Plan Adult Light, których próbkę dostałam kiedyś w zoologicznym i daję mu je w
      charakterze nagródek - przepada za nimi!
    • kirke18 Re: Royal Canin kontra Purina. 22.05.06, 08:34
      Hey! My tez mieszamy Purinę i Royal, ale dodatkowo jeszce taka karma
      dietetyczna, bo Katia miała problemy z puszczaniem bąków i była tylko na tej
      karmie suchej (:-0), a że ją polubiła (widzę, że znikają szybciej te okrągłe)to
      mieszam po 1/3. Poradźcie kochane kotolooby kiedy kotu dawać te karmy na zęby i
      włosy? Moja Katka ma pół roku, a cos mam wrażenie, że ostatnio mniej ładnie
      pachnie jej z "dzioba". Jest syberyjką i ma doś długi włos, ale mało gubi. I co
      ostatnio także mnie niepokoi - wylizuje (wygryza) sobie niewielka rankę na
      brzuszku- ma taki strupek kilkumilimetrowy. Wet proponowała kaftanik, maść nie
      pomaga... Czy mieliście podobne problemy?
      Pozdrawiamy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka