Dodaj do ulubionych

Kino Przedwiośnie

05.11.04, 18:09
tak nazwalam ten wątek, bo za każdym razem tworzymy nowy, więc może niech będzie jeden;-))
repertuar świeży jest zawsze tutaj:

film.wp.pl/p/repertuar.html?c=85
a teraz proponuję wtorek lub czwartek o 17:00 "Pan od muzyki"
a to recenzja:

Opis:

W 1949 roku Clement Mathieu, bezrobotny nauczyciel muzyki, dostaje pracę jako opiekun i wychowawca trudnych dzieci mieszkających w Domu Poprawczym. Wyjątkowo rygorystyczny dyrektor nie potrafił zapanować nad nieposłuszną i buntującą się co i rusz gromadą. Wprowadzając ich w magiczny świat muzyki, pan Mathieu zmieni ich życie...

Opinie prasy:

Cóż takiego jest w w tym filmie, że wybrało się nań prawie 8 mln Francuzów? [...] Upodobania Perrina podziela francuska widownia zmęczona już pewnie agresją w życiu i w kulturze. Stąd pociąg do "Pana od muzyki" - filmu sentymentalnego, ale nie ckliwego. Trochę naiwnego, jednak - co ważniejsze - szczerego. Jego autorzy nie próbują się nikomu przypodobać, nie starają się być nowocześni ani oryginalni.

Gazeta Wyborcza - J. Szczerba (październik 2004)

Kolejna nostalgiczna bajka o nauczycielu w szkole dla trudnych dzieci - śpiewająco przewidywalna i najciekawsza tam, gdzie przewidywanie zawodzi.

Gazeta Wyborcza - Co jest grane - Paweł T. Felis (2004-10-22)

Każdy chyba zna ludzi, którzy są mili, sympatyczni, rozsądni, nie wadzą nikomu. Ale też niczym nas nie zaskakują. A już na pewno każdy zna takie filmy [...] - to przypadek 'Pana od muzyki'

FILM - B. Żurawiecki (październik 2004)
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Kino Przedwiośnie 05.11.04, 18:20
      santia napisała:

> a teraz proponuję wtorek lub czwartek o 17:00 "Pan od muzyki"

Może więc wtorek? Chociaż oba terminy mi pasują.
      • wind7b Re: Kino Przedwiośnie 06.11.04, 11:08
        Witam,

Ja moge isc z Wami we wtorek po 18:30 - nie wiem na ktora jest ostatni seans ale
        wczesniej nie moge. W czwartek tez nie moge.

Pozdrowienia,

Wojtek
        • roman_j Re: Kino Przedwiośnie 06.11.04, 12:06
          Grają tylko raz dziennie. Właśnie o 17.00.
    • roman_j Re: Kino Przedwiośnie 09.11.04, 07:47
      Santia, idziemy dzisiaj? Najlepiej daj znać na komórkę.
      • santia Re: Kino Przedwiośnie 09.11.04, 23:27
        sorry ale o 17:30 bylam jeszcze w pracy; chyba nie damy rady z tym muzykiem, bo od środy wchodzi bridget jones ;-))
        • roman_j Re: Kino Przedwiośnie 10.11.04, 06:13
          Wydawało mi się, że w czwartek jeszcze grają, ale prawdę mówiąc mam już na ten
          dzień inne plany, więc chyba wypad do kina musimy odłożyć na co najmniej 2
          tygodnie (za tydzień ja nie mogę).
    • roman_j W tym tygodniu... 20.11.04, 19:59
      ...wypad do kina możemy sobie chyba darować. :-))
      • santia Re: W tym tygodniu... 20.11.04, 21:49
        za jakiś moment czeka nas "Upadek"; pewnie będzie nudny, ale możemy na niego pójść, to się o tym przekonamy;-))

od połowy grudnia lecą "Rybki z ferajny", a że jestem fanem kreskówek, to na pewno na to pójdę;-))))
        • roman_j Re: W tym tygodniu... 20.11.04, 22:16
          santia napisała:

> za jakiś moment czeka nas "Upadek"; pewnie będzie nudny, ale możemy na niego
          > pójść, to się o tym przekonamy;-))

Na "Upadek" chętnie się wybiorę. Ten film budzi tyle kontrowersji, że chcę sobie
          wyrobić własne zdanie. :-))
          • santia Re: W tym tygodniu... 20.11.04, 22:21
            no to jesteśmy umówieni na "Upadek" ;-))
            • roman_j Re: W tym tygodniu... 12.12.04, 18:06
              Byliśmy umówieni na "Upadek" i nic z tego nie wyszło. Mnie wyleciało z głowy,
              ale chyba nie tylko mnie... :-((
    • roman_j W tym tygodniu kino z głowy? 29.11.04, 17:56
      "Pręgi" już widziałem, a "Iniemamocnych" nie mam specjalnie ochoty oglądać.
      Pozostałe dwa filmy to sequele. Nie lubię oglądać sequeli filmów, których nie
      widziałem, więc na te dwa filmy też się nie wybiorę. Wygląda więc na to, że mamy
      kolejny tydzień wolny od kina.
    • roman_j Może mały maraton? ;-)) 12.12.04, 18:03
      W tygodniu grają "Wesele" i "Bad Santa". Najchętniej obejrzałbym oba, choć o
      "Weselu" czytałem kilka niepochlebnych opinii. Może więc oba na raz? W czwartek?
      Co wy na to?
      • ernest_pinch podpowiedz Ernesta 12.12.04, 23:11
        roman_j napisał:

> Co wy na to?

Romanie! Nie tak sie dba o wlasciwa frekwencję na wyjscie do kina! :-)
        Podpowiem Ci, jak to "rozegrac" - napisz tak: organizuje wyjscie do kina, dla
        pierwszych 4 osob ktore sie zadeklaruja bilety mam gratis ;-)
        • roman_j Re: podpowiedz Ernesta 12.12.04, 23:23
          Jeśli oprócz podpowiedzi zapewnisz również finanse potrzebne do zrealizowania
          tego pomysłu, to wchodzę w to. :-))))
          • ernest_pinch materialista!!! ;-))) n/t 12.12.04, 23:32
    • santia Re: Kino Przedwiośnie 13.03.05, 14:48
      podnoszę wątek, tak dla odświeżenia ;-))

dziś "marzyciel" o 16:00
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka