Dodaj do ulubionych

Pytanie do UKE

IP: *.170.176.244.kormoran-net.pl 10.06.11, 22:06

Posiadam nieaktywny numer telefonu w TPSA. Nieaktywny ze względu na brak możliwości technicznych podłączenia linii w moim nowym miejscu zamieszkania. Złożyem wniosek o przeniesienie numeru do operatora Play. Pod koniec maja zostałem zaproszony do Pleya w celu podpisania umowy na telefon stacjonarny. Umowa została podpisana w dniu 31.05.2011r. Do dnia dzisiejszego usługa jest nieaktywna ze względu na "jakieś" nieścisłości (w maju była zgoda). Po telefonie do TPSA (800 500 005) otrzymałem informację że numer telefonu jest nieaktywny i z tego względu nie może być przeniesiony do innego operatora. Powstało błędne koło. Nie wiem gdzie szukać pomocy. Czy taka praktyka jest dozwolona ?
Obserwuj wątek
    • Gość: K. Re: Pytanie do UKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 11:35
      Skoro numer jest nieaktywny to musiałeś złożyć w TP wypowiedzenie umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych z powodu braku warunków technicznych na przeniesienie nr do nowej lokalizacji, dobrze myślę? Jesli tak, to nie posiadasz faktycznie żadnego numeru, a co za tym idzie - nie masz czego przenosić do Play:)). Nawet, jeśli warunków na linię nie ma w tym nowym miejscu, to usługa telefoniczna może być świadczona na starym adresie i raczej wtedy jest możliwość przeniesienia numeru do Play. Może się przydać : www.cik.uke.gov.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=119:jak-przenie-numer-telefonu-stacjonarnego-do-nowego-operatora&catid=41:telefon&Itemid=82
      • Gość: Darek Re: Pytanie do UKE IP: 82.177.9.* 14.06.11, 09:22
        Dziekuję za odpowiedź.
        Nie składałem wypowiedzenia umowy w TP. W zawiazku ze zmianą zameldowania złożyłem wniosek o przeniesienie numeru na nowy adres. Odpowiedź była negatywna ze wzgledu na brak "wolnej pary". Usługa oczywiście może być świadczona na starym adresie ale ja tam już nie mieszkam. Co robić ? Z kim rozmawiać ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka