IP: *.aster.pl 10.02.11, 22:08
Czy w 8 miesiącu można podawać dziecku 1/2 żółtka do zupki z mięsem? Niestety upatrzył sobie zupki tylko z mięskiem, żadne jarzynowe mu nie wchodzą...i nie wiem jak mu podawać żółtko...kisiel odpada... próbowałam...
Obserwuj wątek
    • Gość: Patrycja7 Re: żółtko IP: *.home.aster.pl 11.02.11, 10:37
      To może spróbuj do takiej zupki dodać dużo mniej mięska. Żółtko dlatego daje się na zmainę z mieskiem aby dziecko otrzymało odpowiedni poziom żelaza w diecie bo z mięska i żółtka jest ono najlepiej przyswajane przez organizm. Zamiast mieska do diety wprowadź też rybkę, aby synek, nie chcial tylko posilków mięsnych.
      • matka_karmiaca Re: żółtko 11.02.11, 10:42
        > Żółtko dlatego daje się na zmainę z mieskiem

Żółtka nie daje się na zmianę. Mięsko daj się codziennie, a żółtko co drugi dzień. To jest wyraźnie napisane w schemacie.
        • batinka1 Re: żółtko 12.02.11, 18:18
          czyli żółtko dodajemy do zupki z mięsem??? bo nie zrozumiałam.
    • agnieszka.lelen Re: żółtko 12.02.11, 22:39
      Można dodać żółtko do zupy z mięsem (mięso codziennie a 1/2 żółtka co drugi dzień). Ale to powinna być zupa z warzyw z mięsem! pozdr.
      • limonka_a Re: żółtko 21.02.11, 22:39
        trochę mnie to dziwi - czy mięso codziennie jest konieczne?? przecież dorosły nie potrzebuje mięsa codziennie, to po co zapychać niemowlaka? ja w każdym razie zamierzam podawać max. 4 razy w tygodniu, 1 raz rybkę..

albo czegos nie zrozumialam
        • Gość: maciusxx Re: żółtko IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.11, 22:53
          A ja zapytam tak: JAK przygotować żółtko - na twardo czy ugotować surowe w wodzie (spotkałam się z dwiema opcjami)? I przy okazji to samo z OLEJEM/OLIWĄ - na surowo, czy "ugotować" (do wody z jarzynkami?)?
          • paola_k2 Re: żółtko 08.03.11, 13:03
            Zeby podac zoltko, wystarczy ugotowac jajko na twardo i oddzielic Ale mozesz gotowac osobno ja ci sie chce bawic. Ja tluszcz do zupy dodaje na koncu, po podgrzaniu, tuz przed podaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka