Dodaj do ulubionych

koktajle białkowe

23.02.11, 11:02
Witam
Chciałabym schudnąc ok. 5 kilo. Chcę ograniczyć słodycze (moja miłość) i codziennie ćwiczyć (mam w domu orbitreka). Czy mogłabym jeden posiłek w ciągu dnia, np. śniadanie zastąpić koktajlem białkowym. Czy takie koktajle wspomagają odchudzanie, czy to jednak lipa i naciąganie klientów.
Może ktoś ma jakieś doświadczenie z koktajlami ?.
Obserwuj wątek
    • emilia.gnybek-ciosek Re: koktajle białkowe 25.02.11, 11:46
      Aby schudnąć nie trzeba sięgać po suplementy czy koktajle. Jeśli dieta jest dobrze zbilansowana, różnorodna i stosuję się ją zbędne kilogramy spadają. proponuję na śniadanie zamiast po koktajl sięgnąć po kanapkę z pełnoziarnistego pieczywa z twarogiem i warzywami czy chudą wędliną i warzywami. Może to być również miska płatków z garstką bakalii czy pokrojonym świeżym owocem. Na II śniadanie można sięgnąć po jogurt i owoc, na obiad surówkę bądź gotowane warzywa, kawałek chudego mięsa, ryby i dodatek skrobiowy (kasza, ryż brązowy, makaron razowy) przy czym warzywa powinny dominować na talerzu. Na kolację może pojawić się ponowie kanapka, a na kolację sałatka z pieczywem pełnoziarnistym. Tak przygotowany jadłospis pozwoli zarówno zapełnić żołądek, jak też dostarczy potrzebnych ustrojowi składników odżywczych.
    • kochakasia Re: koktajle białkowe 04.03.11, 18:31
      Ja miałam. Było ze mną tak. Od lat zmagałam się z moimi kg! Próbowałam różnych sposobów na pozbycie się nadwagi, ale waga wracała. Aż wreszcie ktoś polecił coś rewelacyjnego!Nawet nie wiem kiedy zgubiłam te kg, wiem tylko ze nie glodowalam i jadłam ulubione moje potrawy a chudłam. Waga nie wróciła:) Chcesz się dowiedzieć więcej? zajrzyj
      idealnafigura.com/gberes. Polecam naprawdę warto
    • mmsgallery Re: koktajle białkowe 21.10.11, 10:49
      Jeśli lubisz czuć się najedzona i nie głodować to koktajle białkowe sa dobrym rozwiązaniem, bo wyrównują cukier, mają niskie IG i nie powodują tycia. Ja stosuje koktajle Naturall Balance z Oriflame i jestem z nich zadowolona. Dobrze na mnie działa także ser biały i warzywa strączkowe, jestem najedzona i nie mam ochoty na słodycze. Jak nie mam czasu i możliwości gotowania i zabierania ze sobą pudełek to biorę właśnie shaker i koktajl i to wygodne.
    • krzysztofsf Kostka cwierc kilo twarogu chudego 21.10.11, 12:16
      Jak w temacie.
      Nakarmi na kilka godzin a do tego ladnie oczyszcza organizm z tluszczu, dostarczajac jednoczesnie bialko i wapn.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka