Dodaj do ulubionych

Kobieta po rozwodzie

29.08.06, 11:36
ma siłę i determinację , by rozpocząć nowe zycie bez faceta, a mężczyźni
potrafią TYLKO schować się za inną spódnicą.
zdrowie.onet.pl/1301954,2041,,,,drugie_zycie_kobiety,psychologia.html
Obserwuj wątek
    • elf28 Re: Kobieta po rozwodzie 29.08.06, 11:40
      No faktycznie... to dowaliłaś Tym facetom!

a tak serio, to się uśmaiałam!
    • cofitofi Re: Kobieta po rozwodzie 29.08.06, 11:41
      niektórzy za kolejną n_tą spódnicę i zrobić kolejne dziecko ,a jednak to
      nieudacznicy.
      • mikawi Re: Kobieta po rozwodzie 29.08.06, 11:44
        bo założyli drugą rodzinę po rozwodzie? hihihi, taaaaak, myśl tak dalej,
        łatwiej ci w życiu będzie wink
        • cofitofi Re: Kobieta po rozwodzie 29.08.06, 11:50
          hihihi....bo tylko to potrafią, ale mówią , ze to żadna sztuka, kiedy następna
          sama pcha się do łóżka...hihi
        • mikawi Re: Kobieta po rozwodzie 29.08.06, 11:51
          ps. a swoją drogą bet66, że też ci się chce włazić oknem jak cie drzwiami
          wywalają... blech
          • m-m-m Re: Kobieta po rozwodzie 29.08.06, 11:59
            Ano właśnie, dawno Cię tu nie było.
            Nowy-stary kostium nickowy.
          • lilith76 Re: Kobieta po rozwodzie 29.08.06, 12:02
            > ps. a swoją drogą bet66, że też ci się chce włazić oknem jak cie drzwiami
            > wywalają... blech

I kto tu ma problemy ze sobą?
            wink
      • elf28 Re: Kobieta po rozwodzie 29.08.06, 11:50
        nooooo... masz rację, tak, tak. A świstak siedzi i zawija te sreberka.... big_grinDDD
    • jayin Re: Kobieta po rozwodzie 29.08.06, 11:51
      cofitofi napisała:

> ma siłę i determinację , by rozpocząć nowe zycie bez faceta, a mężczyźni
      > potrafią TYLKO schować się za inną spódnicą.

A mi się wydaje, że po prostu facet do czego innego potrzebuje drugiej osoby, a kobieta - do czego innego. I nie jest to sprawa wyłącznie seksu smile

Kiedy kobieta jest "zmuszona" do nagłej 100% samodzielności - w życiu i finansach (czy to za sprawą rozwodu, czy rozstania "bezpapierkowego) - to albo sobie z tym poradzi, albo nie. Ale jak już sobie poradzi - to poza kontekstem "uczuciowym" - dochodzi do wniosku że ten facet nie jest już jej do niczego potrzebny, skoro i tak wszystko umie sama suspicious Taki syndrom "Zosi-Samosi". Też taki mam, szczerze mówiąc :=) Mężczyzna jest opcją "dla przyjemności lub/i z potrzeby uczuć". A nie "koniecznością", bo "co ludzie powiedzą, bo jak to tak, bo ja muszę mieć męża, bo wypada, bo łatwiej we dwoje ze wszystkim sobie radzic...". Itd.

Swoją drogą znam niewielu mężczyzn, którzy są sami - tzn. po 30-tce i po rozstaniach/rozwodach. Spytałam właśnie znajomego - dlaczego mężczyzna na ogol NIE JEST (zbyt długo) SAM.

Pohmmmał, pomruczał...

"Bo facet, który długo jest sam, bez kobiety, to wygląda na nieudacznika życiowego, nawet jeśli jest bogaty. A ktory z nas by chcial choćby tylko WYGLĄDAĆ na nieudacznika?smile"

Coś w tym jest chyba... smile
    • lilith76 Re: Kobieta po rozwodzie 29.08.06, 11:52
      Tiaaaaaaaa,
      A największe triumfy czytelnictwa i oglądalności mają dzieła, w których porzucona kobieta dokonuje diametralnej zmiany życia na plus i w nagrodę otrzymuje nowy piękny, ulepszony egzemplarz mężczyzny. Ależ ona się, oczywiście, za nowymi spodniami nie chowa. Bynajmniej. Ona to dostaje jako gratis od Losu.

Moim celem nie jest krytykowanie kobiet wchodzących w kolejny związek - wiele szczęścia im życzę. Jednak po fiasku jednego związku, każdy ma szansę udowodnić, że z innym egzemplarzem lepiej mu wychodzi bycie Partnerem.
    • lilith76 Re: Kobieta po rozwodzie 29.08.06, 12:02
      Cofitofi, to może znajdź wreszcię tę siłę i determinację...
      Bo na razie to się chowasz, raz po raz za innym nickiem...
      • mikawi Re: Kobieta po rozwodzie 29.08.06, 12:09
        hehehe, dobre smile
    • natasza39 A co ty bet tak o tych rozwodach ostatnio? 29.08.06, 14:45
      Stary znowu się puścił i juz nie chce do ciebie wrócić?
      Bo oczywiście na to, żeby przestać się trzymać kurczowo tych wyszlajanych
      portek cię nie stać biedactwo!
      • cofitofi nataszo 29.08.06, 15:01
        oczywiscie zapomniałam o twoim przypadku, kiedy kobieta po rozwodzie zamiast
        rozwijać się , samorealizować , iść do przodu ...chwyta się rozporka cudzego
        męża. To smutne, ale prawdziwe.
        • natasza39 Re: nataszo 29.08.06, 15:05
          cofitofi napisała:

> oczywiscie zapomniałam o twoim przypadku, kiedy kobieta po rozwodzie

Muszę cie zmartwić, bo juz ci się od tego plutego po wszystkich foracvh jadu
          pomieszało, ja NIGDY NIE BYŁAM ROZWÓDKĄ!
          • cofitofi Re: nataszo 29.08.06, 15:15
            to drobiazg ,taka nieścisłość, ale najwazniejsze, ze co do reszty , to się ze
            mna zgadzasz...DD
            • natasza39 Re: nataszo 29.08.06, 15:17
              cofitofi napisała:

> to drobiazg ,taka nieścisłość, ale najwazniejsze, ze co do reszty , to się ze
              > mna zgadzasz...DD

Oczywiście bet, ze się zgadzam.Tylko ty się rozwijasz. Ty i papier toaletowy!
              • cofitofi Re: nataszo 29.08.06, 15:24
                to przykre, ze na takim zadupiu , jak ty mieszkasz, nie ma takich mozliwości
                rozwoju dla kobiet, więc pozostaje ...jedno.
        • lilith76 Re: nataszo 29.08.06, 15:17
          Znam mnóstwo przykładów kobiet, które idą do przodu, samorealizują się NIEZALEŻNIE od tego, czy są w związku, czy nie i jakie były korzenie tego związku.

Znam też sporo przykładów kobiet, którym nie idzie samorealizacja pomimo rozwodu, np.:

beatea
          monopri
          biala_kalia
          cogita
          peaker
          unisex
          tramwajarka
          milu_tka
          figur_ka
          cofitofi
          bet66
          roz_darta
          sarina
          kochankaa
          tele_sfor
          pittypat
          nie.pierwsza
          a.malusia
          rififi
          taka_laska
          fi_gurka
          borys.m
          naemi
          ani_ta
          • natasza39 Moge jeszcze kilka takich ników podesłać. 29.08.06, 15:26
            To bowiem nie wszystkie wcielenia bet.
            • cofitofi Re: Moge jeszcze kilka takich ników podesłać. 29.08.06, 15:27
              z niecierpliwością czekamy !
              • swieta_1 Re: Moge jeszcze kilka takich ników podesłać. 29.08.06, 15:32
                że też cholera taka i wstydu nie ma. Jak wywalą to i tak wraca. Bumrang taki czy
                co. Bet66 - kobito zajmij się ŻYCIEM - tym prawdziwym, bo warto. Ono piękne
                takie jest, jadem pluć nie warto bo ten jad wraca do ciebie.
                • cofitofi Re: Moge jeszcze kilka takich ników podesłać. 29.08.06, 15:39
                  swieta_1 to kolejne wcielenie BET66
                  • swieta_1 Re: Moge jeszcze kilka takich ników podesłać. 29.08.06, 15:42
                    o proszę i na głowę jeszcze się rzuciło.
                    • cofitofi Re: Moge jeszcze kilka takich ników podesłać. 29.08.06, 15:44
                      nie wymiguj się ,wiem to z pewnego źródła.
                  • lilith76 Re: Moge jeszcze kilka takich ników podesłać. 29.08.06, 15:43
                    Sama się karcisz?
                    Mi się Gollum i Smeagle z "Władcy Pierścieni" przypomina.
    • sonrisa3 Re: Kobieta po rozwodzie 30.08.06, 10:19
      Nuuuudzisz...<ziew>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka