kwiatek02 20.11.07, 13:07 Witam, szukam i szukam wierszyka Igora Sikiryckiego "Orzeszek" niestety bezskutecznie. Czy ktoś może ma ten tekst :(((( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolorko Re: orzeszek 20.11.07, 13:10 Mam, niedawno udało mi sie kupić wydanie ,jakie zapamietałam z dzieciństwa ( seria z wiewiórka). W wolnej chwili podeslę, na gazetowy?? Odpowiedz Link
kwiatek02 Re: orzeszek 20.11.07, 13:15 Może byc na gazetowy :)))))))) Strasznie Ci dziękuję. Pamiętam tą serię sama ją miałam jako dziecko - niestety książeczka poszła w świat do młodszych dzieci i się zapodziała. Odpowiedz Link
kolorko Re: orzeszek 24.11.07, 21:15 Wysłałam, mam nadzieję, że doszło:) Moje dziecinne ksiażeczki tez poszły w świat, ale większość tytułów udało mi się już odkupić, między innymi ulubione z serii "z wiewiórką" i "poczytaj mi mamo" ( "Orzeszek"," Pies i Kot", "Hipopotam lubi błoto"," Gdyby", "Samo się"," O Ali, Wojtku, kocie i malowaniu na płocie", "Antycyponek", "Mateusz", "Przepraszam, smoku"). Odpowiedz Link
dlania Re: orzeszek 24.11.07, 21:32 A ja mam pytanie, jak Ci sie udaje je powstrzymać od rozsypywania się? Moja teściowa skrzętnie zbierała wszystkie zabawki i książeczki po swoich dzieciach. Wnuki dostały je w spadku, takie rarytasy jak "Orzeszek" czy mój ukochany "Niedźwiedź i wrona" tez, ale... Papier słaby, rączki dzieci niezgrabne, książeczki do roku, dwóch tracą okładki i rozsypuja się. Marzę, żeby ktoś wznowil serię na solidnym papierze i z kolorami. Odpowiedz Link
kolorko Re: orzeszek 24.11.07, 21:50 Wiekszośc tych, które udało mi sie zdobyc jest w bardzo dobrym lub dobrym stanie, chyba po prostu były rzadko uzywane:)) Odpowiedz Link
kwiatek02 Re: orzeszek 26.11.07, 13:07 Mam. Dzięki jeszcze raz. Jak sobie przeczytałam to az łza mi sie w oku zakreciła. Odpowiedz Link