Dodaj do ulubionych

endometrioza

05.09.06, 22:25
Witam !
Mam pytanie
Czy ktoś na forum słyszał albo zna przypadki leczenia homeopatią endometriozy
i z jakim ewentualnie skutkiem.
Cy ktoś zna dobrego i skutecznego lekarza homeopatę z Warszawy. Trochę się
już w tych lekarzach pogubiłam. Przeglądając rózne wypowiedzi wywnioskowałam
,że dobrą opinią cieszy się dr Oczkowski,ale chyba wyjechał.
Obserwuj wątek
    • jss7 Re: endometrioza 06.09.06, 00:19
      na forum Dolisos tak pisał wspominany przez Ciebie Jacek Oczkowski: "W leczeniu
      endometriozy można stosować wiele leków homeopatycznych. Poświęcony jest temu
      tematowi rozdział w książce pt homeopatia w ginekologii dwu lekarek francuskich
      o specjalności ginekologicznej. Najczęściej stosowanymi lekami są thuya 9CH
      jeden raz w tygodniu oraz luteinum 15CH jeden raz dziennie"

pozdrowienia
      • tamara46 Re: endometrioza 06.09.06, 08:30
        Znam to forum już tam zaglądałam i czytałam na ten temat .Tam znalazłam dr
        Oczkowskiego. Już kupiłam sobie te specyfiki.Jednak wiadomości tam zawarte są
        bardzo ogólne nie podano ile granulek należy przyjmować i czy w ogóle są to
        leki, które nogę brać. Dlatego chciałm pójść do jakiegoś dobrego homeopaty z
        dużym doświadczeniem, który zastosował by odpowiednią kurację.
        Pozdrawiam
    • olka981 Re: endometrioza 11.09.06, 14:57
      tamara to odezwij sie i daj znac jak ci idzie ?? ja mam endometrioze tez
      bralam ziola bo mialam cyste i jednym to byla thuja i cysta mi znikla ale
      teraz wrocilam to tabletek anty bo boje sie kolejnej cysty i nie daj boze
      operacji dlatego ciekawa jestem jak bedzie twoje zdrowko po ziolkach daj znac !!
      dzieki
      • tamara46 Re: endometrioza 12.09.06, 13:26
        Witaj!
        Dopiro zaczynam sie leczyć. O endometriozie dowiedziałam się niedawno. Dzisiaj
        idę do gina zobaczę co mi wogóle powie. Ciekawa jestem jakie bedzie miał dla
        mnie alternatywy leczenia tego utrapienia. Bardzo jestem przeciwna braniu
        leków hormonalnych. Rozwalają cały organizm.Na razie biorę thuje , olej z
        ogórecznika (BORACELLE), chińskie zioło DONG QUAI. Dowiedziałam sie jeszcze o
        innych lekach homeopatycznych i ziołach likwidujących torbiele.Są to jednak
        preparaty doraźne. Potem jest zalecenie wybrać się do dobrego homeopaty
        klasyka.
        • olka981 Re: endometrioza 12.09.06, 14:55
          no ja tez bralam na unormowanie hormonow tylko vitex ale DONG QUAI chyba tez
          dobre no i ta thuja jest dobra wlasnie na torbiele jesli masz jakies
          ja bralam z tabletkach
          • tamara46 Re: endometrioza 13.09.06, 08:37
            zajrzyj do poczty.Chciałabym pokorespondować z Tobą, ale wszystkiego nie chcę
            pisać na forum.
    • babsee Re: endometrioza 13.09.06, 14:24
      Mam prośbe.jesli możecie wymieniac uwagi na temat leczenia tego schorzenia tu
      na forum-bylabym wdzieczna.Zostanie dla potomnosci(jak mawia Matini)a poza tym
      moja przyjaciolka jest wlasnie po leczeniu hormonalnym, ktore cofnelo tylko
      chorobe na 2 miesiące.Teraz znow ma torbiele.jestem wiec bardzo ciekawa czy
      homeopatia Wam pomoże.
      ps.Przyjaciolka pije teraz zioła Ojca Klimuszko.
      • tamara46 Re: endometrioza 14.09.06, 13:00
        Wszystkich uwag nie można wymieniać na tym forum ponieważ dotyczy ono tylko
        homeopatii a ja lecze się różnymi metodami nie tylko tą jedną metodą . Jeżeli
        chcesz podyskutować to wyślij maila. Biore tylko jeden lek homeopatyczny
        thuje9CH raz w tygodniu. Nie wiem czy mi to pomaga bo dopiero zaczełam. Jak
        będę miała jakieś efekty to wtedy ujawnie na forum. Słyszałam , że te
        torbiele mają właśni tendencje do odnawiania się.
        • 5_monika Re: endometrioza 14.09.06, 13:04
          a tą Thjuę 9ch co tydzień dostałaś od homeopaty ?
          • tamara46 Re: endometrioza 14.09.06, 13:57
            Nie.Przeczytałam na forum dolisos. Polecał to dr Oczkowski.Do tego była
            luteina 15CH. Tego drugiego leku nie biorę ponieważ mam pewne obawy.Nie wiem
            dlaczego jest to co tydzień i do tego nie była podana dawka. Ja biorę 5
            granulek raz w tygodniu.Trochę mnie to dziwi, ale może tak powinno być?
            Czytałam w różnych ksiażkach, że tą thuje stosuje sie przy torbielach. Nie wiem
            czy nie brać jej codziennie?
            • 5_monika Re: endometrioza 14.09.06, 14:05

Raz w tygodniu lek w granulkach(prosto do buzi) stosuje się lecząc stany
              przewlekłe lub ten sam lek codziennie ale z wody.
              sama nie dobierzesz potencji leku, możesz spróbować, ale nie mieszkasz tam
              gdzie nie masz dostępu do homeopaty.
              Thuja nie jest jedynym lekiem zresztą tak jak było wcześniej zacytowane.
              Ja samodzielnie nie leczyłabym w tym przypadku.

pozdrawiam
              • tamara46 Re: endometrioza 14.09.06, 14:53
                Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że leczyłaś tę dolegliwość lub podobną. .
                Ciekawa jestem z jakim skutkiem czy udało się zaleczyć. Zgadzam sie z Tobą co
                do doboru leku. Stosuję to dodatkowo a lecze się innymi metodami.Brałam ten lek
                dopieo jeden raz a do homeopaty mam zamiar sie wybrać. Problem polega na tym,
                że chciałam do dr Oczkowskiego ,niestety wyjechał. Cały czas szukam dobrego
                homeopaty z Warszawy. Na forum poda wiele nazwisk, ale i opinie są podzielone.
                Cieżko sie zdecydować.Myślałam o dr Niewada lub Chorzepa. Jednak nie do końca
                jestem przekonana. W swoim życiu leczyłam sie homeopatią kilka razy a efekty
                były rózne. Dlatego jestem ostrożna. Poza tym chcę najpierw porobić badania,
                które też mogą być pomocne przy doborze leków.Napisz ile granulek powinnam
                stosować przy aplikowaniu raz w tygodniu.
                • 5_monika Re: endometrioza 14.09.06, 16:16
                  nie leczyłam żadnej z takich dolegliwości, co nie znaczy że nie brałam leków
                  właśnie na stan przewlekły.Tych dwóch lekarzy nie znam, p.Oczkowskiego również,
                  kidyś udzielał się na forum, ale to było b.dawno.
                  Liczba kulek nie ma znaczenie, ważne jak często i jaka potencja-ja zawsze biorę
                  jedną.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka