sad_ness 27.11.06, 14:31 czy bulion lub tzw.mintki sa dopuszczalne? Czy zna ktos jakies obszeniejsze zrodla na temat diety w necie Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1dycha Re: bulion... 27.11.06, 16:05 1. bulion nie. 2. co to są mintki? 3. wystarczy uważnie poczytać forum... Odpowiedz Link
sad_ness Re: bulion... 27.11.06, 17:19 1)bulion nie? wlasnie szukalam przepisow i co znalzalam w przepisach..jest bulion albo kostka rosolowa. 2)mintki to literowka 3)wytarczy nie pouczac, gdy sie samemu nie jest kompetentnym jak widac, a czasa,mi brakuje czasu aby szukac, za to widze ze masz sporo czasu wiec..spozytkuj go jakos sensownie. Bakłazan w sosie orzechowym o_l_a 02.07.04, 16:46 + odpowiedz BAKŁAŻAN W SOSIE ORZECHOWYM (z kuchni gruzińskiej) średni bakłażan 1/4 szklanki wyłuskanych orzechów ok. 1/4 szklanki bulionu troszeczkę zmielonej kolendry ząbek czosnku sól sproszkowana ostra papryka ocet winny lub sok z cytryny 1. Bakłażan pokroić w grube plastry, usmażyć z obu stron. 2. Sos: Orzechy zmielić lub zmiażdżyć w moździeżu. Czosnek rozetrzeć z solą, dodać do orzechów. Dodać zmieloną kolendrę, szczyptę ostrej papryki, ocet winny lub sok z cytryny (do smaku, nie za dużo), nastepnie dodawać bulion i rozcierać. Najlepiej przygotowanie sosu wychodzi w makutrze bardzo dobrze sie uciera. Sosem polewać plastry bakłażanów. Można jeść to danie na zimno, jako przystawke, ale smakuje też na ciepło. Odpowiedz Link
madziuus Re: bulion... 27.11.06, 17:50 jak chcesz sie scisle trzymac diety to nie powinnas uzywac kostek rosolowych ;p tam jest zazwyczaj cukier, marchewka, pomijajac juz ze duzo w tym chemii Odpowiedz Link
sad_ness Re: bulion... 27.11.06, 21:44 ..rozumie, wiem...ale w duzej ilosci przepisow funkcjonuje wlasnie ten skladnik...spojrz na przepisy w I fazie...kurcze i sa takie dobre Odpowiedz Link
madziuus Re: bulion... 28.11.06, 08:27 ja wiem wiem doskonale bo sama uzywalam kostek rosolowych ale mowie ze nie mozna bo niby nie mozna.. :x ;d Odpowiedz Link
maagda83 Re: bulion... 28.11.06, 10:29 "wytarczy nie pouczac, gdy sie samemu nie jest kompetentnym jak widac, a czasa,mi brakuje czasu aby szukac, za to widze ze masz sporo czasu wiec..spozytkuj go jakos sensownie." hej a co ty taka nerwowa jestes? dycha to jedna z najbardziej kompetentnych osob na tym forum(od tygodnia tu jestem i juz zdazyłam zauwazyc)jak pytasz to licz sie ze ludzie Ci odpowiedza, a nie sie zloscisz ze odpowiedz nie jest taka jakiej oczekujesz. pozatym z tego co wiem to forum to jest poto zeby sie wspierac a nie czepiac. Odpowiedz Link
1dycha Re: bulion... 28.11.06, 16:22 dzięki maagda za komplement, chociaż wolałabym być szczupła niż kompetentna ;/ Odpowiedz Link
madziuus Re: bulion... 28.11.06, 16:45 1dycha jak dlugo jestes juz na sb? i ile wazysz przy jakim wzroscie jak mozna wiedziec Odpowiedz Link
sad_ness Re: bulion... 28.11.06, 17:38 hm...moze troche nerwowo ale nie lubie takiej formy "dyskusji" na forum. szczegolnie gdy czyjes "rady" sa...nie do konca zgodne z tym co widze np. w przepisach. Co do kompetencji to roznie bywa. Pozdrawiam Odpowiedz Link
1dycha do madziuus 28.11.06, 20:22 hej madziuus, na dsb jestem od kwietnia i mam 172 cm. w październiku przytyłam 3kg (fajki..) a teraz z tym walczę. wszystkim co jadłam od pięciu tygodni, wraz z przekleństwami i danymi wagowymi znajduje się w wątku o wzorcowej plażowiczce. może faktycznie nie warto słuchać moich rad. Odpowiedz Link
sad_ness Re: 1dycha 28.11.06, 21:52 1dycha ja Cie przepraszam za tresc i forme...jezeli sie poczulas urazona. Mam niewyparzone paluchy i jak mnie z czyms poniesie to... Poza tym literki na forum nie maja emocji i nie wiemy z jakim kontekstem cos pada. Moze nadinterpretowalam Twoj przekaz i mnie ponioslo. Odpowiedz Link
1dycha Re: 1dycha 28.11.06, 22:24 nic się nie stało. przynajmniej zrobiło się wesoło na wątku o bulionie ;/ bo tych kostek to jest x rodzajów i niektóre są złe a niektóre nie. Odpowiedz Link