kociak40 20.12.14, 17:58 "Prawdę mówiąc, wszystkich bogów ja nienawidzę" - Ajschylos (525 - 456 p.n.e.) Prometeusz skowany, w. 975 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sclavus Re: Kredo 20.12.14, 18:11 Prawdę mówiąc, żadnego nie uznaję, jako byt jakikolwiek... *** nieistnienie nie może być powołane do bytu, a istnienie nie może przestać być Odpowiedz Link
kolter Re: Kredo 20.12.14, 19:21 sclavus napisał: > Prawdę mówiąc, żadnego nie uznaję, jako byt jakikolwiek... > *** > nieistnienie nie może być powołane do bytu, a istnienie nie może przestać być Tego jednego czcisz ); Ich losem - zagłada, ich bogiem - brzuch, a chwała - w tym, czego winni się wstydzić. Odpowiedz Link
kolter Re: Kredo 20.12.14, 19:19 kociak40 napisał: > > "Prawdę mówiąc, wszystkich bogów ja nienawidzę" - Ajschylos (525 - 456 p.n.e.) > Pro > meteusz skowany, w. 975 No ale za co ............... Odpowiedz Link
kociak40 Re: Kredo 20.12.14, 19:43 kolter napisał: > No ale za co ............... Wolał w nic nie wierzyć, niż w boskie dobre intencje. Odpowiedz Link
kolter-rm Re: Kredo 20.12.14, 20:03 kociak40 napisał: > kolter napisał: > > > > No ale za co ............... > > Wolał w nic nie wierzyć, niż w boskie dobre intencje. Czyli obrażony na pana boga/bogów ) Odpowiedz Link
taniarada Re: Kredo kociak 20.12.14, 21:46 Wybacz za złe słowa .Za wybrańców nie z Twojej woli.Za ciągłe <usrywanie .Za rzetelność tego forum .Za ludzi co nie mają honoru i krzty kultury słowa .Wybacz moje grzech,też nie jestem aniołkiem .Nie wybaczaj łotrom, złym przyjaciołom .Tym co głoszą co dziennie ewangelię swojego fałszywego życia.To były świątecznie życzenia .Dla Ciebie i całej rodziny.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Kredo kociak 21.12.14, 21:10 "To były świątecznie życzenia ." - taniarada Niech żyje Nowy Rok! Niech zmienia się nasz świat! W którym dobrobyt będzie, Za kilkadziesiąt lat! Odpowiedz Link
kociak40 Re: Kredo 21.12.14, 22:46 Wiara daje nadzieję ale jednocześnie ogranicza swobodę myślenia. Odpowiedz Link