log222 29.04.08, 20:46 słodkim Jasne kurde blade! Czasami celuję w jakieś duże paczki ciastek i zjadam jako osobny posiłek. Muszę się zapchać. Czasami jest tak cały dzień prawie. Nie lubię.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anoosha Re: Zapchać się 30.04.08, 09:10 Mam tak samo :-) i też nie lubie, bo potem mam wyrzuty sumienia i czuję się gruba. Ale znalazłam sposób - szukam zamienników. Są np. takie batony crunchy, które są zrbione z musli, a zamiast czekolady jest polewa jogurtowa. Też są słodkie i nie mam po nich wyrzutów sumienia i też zapychają. No i chodzę na fitness, to szybciej mi się spala to wszystko. Odpowiedz Link
log222 Re: Zapchać się 30.04.08, 11:35 Tja, zamienniki. Batonik wielkości palca za kasę o wartości dwóch tanich czekolad jest po prostu nieopłacalny. (Zdarzało się, że rezygnowałam z zapychacza, bo szkoda mi było pieniędzy ale to chyba raczej przed wypłatą) Odpowiedz Link
anciax zachowanie kompulsywne 30.04.08, 09:30 Zajadasz stres. Znam to z autopsji :( Polecam zajęcia, tzn żeby zająć ręce jakimś zadaniem, pracą, ćwiczeniami fizycznymi (fitness, sport na świeżym powietrzu) bo wtedy nie będzie miała zcasu na zapychanie się. Odpowiedz Link
kajda28 Re: Zapchać się 30.04.08, 10:28 ja kiedyś się napychałam, ale na szczęście nie słodyczami- nie lubię. teraz jak na coś czekam się opycham, jak jest niepewna sytuacja,jem kanapki. cholera uciekam, tchórzę- przestałam odbierać tel. od kumpla, z którym już nie chce się spotykać, kończyłam z nim już 3 razy- i nie mam już siły robić tego po raz 4!!!! więc po prostu uciekam, chowam się- cała ja... napisałam mu na gg wiadomość, ale chyba jej jeszcze nie odczytał. więc nie wie co się dzieje. cholera, mam iśc zapytać o pracę.... boję się, oddalam ten moment ;( ale jak nie pójdę dzisiaj to będę zła na siebie że nawet nie spróbowałam. a boję się , boje się że pójdę i się przyznam że mi zależy na tej pracy (?) sama nie wiem, aaaa.... straszne to wszystko :((( Odpowiedz Link
mskaiq Re: Zapchać się 03.05.08, 13:16 Zamiast slodkim kup Sobie banana albo jablko. To jedyne zapychacze ktore Ci pomoga. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
anciax Re: Zapchać się 03.05.08, 14:41 > To jedyne zapychacze > ktore Ci pomoga. Owoce w nadmiarze wcale nie pomagają. Poza tym jeśli to jest swego rodzaju uzależnienie od słodyczy (zamienników również!), to do czego Ty ją namawiasz ?! Odpowiedz Link
log222 Re: Zapchać się 03.05.08, 17:34 Gdybym chciała banana albo jabłko to bym se kupiła banana albo jabłko :\ To nie ma być żadne "zamiast". Zwłaszcza, że dodatkowo świetnie opróżniają portfel. No przynajmniej mój Odpowiedz Link
mskaiq Re: Zapchać się 04.05.08, 03:31 Owoce oczyszczaja cialo z toksyn, dzieki temu czujemy sie lepiej. Poza tym cukier zawarty w owocach nie jest szkodliwy a na przyklad dwa banany zawieraja tyle zelaza ile potrzebujesz w ciagu dnia. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
konst.ancja Re: Zapchać się 06.06.08, 11:59 Banany poza tym zawieraja serotoninę, która działa jak antydepresant i poprawia nastrój. I kompleks witamin B, który wzmacnia układ nerwowy. Więc chyba warto zamienić batoniki i ciastka na coś zdrowszego, i mniej kalorycznego. Odpowiedz Link