seala1 11.09.05, 13:58 kobieta.interia.pl/kuchnia/news?inf=664391 poczytajcie sobie dziewczynki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yorki7 Re: soja 11.09.05, 14:30 dziewczynki, gorąco polecam!! Od lat jem soję -kupuję ja w postaci półprpduktów - tzn. albo jako kastę albo w postaci kotletów. Uwazam, ze jest smaczniejsza niż mięcho! No i oczywiscie zdrowsza. SMACZNego!!! Odpowiedz Link
seala1 Re: soja 12.09.05, 08:54 ja sie wlasnie zaopatrzylam w kotleciki z soji, taki proszek mielony z soji, i nawet w mleko sojowe.poniewaz prawie w ogole nie jem miesa (oprocz drobiu) potrzebuje innego zrodla białka.kupiłam nawet takie płatki sojowe do mleka... Odpowiedz Link
lgirl Re: soja 12.09.05, 11:28 tja a ja wczoraj w dalekiej desperacji zezarcia czegokolwiek - namoczylam 4 kotlety sojowe i je zgrilowalam potem tylko lekko posolilam i zezarlam... a tak między nami - cale dC jest na podstawie własnie soji hehe :)) o tej mące musze pomyslec... moze sie da z niej zrobic jakies quasi placki? jak myslicie? Sealko - jak cos porobisz - daj cynki :)) papapapa Odpowiedz Link
seala1 Re: soja 12.09.05, 12:13 z tego czegos mielonego sojowego mozna zrobic placki....oczywiscie doprawic odpowiednio. to trzeba troche namoczyc, dodac jajko (zeby sie kleilo troche).ja wymyslilam ze mozna by dodac troche orzechow (owszem tluste ale zdrowe bardzo).no i taki placuszek zjesc np z surowka z tartej marchewki i pietruszki.moze byc niezle Odpowiedz Link