luksusowy_yacht 13.08.07, 17:09 nie jest mile widziany??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
free_wolna Re: Pracoholizm 14.08.07, 21:37 nie jest! nie masz czasu na nic innego poza praca, mam na mysli watek "ze chcesz byc wolny i to dlugo!!!! usmiechnij sie do pracy, wtul sie w jej zapach i niech do ciebie gaworzy i powie pierwsze "Tata.... to smieszne, bo juz nie dziwne! Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Pracoholizm 15.08.07, 13:17 free_wolna napisała: > nie jest! nie masz czasu na nic innego poza praca, mam na mysli > watek "ze chcesz byc wolny i to dlugo!!!! usmiechnij sie do pracy, > wtul sie w jej zapach i niech do ciebie gaworzy i powie > pierwsze "Tata.... > > to smieszne, bo juz nie dziwne! no kapuje, ale ja mam tak umiem sobie zrobić przerwę chociaż nie potrzebuje urlopów zbyt często, nie pracuję 20h dzxiennie, ale lubię pracować 7 dni w tyg, chociaż staram się robić sobie wolne niedziele, co do "uśmiechania" się do pracy to wygląda to tak, że w pracy zapominam o wszystkich problemach i nie musze się zastanawiac nad niczym. To dla mnie taka ucieczka od rzeczywistości i problemów wszelakich, wiem wiele osób bierze wolne i jedzie gdzieś tam, żeby zapomniec o wszystkim, ale ja tak nie umiem, bo mając zbyt wiele wolnego czasu chcąc nie chcąc zaczyna się myslenie o wielu sprawach. Akurat za słowem Tata wypowiedzanym w moim kierunku nie tęsknie :] A tak wogóle pracowanie to dla mnie wielka przyjemnośc czego wielu moich znajomych nie rozumie i nie potrafią zrozumieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
free_wolna Re: Pracoholizm 15.08.07, 14:46 pracoholizm powoduje chorobe zawodowa zw. przepracowaniem... a to jest trudne do wyleczenia zamiast prowadzic dyskusje nt milosci do swojej pracy wyjedz w miejsca spokojne na chwile nie mysl a potem wsrod tego spokoju przemysl wszystko bez pospiechu co kochasz jak kochasz i jakie beda rezultaty tego uczucia a moze juz cos tracisz, choc slepo kochajac prace - nawet nie zauwazasz co Ci ucieka... zycze Ci powodzenia na kazdej drodze i zawodowej i prywatnej/osobistej ta osobista jest naprawde najcenniejsza Odpowiedz Link Zgłoś