hurysa1 10.11.10, 03:55 Nie mogę zasnąć. Te liczby przerażają. W czym uczestniczy polskie wojsko? Jaka jest tego prawdziwa nazwa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyleon Re: Bezsenność 10.11.10, 06:35 A jak dobrze sypiałaś po 16 marca 1988 roku. patrz : pl.wikipedia.org/wiki/Atak_gazowy_w_Halabd%C5%BCy Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 10.11.10, 07:17 Może niepotrzebnie się wcinam, ale nie rozumiem Twojej Zbyleonie odpowiedzi na post Hurysy. Ona linkuje artykuł z liczbami ofiar wojny w Afganistanie Cytat As of 7 October 2010, the 9th Anniversary of the US invasion of Afghanistan , the human cost of the Afghan War has been estimated as about 4.9 million violent deaths or non-violent avoidable deaths from Occupier-imposed deprivation. A detailed and documented Afghan War Human Cost Fact Sheet has been prepared to assist humane public discussion of the ongoing, US Alliance-imposed Afghan Holocaust and Afghan Genocide that has now reached the dimensions of the WW2 Jewish Holocaust (5-6 million dead, 1 in 6 dying from deprivation). A Ty odpowiadasz (jakby to cokolwiek usprawiedliwiało) artykułem z Wikipedii o zbrodniach Saddama. Mógłbyś wytłumaczyć co miałeś na myśli. Straszniem ciekaw! Odpowiedz Link
zbyleon Re: Bezsenność 10.11.10, 09:26 napoj.chmielowy napisał: > > A Ty odpowiadasz (jakby to cokolwiek usprawiedliwiało) artykułem z Wikipedii o > zbrodniach Saddama. Mógłbyś wytłumaczyć co miałeś na myśli. Straszniem ciekaw! Smutna prawda , ale w/w notka jest dowodem na to , że bandyckie poczynania rządu USA są jakoś kontrolowane przez społeczeństwo. A wielu z nas w ramach politycznej poprawności i wyssanej z mlekiem .... antyamerykańskości używa sobie podrasowując swój pacyfizm i l....wo. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 10.11.10, 09:45 zbyleon napisał: > > Smutna prawda , ale w/w notka jest dowodem na to , że bandyckie poczynania rzą > du USA są jakoś kontrolowane przez społeczeństwo. > A wielu z nas w ramach politycznej poprawności i wyssanej z mlekiem > .... antyamerykańskości używa sobie podrasowując swój pacyfizm i l....wo. > Zupełnie Ciebie nie rozumiem. Lecisz jakimś slangiem lub osobistymi skojarzeniami. Co tu ma do rzeczy Saddam? (nie odpowiedziałeś!). Co tu ma do rzeczy polityczna poprawność? Co tu ma do rzeczy antyamerykańskie mleko matki? 4.9 miliona trupów w ciagu dziewięciu lat i każdy z nas przyłożył się do tego poprzez swoje podatki. To bardzo brudna wojna Zbyleonie i ten mój pogląd nie ma nic wspólnego z podrasowywaniem pacyfizmu. Odpowiedz Link
map4 Re: Bezsenność 10.11.10, 11:10 napoj.chmielowy napisał: > 4.9 milion > a trupów w ciagu dziewięciu lat i każdy z nas przyłożył się do tego poprzez swo > je podatki. dorzucę jeszcze, że standardem w demokratycznym państwie jest kontrolowanie przez jego obywateli zarówno polityków, urzędników jak i wojskowych. W przypadku nowoczesnych wojen o zbrodniach wojennych dokonywanych w naszym imieniu i na nasz rachundek dowiadujemy się ze stron internetowych typu wikileaks, bo oficjalnie całą wojną otacza mgła tajemnicy państwowej a zbrodnie wojenne chowane są pod płaszczykiem walki z terroryzmem. To już nie jest demokracja: politycy zerwali się wyborcom ze smyczy. Odpowiedz Link
skoonk Re: Bezsenność 10.11.10, 12:14 map4 napisał: > dorzucę jeszcze, że standardem w demokratycznym państwie jest kontrolowanie prz > ez jego obywateli zarówno polityków, urzędników jak i wojskowych. a w którym to państwie ten standard? czy to także teoria spiskowa? Zapomnijcie wreszcie o zaufaniu! Przyjmijcie manipulacje za standard, a wszystko stanie się proste. Potem się wyśmiejcie, a wszystko stanie się łatwe. Potem walnijcie macha, a ujrzycie Rzeczy-Jakimi-Są widziane przez Mi-Sie. Odpowiedz Link
zbyleon Re: Bezsenność 10.11.10, 13:38 napoj.chmielowy napisał: > zbyleon napisał: > > > Zupełnie Ciebie nie rozumiem. Lecisz jakimś slangiem lub osobistymi skojarzenia > mi. Co tu ma do rzeczy Saddam? (nie odpowiedziałeś!). Co tu ma do rzeczy polity > czna poprawność? Co tu ma do rzeczy antyamerykańskie mleko matki? 4.9 milion > a trupów w ciagu dziewięciu lat i każdy z nas przyłożył się do tego poprzez swo > je podatki. To bardzo brudna wojna Zbyleonie i ten mój pogląd nie ma nic ws > pólnego z podrasowywaniem pacyfizmu. Proste dla nas wojna w Afganistanie jest przedłużeniem wojny w Iraku (z Saddamem). Ofiary Saddama są niepoliczalne . Czy twoim zdaniem lepiej byłoby tolerować dalszą władzę jego reżimu? A wiesz ilu Afgańczyków zginęło w trakcie inwazji ZSRR (1979-1989)? Ja znalazłem informację o około 700tys do 2,2 mln. To jest informacja? A ilu Afgańczyków zginęło w czasie rządów talibów? ??? Podejrzewam , że wiesz tylko o dwóch posągach. A co sądzisz o : wyborcza.pl/1,75477,8253755,Talibowie_zabijaja_swoich_w_Afganistanie.html zafganistanu.pl/?p=1532 Odpowiedz Link
zbyleon Re: Bezsenność a propaganda 10.11.10, 16:37 Szanowna młodzieży co Wy k..wa wiecie o życiu. Ja nasłuchałem się o agresywnych imperialistach amerykańskich w trakcie: - wojny koreańskiej 1950-1953 - wojny wietnamskiej 1957-1975 Cytat Na nastawienie amerykańskiej opinii publicznej wpływała także w niemałym stopniu międzynarodowa kampania dezinformacyjna prowadzona przez ZSRR – wywiad radziecki KGB sponsorował wiele organizacji, partii politycznych a także poszczególnych dziennikarzy krytycznie wypowiadających się o amerykańskiej interwencji w Wietnamie. KGB całkowicie kontrolowało takie organizacje międzynarodowe jak np. Światową Radę Pokoju (WPC, ang. World Peace Council), kierowaną przez indyjskiego komunistę Romesha Chandra, przeznaczając na nią co roku środki finansowe w wysokości 50 mln dolarów[15]. WPC utrzymywało swoich przedstawicieli w siedzibach ONZ w Nowym Jorku i Genewie oraz w paryskim UNESCO, wywierając niemały wpływ na kształtowanie opinii publicznej i nastrojów społecznych w odniesieniu do wojny w Wietnamie. KGB zakładało także opiniotwórcze gazety, jak np. indyjski "Free Press Journal" (cytowany i nagłaśniany przez zachodnie dzienniki np. "The Times" i publikatory w samym ZSRR np. "Radio Moskwa"), które na zlecenie ZSRR krytykowały politykę USA w rejonie Indochin, często fabrykując nieprawdziwe informacje – w marcu 1968 (w czasie Ofensywy Tet w Wietnamie) podano nieprawdziwe wiadomości o rzekomych zapasach amerykańskiej broni bakteriologicznej w Wietnamie i Tajlandii, zostały one nagłośnione na świecie m.in. za pomocą innego kontrolowanego przez KGB tygodnika Blitz, który napisał iż "USA przyznaje się do broni bakteriologicznej i nuklearnej"[16]. Informacje te okazały się nieprawdziwe, jednak wielu zachodnich naukowców i publicystów uwierzyło w te "doniesienia", a gazety na ich podstawie przez kilka lat dezinformowały społeczeństwa państw zachodnich. To jedno a po drugie popatrzcie na życie mieszkańców Korei Północnej (1954-2010) , policzcie ilość ofiar. Spójrzcie na radosne 35 lat Wietnamu Ho Chi Minh'a . Spójrzcie na życie w Iraku Saddama , czy też Na Afganistan w czasach talibów. W trakcie wojny wietnamskiej zachowywałem się jak klasyczny fellow traveller i to starczy jestem od lat bardzo ostrożny w ocenie działań USA. Uważajcie na antyamerykańską propagandę. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność a propaganda 10.11.10, 22:30 A moze sytuacja w Korei Pn i Wietnamie Ho była skutkiem wojny? A może nie może tylko na pewno? Co robi wojna z psychiką jej uczestników? W USA są tylko pojebani przez wojnę kombatanci, a w takim Wietnamie pojebane przez wojnę jest kilka pokoleń Bo wojna toczyła się na ich terytorium. Popatrz co Amerykanie (i my) zrobili z Irakiem. Nazywasz to antyamerkańską propagandą... to są antyamerykańskie fakty . Tortury, obóz koncentracyjny (Guantanamo). Ta wojna nie jest boża, to wojna o ropę blisko morza Odpowiedz Link
zbyleon Re: Bezsenność a propaganda 11.11.10, 04:10 Zwracam uwagę , że to nie amerykanie rozpoczęli konflikty w Koreii i Wietnamie. Odpowiedz Link
map4 Re: Bezsenność a propaganda 11.11.10, 10:58 zbyleon napisał: > Zwracam uwagę , że to nie amerykanie rozpoczęli konflikty w Koreii i Wietnamie Czy aby na pewno ? Sowieci zostawili w naszych głowach niemałą spuściznę. Jednym z założeń jest powyższe twierdzenie, że wojnę rozpoczyna ten, kto pierwszy pociągnie za spust. Aby przekonać się, że pierwszy strzał wcale nie jest początkiem wojny proponuję sięgnąć po książkę "dzień M" Wiktora Suworowa. Ten kto pierwszy strzela, może równie dobrze bronić się przez szykowaną na niego inwazją. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 10.11.10, 19:28 zbyleon napisał: > > Proste dla nas wojna w Afganistanie jest przedłużeniem wojny w Iraku (z Saddam > em). > Ofiary Saddama są niepoliczalne . Czy twoim zdaniem lepiej byłoby tolero > wać dalszą władzę jego reżimu? > A wiesz ilu Afgańczyków zginęło w trakcie inwazji ZSRR (1979-1989)? > Ja znalazłem informację o około 700tys do 2,2 mln. > To jest informacja? > A ilu Afgańczyków zginęło w czasie rządów talibów? ??? > Podejrzewam , że wiesz tylko o dwóch posągach. > A co sądzisz o : > wyborcza.pl/1,75477,8253755,Talibowie_zabijaja_swoich_w_Afganistanie.html > zafganistanu.pl/?p=1532 > Kolejność była odwrotna. Najpierw Afganistan, potem Irak. Ruscy pozabijali dużo, ale Polaków tam nie wysyłali. Odpowiedz Link
zbyleon Re: Bezsenność 10.11.10, 21:35 napoj.chmielowy napisał: > > Kolejność była odwrotna. Najpierw Afganistan, potem Irak. Nie kojarzę????????? > Ruscy pozabijali dużo , ale Polaków tam nie wysyłali. Niech na świecie wkoło wojna byle nasz wieś spokojna. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Bezsenność 10.11.10, 22:13 zbyleon napisał: > napoj.chmielowy napisał: > > > > Kolejność była odwrotna. Najpierw Afganistan, potem Irak. > Nie kojarzę????????? mniemałem że jesteś bardziej merytoryczny, a wylazł z ciebie komuszy karakan (czytaj lewak) sprawa afghan vs iraq jest bezdyskusyjna tu masz linki na en/wiki: afghan vs iraq > > Ruscy pozabijali dużo , ale Polaków tam nie wysyłali. > Niech na świecie wkoło wojna > byle nasz wieś spokojna. ok. ale zasadnicze pytanie do twojej podpierdolki: W WOJSKU BYŁEŚ? CZY KOGOŚ WŁASNORĘCZNIE ZABIŁEŚ? (może być też innego rodzaju ssak) Odpowiedz Link
zbyleon Re: Bezsenność 11.11.10, 04:07 poloeschatolo napisała: > zbyleon napisał: > > > napoj.chmielowy napisał: > > > > > > Kolejność była odwrotna. Najpierw Afganistan, potem Irak. > > Nie kojarzę????????? > > mniemałem że jesteś bardziej merytoryczny, a wylazł z ciebie komuszy karakan (c > zytaj lewak) > sprawa jest bezdyskusyjna > > tu masz linki na en/wiki: > Do cholery , napisałem dla nas!!!. > > > Ruscy pozabijali dużo , ale Polaków tam nie wysyłali. > > Niech na świecie wkoło wojna > > byle nasz wieś spokojna. > > ok. ale zasadnicze pytanie do twojej podpierdolki: > W WOJSKU BYŁEŚ? CZY KOGOŚ WŁASNORĘCZNIE ZABIŁEŚ? (może być też innego rodzaju s > sak) Ja się pytam po co? Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Bezsenność 11.11.10, 07:35 zbyleon napisał: > poloeschatolo napisała: > > ok. ale zasadnicze pytanie do twojej podpierdolki: > > W WOJSKU BYŁEŚ? CZY KOGOŚ WŁASNORĘCZNIE ZABIŁEŚ? (może być też innego > > rodzaju ssak) > > Ja się pytam po co? chciałem dowiedzieć się czy koresponduję z praktykiem czy też z zafascynowanym filmem "czterej pancerni i ..." teoretykiem. nie ma w tym niczego obraźliwego - zwyczajna ciekawość funkcjonowania twojej umysłowości. Odpowiedz Link
zbyleon Re: Bezsenność 11.11.10, 09:29 poloeschatolo napisała: > > chciałem dowiedzieć się czy koresponduję z praktykiem czy też z zafascynowanym > filmem "czterej pancerni i ..." teoretykiem. > nie ma w tym niczego obraźliwego - zwyczajna ciekawość funkcjonowania twojej um > ysłowości. Jaki ja jestem stary, za stary na fascynację wspaniała czwórką i ich psem. Gdy pokazał się ten serial ja byłem aktywnym kontestatorem mieszczańskiego stylu życia i ogłądania TV. Fascynowała mnie rewolucja młodzieżowa na zachodzie. Do tej pory nie mogę się nadziwić jak udało mi się przez 3 lata , po 68, ukrywać się przed wojskiem. Nawet w przysłowiowych lasach. Miło powspominać. Byłem pacyfistą całą gębą i strasznie się wkurwiam jak pomyślę , że mój ówczesny pacyfizm był sterowany przez KGB. Do tej pory rumienię się na myśl o swoim byciu pożytecznym idiotą w latach wyświetlania tego wspaniałego serialu. Na marginesie ; odnoszę wrażenie , że angielska wersja wiki jest bardziej lewacka od polskiej. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 11.11.10, 16:05 zbyleon napisał: > Na marginesie ; odnoszę wrażenie , że angielska wersja wiki jest bardziej lewa > cka od polskiej. > Zbylenie. Czy mógłbyś w kilku zdaniach wyłuszczyć co rozumiesz pod słowem lewak i pojęciem poprawność polityczna bo na razie odbieram te słowa w Twoich wypowiedziach jako kulturalne zastępniki słów kluczy skurwysyn i chujowe. Odpowiedz Link
zbyleon Re: Bezsenność 11.11.10, 16:58 napoj.chmielowy napisał: > zbyleon napisał: > > > Na marginesie ; odnoszę wrażenie , że angielska wersja wiki jest bardzie > j lewa > > cka od polskiej. > > > > Zbylenie. Czy mógłbyś w kilku zdaniach wyłuszczyć co rozumiesz pod słowem le > wak i pojęciem poprawność polityczna bo na razie odbieram te słowa w > Twoich wypowiedziach jako kulturalne zastępniki słów kluczy skurwysyn i > chujowe. Bardzo przepraszam ale jeżeli już to raczej nieszczęśnik pozbawiony transcendentu, a to drugie to bezrozumne działania stadne będące trendy. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 11.11.10, 18:41 zbyleon napisał: > Bardzo przepraszam ale jeżeli już to raczej nieszczęśnik pozbawiony transce > ndentu, > a to drugie to bezrozumne działania stadne będące trendy. > Bardzo ciekawe. Zwłaszcza to pierwsze. Czy Discordianizm czyni człowieka pozbawionym transcendentu (jeżeli tak to jestem lewakiem) i jak się ta definicja ma do Twojego stwierdzenia, że "anglojęzyczna wiki jest bardziej lewacka". Wnioskuję, że anglojęzyczna wiiki jest tworzona przez ludzi pozbawionych transcendentu. Czy moje rozumowanie jest poprawne? Odpowiedz Link
zbyleon Re: Bezsenność 11.11.10, 19:19 napoj.chmielowy napisał: > zbyleon napisał: > > > Bardzo przepraszam ale jeżeli już to raczej nieszczęśnik pozbawiony t > ransce > > ndentu, > > a to drugie to bezrozumne działania stadne będące trendy. > > > > Bardzo ciekawe. Zwłaszcza to pierwsze. Czy Discordianizm czyni człowieka pozbaw > ionym transcendentu (jeżeli tak to jestem lewakiem) i jak się ta definicja ma d > o Twojego stwierdzenia, że "anglojęzyczna wiki jest bardziej lewacka". Wnioskuj > ę, że anglojęzyczna wiiki jest tworzona przez ludzi pozbawionych transcendentu. > Czy moje rozumowanie jest poprawne? 5.Żadnemu dyskordianinowi nie wolno wierzyć w to, co czyta. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 11.11.10, 16:12 zbyleon napisał: > Byłem pacyfistą całą gębą i strasznie się wkurwiam jak pomyślę , że mój ówczesn > y pacyfizm był sterowany przez KGB. Sterowali nim tacy znani agenci KGB jak Frank Zappa Jimi Hendrix Jenis Joplin Jim Morison Ken Kesey Timoty Leary I cała banda im podobnych poprawnych politycznie lewaków. Puknij zesz się Ty w swój starczy łeb i pomyśl. Odpowiedz Link
zbyleon Re: Bezsenność 11.11.10, 17:11 napoj.chmielowy napisał: > zbyleon napisał: > > > Byłem pacyfistą całą gębą i strasznie się wkurwiam jak pomyślę , że mój ó > wczesn > > y pacyfizm był sterowany przez KGB. > > Sterowali nim tacy znani agenci KGB jak > Frank Zappa > Jimi Hendrix > Jenis Joplin > Jim Morison > Ken Kesey > Timoty Leary > > I cała banda im podobnych poprawnych politycznie lewaków. Puknij zesz się Ty w > swój starczy łeb i pomyśl. Oj naciągasz i przeciągasz na lewą stronę , z tej grupki tylko Zappa miał własne poglądy i potrafił wyśmiewać poglądy reszty z tej listy . Posłuchaj Absolute Free. Reszta miała idee zaliczenia jak najwięcej towaru , jednego i drugiego. To już Keith Richards był i jest uczciwszy nie kryjąc tego , że lubi przywalić i pojebać. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 10.11.10, 22:32 zbyleon napisał: > Nie kojarzę????????? Afganistan - 2001, Irak - 2003 > Niech na świecie wkoło wojna > byle nasz wieś spokojna. > > chlejcie ocean spokojny i plujcie na wojny Odpowiedz Link