Dodaj do ulubionych

radioterapia

20.05.11, 23:15
Mam do Was pytanie - czy ktoras z Was byla poparzona przy radiacji? Mnie wyslali po 6 tygodniach na "urlop" ze wzgledu na poparzenie 3-go stopnnia. Jestem wsciekla, bo zostalo mi tylko 14 naswietlen, w tym 8 docelowych. Mam raka piersi. Jestem za granica, ale chcialabym wiedziec, co stosuja na takie oparzenia lekarze w Polsce?
Dziekuje za kazda odpowiedz
Zoska
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: radioterapia 21.05.11, 08:09
      i nie dali Ci nic na te poparzenia?
      ja miałam spalone gardło-od razu infekcja i odłożenie radio na ponad tydzień,a potem jeszcze po zakończeniu leczenia cały czas infekcje,bo gardło poparzone...
      może idź do domowego?
      skórę delikatnie nawilżaj,bez pocierania.ale warto byłoby czymś ją wzmocnic
      i oczywiście mówili Ci,ze nie wolno w czasie naświetlań się myc?-tych miejsc naśwetlanych,oczywiście
      • zosiunia53 Re: radioterapia 21.05.11, 19:37
        Dali mi taka masc - ale nie widze za duzej poprawy z tym, ze nie czuje tego "ciagniecia skory". Ale naskorek juz zszedl i teraz mam problemy z glowna skora. Mamusiu Rozyczki - u nas nie ma zadnych przeciwskazan w myciu sie. Uzywac jedynie mydla bezzapachowego i nie pocierac skory - najlepiej lekki prysznic aby przed naswietlaniem oczyscic skore.
        Pozrawiam
        Zoska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka