Dodaj do ulubionych

Dieta - rak przełyku

13.08.08, 15:34
...po leczeniu radykalnym, przerzuty i rozsiew. Operacja usunięcia przełyku dała nam - mojemu partnerowi i mnie - dwa dobre lata, ale tym ciężej teraz..
Stan obecny: przerzuty o których wiemy - płuca, kręgosłup - i być może coś, o czym nie wiemy. STRASZNE bóle, nie dające się niczym (łącznie z morfiną) uśmierzyć - prawdopodobny naciek na nerw od strony kręgosłupa. Wycieńczenie - spadek wagi o 15 kg, bóle żołądka, brak apetytu. Właśnie w zw. z tym moje pytanie - czym karmić, by nie podrażniając żołądka uniknąć dalszego spadku wagi? Dopiero niedawno, po zmianie lekarza prowadzącego na prywatnego, dowiedzieliśmy się, że rak przełyku "lubi" cukry - więc dieta powinna być pozbawiona cukrów prostych i - o ile to możliwe -zawierać jak najmniej złożonych. Teraz coś niepokojącego zaczyna dziać się z żołądkiem - być może to dopiero nisza wrzodowa, ale może już kolejny przerzut - i kolejne ograniczenia żywieniowe... Brak mi pomysłów - czym karmić mojego chłopinę? Jakie odżywki mogę mu dawać? Jeśli ktoś ma doświadczenia w diecie żołądkowej - bezcukrowej, to będę wdzięczna za każdą radę.
Pozdrowienia dla wszystkich - kazeta
Obserwuj wątek
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Dieta - rak przełyku 14.08.08, 14:10
      Wielokrotnie polecanym preparatem byly tu na forum Nutridrinki.
      Niestety nie wiem, czy zawieraja one cukie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka