Dodaj do ulubionych

Autoimport auta z Niemiec

04.10.13, 13:02
szukam sprawdzonego dealera, najlepiej z warmińsko-mazurskiego, ale mogę podjechać gdzieś w pobliżu w razie czego. chcę sprowadzić auto z Niemiec, ale sam nie mam czasu się tym zająć. potrzebuję zaufanej firmy, która zajmie się wszystkimi formalnościami i mnie nie oskubie przy okazji. Zdaję sobie sprawę z tego, że takie firmy pobierają jakieś dodatkowe koszty, prowizje itp. Jesli kogoś możecie polecić to będę wdzięczy
Obserwuj wątek
    • marazmm Re: Autoimport auta z Niemiec 08.10.13, 12:25
      google: auto import Olsztyn = http://www.mazurek.com.pl/ (wygląda najbardziej profesjonalnie w porównaniu do innych wyników).
      • cin3kkk Re: Autoimport auta z Niemiec 05.11.13, 21:50
        zdecydowanie radziłbym pojechać sam + osoba która już jest w tym temacie obeznana. Wrócisz "na kołach" i będzie dużo taniej niż transport przez firmę. Jeśli chciałbyś przetransportować auto na lawecie i do tego, by ktoś pozałatwiał wszystkie formalności to musisz dysponować sporą gotówką. Poszukaj w internecie, czasem ogłaszają się ludzie, którzy za symboliczne 300-500 zł przewiozą Ciebie busem do Niemiec, pomogą w zakupie i formalnościach i wtedy wracasz takim autem sam do Polski (już masz sporo zł w kieszeni, bo odpada Ci transport np na lawecie). Myślę, że to najlepsza opcja
        • jagooda6 Re: Autoimport auta z Niemiec 26.11.13, 10:38
          Tak można robić jak się ma czas tylko na szukanie auta - niektórym jednak brak czasu na podstawowe obowiązki (dzieci, praca, szkoła). Wiadomo zakup auta jest jest bardzo ważną decyzją i najlepiej samemu się tym zając - jednak taki wyjazd za granicę wcale nie gwarantuje, że znajdę odpowiednie auto i mogę tylko stracić czas i pieniądze. Myślę, że skorzystanie z takiej opcji jak wyżej marazmm zaproponował jest ok. Jeżeli importer jest sprawdzony, dodatkowo może dać jakąś gwarancje na takie auto to można skorzystać. A Mazurek ma dobre opinie w necie.
          • voro.sch Re: Autoimport auta z Niemiec 11.04.14, 14:38
            Wiadomo, że można się przejechać bez sensu, dlatego najlepiej jak sam wybierzesz ogłoszenie albo kilka, ktoś mieszkający w Niemczech na miejscu zadzwoni i popyta o szczegóły a ostatecznie pojedzie z tobą i pomoże w formalnościach i zakupie. Zerknij sobie przykładowo na auto-niemcy.prv.pl
    • a6523207 Program do śledzenia ofert mobile.de,autoscout24 28.06.14, 18:24
      Mozesz użyć programu do śledzenia nowo dodawanych pojazdów na mobile.de/autoscout24: motoscanner.pl aby natychmiast wyławiać najlepsze oferty.
      • janekz134 Re: Program do śledzenia ofert mobile.de,autoscou 20.04.16, 07:52
        super sprawa, dzięki!
    • karololsztyn Re: Autoimport auta z Niemiec 25.03.15, 12:09
      Ja mogę Ci polecić Auto salon Mazurek. Mają nowe i używane samochody z Niemiec. Wiele z nich jest dostępnych u nich na placu na Lubelskiej w Olsztynie "od ręki", ale są też takie, które mają na zamówienie. Ja sam w zeszłym roku sprowadziłem u nich roczne Audi A4 w kombi i jestem super zadowolony. W tym roku będę zmieniał samochód żonie i też zamierzam kupić u nich.
    • leo214 Re: Autoimport auta z Niemiec 18.04.15, 23:58
      prowizje przy sprowadzaniu samochodu czasem są wręcz kosmicznie wysokie, oczywiście możesz trafić na dobrą ofertę, ale z ogłoszeń to kiepsko, lepiej pojeździć po okolicy, popytać.. wiem, że do mojej firmy Prezesi kupowali samochód od Mazurka i z tego co wiem to oni też sprowadzają samochody, ktoś podawał stronę to zadzwoń, zapytaj może akurat trafi Ci ta oferta
    • mareczek0255 Re: Autoimport auta z Niemiec 21.03.16, 18:06
      Mój kolega sprowadził ostatnio Phaetona przez www.auto-manager.eu/ i jest zachwycony. Stwierdził, że jakby sam sprowadził, wyszłoby go to dużo drożej i straciłby niepotrzebnie dużo czasu. Ten facet pracuje w niemieckim salonie aut i wszystko wie, a więc polecam.
    • tadam1157 Re: Autoimport auta z Niemiec 26.10.16, 21:44
      Mój wujek wyjechał do Niemiec i pracuje jako mechanik więc jak ktoś z rodziny chce zmienić auto to on nam kupuje i wysyła do Polski a my mu tylko przelew robimy. Ostatnio zmniejszyliśmy koszty sprowadzania bo brat znalazł możliwość wysłania auta TiRem przez MWspedition.com jako ładunek częściowy dzieki czemu wychodzi dużo taniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka